Είναι τόσο ωραίο να βλέπεις την έκφραση ενός δεκάχρονου παιδιού όταν παίρνει στα χέρια του ένα ενδιαφέρον βιβλίο. Και όταν λέμε ενδιαφέρον σε αυτή την ηλικία, εννοούμε φυσικά μυστήριο, ευρηματικότητα, έξυπνους διαλόγους, δράση, πλοκή, περιπέτεια…
Και όλα αυτά υπάρχουν άφθονα στα τέσσερα βιβλία της σειράς Ντετέκτιβ Μαξ και Μάγια που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος και έχουν τίτλους γεμάτους μυστήριο!

1. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ


2. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ


3. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ


4. ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Και στα τέσσερα βιβλία της σειράς οι δύο φίλοι και συμμαθητές Μαξ και Μάγια καλούνται να λύσουν μυστηριώδεις υποθέσεις στον ελεύθερο χρόνο τους, με όπλο την διαίσθησή τους, τον απαραίτητο εξοπλισμό, την συνεργασία μεταξύ τους αλλά και με όποιον χρειάζεται κάθε φορά, ανάλογα με την περίπτωση. Με ωραία εικονογράφηση ανάμεσα στις σελίδες που διασκεδάζουν τον μικρό αναγνώστη, δείχνοντας τα όσα περιγράφονται με λέξεις, διευκολύνοντας έτσι και τη φαντασία να αναπτυχθεί αλλά και να μην κουράζει με τον συνεχή λόγο.
Το διάβασμα είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσει ένα παιδί ευχάριστα τον χρόνο του. Όταν μάλιστα βρίσκεται μπροστά στη λύση ενός μυστηρίου, αυτό δυναμώνει την φαντασία του, και του επιτρέπει να πάρει ιδέες ώστε να αποτυπώνει και το ίδιο στην καθημερινότητά του τα όσα μαθαίνει.
Και κάθε ιστορία διαβάζεται εύκολα, αφήνοντας το μήνυμα πως σε κάθε πρόβλημα πάντα υπάρχει και η κατάλληλη λύση!

Στα συν της σειράς δεν θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το σκληρό εξώφυλλο και την πολύ προσιτή τιμή!

Λίγα λόγια για την σειρά ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΑΞ και ΜΑΓΙΑ του Μάρτιν Βίντμαρκ

Η αστυνομική σειρά που μεταφράζεται σε 28 χώρες και έχει εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.
Ο Μάρτιν Βίντμαρκ ζει στη Στοκχόλμη. Σπούδασε παιδαγωγικά, ασχολήθηκε με την ειδική αγωγή και για χρόνια εργαζόταν ως δάσκαλος.
Τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί αποκλειστικά στη συγγραφή παιδικών βιβλίων.
Αρκετοί τον αποκαλούν «Άγκαθα Κρίστι» για παιδιά.
Η εικονογράφος της σειράς ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΜΑΞ ΚΑΙ ΜΑΓΙΑ, Έλενα Βίλις μεγάλωσε στη Στοκχόλμη και σήμερα ζει λίγο έξω από την πόλη.
Αν και ζωγράφιζε από παιδάκι, όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει μπαλαρίνα ή ντετέκτιβ. Ύστερα όμως σπούδασε ζωγραφική και σήμερα θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εικονογράφους της Σουηδίας.