Έχοντας σαν έμπνευση τα λόγια του Γάλλου λυρικού ποιητή Paul Verlaine: «Τέχνη είναι να είσαι απολύτως ο εαυτός σου» και σε συνεργασία με τις εκδόσεις FLISVOS PUBLICS, η πολιτιστική ιστοσελίδα www.art-profiles.net ετοιμάζει με προσοχή ένα πολυτελές λεύκωμα – βιβλίο Τέχνης που θα αποτελεί μια καταγραφή της σύγχρονης εικαστικής σκηνής. Συμμετέχουν περισσότεροι από 50 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί με αντιπροσωπευτικό δείγμα δουλειάς τους.


Ο Δημήτρης Λαζάρου, εκπαιδευτικός και οργανωτής επιτυχημένων ομαδικών εικαστικών εκθέσεων τονίζει μεταξύ άλλων:
«Ετοιμάζουμε μαζί με τον κ. Μιχάλη Τζαμαλή των εκδόσεων FLISVOS PUBLICS, που τυγχάνει και ο ίδιος να είναι εκπαιδευτικός, ένα λεύκωμα που ουσιαστικά θα βοηθήσει στην ανάδειξη σύγχρονων αξιόλογων εικαστικών και θα συνδράμει στην τεκμηρίωση της άποψης πως η Τέχνη ακόμη και κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες προσαρμόζεται και εξελίσσεται μόνο θετικά, γιατί οι δημιουργοί της διαθέτουν το μοναδικό προνόμιο να αφουγκράζονται και να φιλτράρουν μέσα από την ιδιαίτερη ιδοσυγκρασία τους, την ταυτότητα της κάθε χρονικής περιόδου, να εμπνέονται από αυτήν και τελικά να εμπνέουν τους θεατές των έργων και το πιο σημαντικό να αφυπνίζουν με την Τέχνη τους την ίδια τη ζωή. Ευελπιστούμε εντός της Άνοιξης να παρουσιάσουμε στο φιλότεχνο και όχι μόνο κοινό, ένα πολυτελές βιβλίο Τέχνης που θα αποτελεί μια αφετηρία για επόμενες αντίστοιχες εκδόσεις. Σίγουρα χωρίς τους αξιόλογους εικαστικούς που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, το όνειρό μας αυτό δε μπορεί να γίνει πραγματικότητα και για το λόγο αυτό, τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη τους. Το βασικό άλλωστε motto – μότο της ιστοσελίδας είναι be pART of ART δηλαδή προτρέπουμε όλον τον κόσμο να γίνει κομμάτι της ΤΕΧΝΗΣ!!! »


Όσοι εικαστικοί ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν στα mails:
[email protected] ή [email protected] ενώ, παράλληλα κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο μπορούν να ενημερωθούν για τις πολιτιστικές δράσεις και εκθέσεις που έχουν προγραμματιστεί σε χώρους τέχνης, πατώντας στην αντίστοιχη αφίσα – προαναγγελία
https://www.art-profiles.net/451489743