Ένα όμορφο συναίσθημα τις μέρες των γιορτών, είναι να καθόμαστε αναπαυτικά, αγκαλιά με τα παιδιά μας και να διαβάζουμε ιστορίες, παραμύθια με άρωμα Χριστουγέννων. Μια ακόμη δελεαστική πρόταση από τις εκδόσεις Ψυχογιός, αποτελεί το βιβλίο της Λούσι Πόουλαντ για παιδιά από 3 έως 6 ετών.
Ποιος δεν αγαπά τα ξωτικά;
Ποιος πιστεύει ότι υπάρχουν;


Η μαμά επιβεβαιώνει πως τα ξωτικά είναι χρήσιμα μονάχα στον Άγιο Βασίλη, αλλά ο μικρούλης της ιστορίας μας, δε το βάζει κάτω. Θα ψάξει παντού για να ανακαλύψει μόνος του την αλήθεια.
Τα αναζητά στην αποθήκη, στο εργαστήριο, στην κουζίνα, στο ζαχαροπλαστείο μιας και τους αρέσουν τα γλυκά, αλλά και στη λίμνη. Όλοι επέμεναν πως ξωτικά δεν υπάρχουν!
Βρίσκει και ρωτά τους τάρανδους και εκείνοι κάτι του ψιθυρίζουν. Ρωτά τον Άγιο Βασίλη αλλά και εκείνος δε τα έχει δει, μα ο μικρούλης μας όσο κι αν δε τα έβρισκε, δεν απελπιζόταν. Γιατί; Μα γιατί τα Χριστούγεννα μικροί μου φίλοι, γίνονται θαύματα!
Εσείς τι λέτε, υπάρχουν ξωτικά;
Κι αν ναι, πού να ψάξουμε για να τα βρούμε;
Να σας πω ένα μυστικό; Πιστέψτε και θα δείτε, θα τα βρείτε γιατί υπάρχουν και χαρίζουν σε όλους απλόχερα, ζεστά χαμόγελα και χαρά.
Όμως προσοχή, αυτά γίνονται, μονάχα τα Χριστούγεννα!


Το βιβλίο έχει πλούσια εικονογράφηση, με ζωντανά και ζεστά χρώματα και εικόνες που σε ξετρελαίνουν, μιας και σε κάθε σελίδα, τα μικρά ξωτικά είναι κρυμμένα και τα παιδιά χαίρονται να τα ανακαλύπτουν παίζοντας. Οι δε διάλογοι, είναι αστείοι και με ομοιοκαταληξίες πολλές φορές, ικανοί να μείνουν στη μνήμη των παιδιών για πολύ – πολύ καιρό!

Θα τολμούσα να πω ότι πρόκειται για μια άκρως αξιόλογη πρόταση δώρου!!!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Και την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί η Κέιτι Χάλφορντ.

Η Λούσι Ρόουλαντ είναι λογοθεραπεύτρια και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Από πολύ μικρή ηλικία απολάμβανε να διαβάζει και να ακούει ποίηση. Ως συγγραφέας παιδικών βιβλίων, λατρεύει να δημιουργεί ιστορίες με μοναδικούς χαρακτήρες, ξεκαρδιστικές σκηνές και ακαταμάχητη ομοιοκαταληξία. Της αρέσει, επίσης, να ταξιδεύει, να μαγειρεύει, να κάνει βόλτες στη θάλασσα, αλλά και το μπάντζι τζάμπινγκ!