Η βιβλιογραφία του Stephen King αποτελεί διαχρονική και ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς κινηματογραφικών και τηλεοπτικών μεταφορών. Μετά το Νεκρωταφίο Ζώων, το δεύτερο κεφάλαιο της κλασικής πλέον ταινίας τρόμου Το Αυτό II, το Κοράκι και τον Δρα Ύπνο, κι ενώ τα Talisman (Το φυλαχτό, έρχεται το 2022 από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος) και Firestarter (Πύρινη Οργή) ετοιμάζονται να εισβάλουν στις οθόνες μας, κυκλοφόρησε πρόσφατα Η ιστορία της Λίσι (Apple TV+), μια τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων με πρωταγωνιστές την Τζούλιαν Μουρ και τον Κλάιβ Όουεν σε σκηνοθεσία του Πάμπλο Λαραΐν (σκηνοθέτη των επιτυχιών Neruda, No!, Jackie κ.ά.). Το σενάριο και των οκτώ επεισοδίων έχει την υπογραφή του ίδιου του Stephen King. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος στις 22 Σεπτεμβρίου σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου.

Μπορείτε να δείτε το trailer της σειράς εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=BqcI0kk-Cts
Η Ιστορία της Λίσι, ίσως το πιο προσωπικό έργο του Stephen King, έχει θέμα την πηγή της δημιουργικότητας, τους πειρασμούς της παράνοιας και τη μυστική γλώσσα της αγάπης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Λίσι έχασε πριν από δύο χρόνια τον άντρα της, τον Σκοτ, μετά από 25 χρόνια γάμου. Ο Σκοτ ήταν πολυβραβευμένος συγγραφέας μπεστ σέλερ και πολύπλοκος άνθρωπος. Ήδη από την αρχή της σχέσης τους, προτού παντρευτούν, η Λίσι ήξερε ότι ο Σκοτ αποτραβιόταν σε κάποιο μέρος –ένα μέρος που τον τρόμαζε και τον γιάτρευε συγχρόνως, που μπορούσε να τον καταβροχθίσει ζωντανό ή να του δώσει τις ιδέες που χρειαζόταν για να παραμείνει ζωντανός.

Τώρα είναι η σειρά της Λίσι να έρθει αντιμέτωπη με τους δαίμονες του Σκοτ και να επισκεφθεί αυτό το τρομακτικό μέρος. Σύντομα, αυτό που στην αρχή μοιάζει με την προσπάθεια μιας χήρας να βάλει σε τάξη τις σημειώσεις του διάσημου συζύγου της εξελίσσεται σε ένα μοιραίο ταξίδι στα σκοτάδια της ζωής του.

Δείτε το trailer της σειράς εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=BqcI0kk-Cts

Περισσότερα νέα από το σύμπαν του Stephen King

Στις 22 Αυγούστου αναμένεται να ξεκινήσει η προβολή του Chapelwaite (Epix),της ολοκαίνουργιας τηλεοπτικής σειράς που βασίζεται σε μια μίνι ιστορία του Stephen King και λειτουργεί ως prequel του Jerusalem’s Lot. Η σειρά λαμβάνει χώρα το 1850 και ακολουθεί τη ζωή του καπετάνιου Charles Boone, τον οποίο υποδύεται ο Adrien Brody, που μαζί με τα τρία του παιδιά μετακομίζουν σε μία ήσυχη -φαινομενικά- πόλη, στο πατρικό του σπίτι στο Preacher’s Corners, μετά το θάνατο της συζύγου του, που πνίγηκε. Ωστόσο, εκείνος θα έρθει αντιμέτωπος με πολλά φρικιαστικά μυστικά της οικογένειάς του και θα βάλει τα δυνατά του να δώσει ένα τέλος.

Μέχρι τότε μπορείτε να διαβάσετε την ομότιτλη ιστορία του Jerousalem’s Lot, με τίτλο Τζερούσαλεμς Λοτ, που περιέχεται στο βιβλίο Νυχτερινή Βάρδια αλλά και στην ειδική εμπλουτισμένη και εικονογραφημένη έκδοση του βιβλίου Σάλεμς Λοτ.

Δείτε το trailer της σειράς εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=9R_CmwREfMQ

Ο μπλε αεροσυμπιεστής – μια ιστορία φρίκης

Ένα ακυκλοφόρητο διήγημα του Stephen King μπορούν να βρουν οι φαν του στην ανθολογία τρόμου Λάμψη στο σκοτάδι που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος, μαζί με μια επιλογή σκοτεινών διηγημάτων από μετρ του είδους όπως οι οι Κλάιβ Μπάρκερ, Γιον Αϊβίντε Λίντκβιστ και Έντγκαρ Άλαν Πόε.
Προσεχώς νέος Stephen King!

Αργότερα (Later) – το νέο βιβλίο του Stephen King κυκλοφορεί το Δεκέμβριο του 2021 σε μετάφραση Παλμύρας Ισμυρίδου.

Billy Summers – ένα ακόμα νέο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά μέσα στο 2022 σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου.
Μπορείτε να δείτε εδώ τον Stephen King να διαβάζει ένα απόσπασμα του βιβλίου:
https://www.youtube.com/watch?v=IDJz-ccAMeI&t=281s
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα νέα του Βασιλιά!
Έργα του Stephen King που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος