Έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι το σπίτι μας προσφέρει ασφάλεια και ζεστασιά, σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις και τους επικίνδυνους ανθρώπους που κυκλοφορούν στους δρόμους, και γενικά στις συναναστροφές μας.
Έτσι πίστευα κι εγώ μέχρι να διαβάσω το Μέξικαν Γκόθικ, ένα θρίλερ τόσο ατμοσφαιρικό και διαφορετικό από όσα είχα διαβάσει που με έκανε να αναθεωρήσω όσα πίστευα. Γιατί εδώ δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο σπίτι, αλλά για το Ψηλό Μέρος, όπως ονομάζεται. Εκεί θα βρεθεί η κεντρική ηρωίδα της ιστορίας, καθώς θα επισκεφθεί την ξαδέλφη της, η οποία της ζήτησε να πάει κοντά της καθώς ένιωθε ότι κινδύνευε από έναν αόρατο εχθρό.


Η Νοεμί όμως δεν είναι μια κοπέλα που φοβάται, που θα ακολουθήσει, πόσο μάλλον να συμμορφωθεί με τους αυστηρούς κανόνες που της επιβάλει η απρόσιτη και βλοσυρή Φλόρενς. Δεν θα πτοηθεί από το παραιτημένο σπίτι με τα βιτρό και τα έντονα χρώματα, τα πολυάριθμα ασημικά κρυμμένα σε βιτρίνες, τις σκάλες που τρίζουν και τα κλειδωμένα δωμάτια με τα σκεπασμένα παλιά έπιπλα. Δεν θα κατεβάσει το βλέμμα ούτε καν όταν γνωρίσει τον υπέργηρο και τόσο παράξενο Χάουαρντ, ο οποίος είναι απροσδιόριστης ηλικίας, αλλά ούτε και τον γοητευτικό σύζυγο της ξαδέλφης της, τον Βέρτζιλ με το σαγηνευτικό βλέμμα. Ο μόνος που είναι πιο οικείος και δείχνει να θέλει να τη βοηθήσει να καταλάβει το Ψηλό Μέρος αλλά και τους ανθρώπους που το κατοικούν, είναι ο Φράνσις, ο νεαρός γιος της Φλόρενς και ξάδελφος του Βέρτζιλ. Όλο το σκηνικό της προκαλεί ανατριχίλα, αλλά η κατάσταση ξεφεύγει όταν τα όνειρά της μπλέκονται με ανατριχιαστικές εικόνες, με εφιάλτες που μοιάζουν τόσο αληθινοί, με καταστάσεις που είναι ανίκανη να διαχειριστεί.


Ένα βιβλίο που θυμίζει έντονα θρίλερ άλλης εποχής, το μόνο που λείπει είναι ο κόμης Δράκουλας να ξεπεταχτεί από καμιά γωνία, αλλά μη νομίζετε ότι θα τρομάξετε λιγότερο… οι σκηνές που προκαλούν ανατριχίλα είναι πάμπολλες και όσο πλησιάζει το φινάλε η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη!
Για τους λάτρεις των σκοτεινών οικογενειακών μυστικών που περνούν από γενιά σε γενιά, αλλά και των έντονων ανατροπών που κρατούν το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία λέξη!

Λίγα λόγια
Προσπαθεί να με δηλητηριάσει.
Πρέπει να έρθεις να με βοηθήσεις, Νοεμί.
Πρέπει να έρθεις να με σώσεις!

Όταν η Νοεμί Ταμποάδα παίρνει ένα απελπισμένο γράμμα από τη νιόπαντρη ξαδέλφη της, η οποία την εκλιπαρεί να τη σώσει από έναν μυστηριώδη κίνδυνο, είναι ολοφάνερο ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου καλά. Οι σικ τουαλέτες της Νοεμί και το άψογο κραγιόν της ταιριάζουν περισσότερο σε κοκτέιλ πάρτι παρά σε ερασιτέχνη ντετέκτιβ, φεύγει όμως αμέσως για το απομακρυσμένο αρχοντικό στην ύπαιθρο του Μεξικού.
Έξυπνη και ανυποχώρητη, η Νοεμί διαθέτει ακλόνητη βούληση, και δεν φοβάται τίποτα. Ούτε τον νέο, απειλητικό και ταυτόχρονα σαγηνευτικό, σύζυγο της ξαδέλφης της, τον Βέρτζιλ Ντόιλ, ούτε τον πατέρα του, Χάουαρντ, τον υπέργηρο πατριάρχη που φαίνεται συνεπαρμένος από τη Νοεμί, ούτε καν το ίδιο το σπίτι, το οποίο αρχίζει να εισβάλλει στα όνειρά της με οράματα βουτηγμένα στο αίμα και την καταστροφή.
Μαγνητισμένη από τον τρομακτικό και, παρόλα αυτά, σαγηνευτικό κόσμο του παλιού αρχοντικού, η Νοεμί δεν θα αργήσει να συνειδητοποιήσει ότι της είναι αδύνατον ν’ αφήσει αυτό το αινιγματικό σπίτι.