«Μέχρι πού είναι ικανός να φτάσει ο δολοφόνος εδώ, αν του δοθεί η ευκαιρία;»
«… είναι εγκλωβισμένοι εδώ – κανένας δεν μπορεί ούτε να έρθει ούτε να φύγει, κανένας δεν έχει ιδέα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Το έχει αναλογιστεί πολλές φορές, τους κινδύνους ενός εγκλήματος σε μία απομακρυσμένη τοποθεσία. Πόσο ευάλωτοι θα ήταν οι άνθρωποι, πόσο κακό θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιος σε ελάχιστο χρονικό διάστημα».

Για τους λάτρεις των κλειστοφοβικών ψυχολογικών θρίλερ το συγκεκριμένο βιβλίο προτείνεται ανεπιφύλακτα!
Δεν είναι μόνο η τοποθεσία που επιλέγει η συγγραφέας για να προκαλέσει τρόμο, είναι και ο τρόπος που κάθε φράση, κάθε σκηνή φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ένταση για το τι θα σου αποκαλύψει στη συνέχεια.
Το πολυτελές ξενοδοχείο χαμένο στις Ελβετικές Άλπεις, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ειδυλλιακό σκηνικό για όποιον αγαπάει την απομόνωση και το πολύ χιόνι. Αποξενωμένο, απομακρυσμένο, με όλες τις σύγχρονες ανέσεις αλλά… η ιστορία του είναι αποκρουστική αν βγει στο φως. Γιατί κάποτε, πριν από πολλές δεκαετίες ήταν σανατόριο και μέχρι να το ανακαινίσει ο νέος ιδιοκτήτης και να το ονομάσει Λε Σομέ, ήταν εγκαταλελειμμένο και αφημένο στη μοίρα του. Όλοι πίστευαν ότι χρησιμοπούνταν για τους φυματικούς ασθενείς τις δεκαετίες του 1920 και ’30, αγνοούσαν όμως τι πραγματικά συνέβαινε εκεί. Ώσπου η αλήθεια αρχίζει να βγαίνει στο φως με τον πιο αποκρουστικό τρόπο.


Η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ βρίσκεται σε άδεια από την εργασία της μετά από ένα περιστατικό που κόντεψε να της στοιχίσει τη ζωή. Κουβαλάει όμως και τα δικά της προσωπικά απωθημένα από την παιδική της ηλικία, μετά το χαμό του μικρού της αδελφού. Έχει ζήσει όλη της τη ζωή πιστεύοντας ότι κάποιος άλλος έφταιγε για ό,τι συνέβη και αδυνατεί να εξηγήσει τα γεγονότα που καθόρισαν την πορεία της και τις φοβίες που της έχουν αφήσει. Θα βρεθεί στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο με τον φίλο της Γουίλ, προσκεκλημένη του αδελφού της Άιζακ με τον οποίο όμως δεν διατηρούν και τις καλύτερες σχέσεις. Από το πρώτο εκείνο βράδυ τα πάντα οδηγούν σε ένα ανελέητο θρίλερ ανατροπών και αποκαλύψεων με όλους τους εναπομείναντες στο απομακρυσμένο ξενοδοχείο ύποπτους για τις αποτρόπαιες δολοφονίες, αλλά και υποψήφιους για τα επόμενα θύματα του δολοφόνου.


Η συγγραφέας χρησιμοποιεί μικρές, κοφτές φράσεις και μικρά κεφάλαια με άφθονη αγωνία. Το σασπένς διαδέχεται τις αποκαλύψεις σε τέτοιο βαθμό που ο αναγνώστης αισθάνεται να γίνεται κομμάτι του κυνηγητού που παίζει ο δολοφόνος με την Ελίν, η οποία αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση, καθώς η σφοδρή χιονοθύελλα τους έχει αποκλείσει από κάθε βοήθεια. Θα καταφέρει να συνδέσει σωστά τα κομμάτια πριν να είναι πολύ αργά;
Η πρώτη συγγραφική απόπειρα της Σάρα Πιρς έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και όλοι αναμένουν ότι θα υπάρχει και συνέχεια, καθώς ο επίλογος αφήνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο με το απρόβλεπτο φινάλε του!

ΔΕ ΘΑ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ…
Ένα πεντάστερο επιβλητικό ξενοδοχείο στις Ελβετικές Άλπεις. Ένα παλιό σανατόριο. Χωμένο στο χιόνι. Απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Μια αστυνομικός στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ!
Όταν η ντετέκτιβ Έλιν Γουόρνερ λαμβάνει μια πρόσκληση από τον αποξενωμένο αδελφό της να γιορτάσουν τον πρόσφατο αρραβώνα του σε ένα χειμερινό θέρετρο, δεν μπορεί παρά να τη δεχτεί. Φτάνοντας όμως στο Λε Σομέ, εν μέσω μιας απειλητικής χιονοθύελλας, η Έλιν αμέσως νιώθει νευρικότητα.
Παρά το ειδυλλιακό σκηνικό, τόσο ο χώρος όσο και ο αδελφός της, Άιζακ, την αγχώνουν. Και όταν ξυπνούν, το επόμενο πρωί, η αρραβωνιαστικιά του έχει εξαφανιστεί. Ενώ η χιονοθύελλα μαίνεται αποκλείοντας την πρόσβαση στο ξενοδοχείο και η γυναίκα παραμένει άφαντη, οι ένοικοι του ξενοδοχείου
αρχίζουν να πανικοβάλλονται…