ΧΙΛΝΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ένοχος μέχρι αποδείξεως του εναντίου

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στη διαδικτυακή παρουσίαση
του νέου αστυνομικού μυθιστορήματος της Χίλντας Παπαδημητρίου

ΕΝΟΧΟΣ ΜΕΧΡΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΥ

τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021, στις 7 το βράδυ.

Η τέταρτη περιπέτεια του Χάρη Νικολόπουλου
θα τον οδηγήσει από τη Ναύπακτο στην Αθήνα,
όπου θα βρει μια πόλη αλλαγμένη από την οικονομική κρίση
και θα κατηγορηθεί για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν
ο συγγραφέας Μίνως Ευσταθιάδης
και η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου

Συντονιστείτε στις 12/4/2021, στις 7 το βράδυ,
στο #PublicEventsGoSocial
https://www.facebook.com/public.gr/posts/10158841598816210
για να συμμετάσχετε κι εσείς στη συζήτηση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Αρχές Μαρτίου 2012, ο Χάρης Νικολόπουλος επιστρέφει από τη Ναύπακτο στην Αθήνα, όταν η μητέρα του διαγιγνώσκεται με Αλτσχάιμερ πρώιμης έναρξης. Του έχουν λείψει η πόλη και οι φίλοι του, αλλά τίποτα δεν είναι όπως το άφησε. Μέσω του οίκου ευγηρίας όπου μεταφέρεται η μητέρα του, ο Χάρης γνωρίζει μια ψυχολόγο, η οποία διευθύνει έναν ξενώνα για κακοποιημένες γυναίκες και θύματα σεξουαλικού τράφικινγκ.
Η δολοφονία της ψυχολόγου θα σταθεί αφορμή για να ξεκινήσει ο Χάρης μια κατάβαση στην κόλαση του υποκόσμου, στον κόσμο των άστεγων, των εξαρτημένων, των κοριτσιών που αντιμετωπίζονται ως αναλώσιμα. Πολύτιμος συμπαραστάτης του στην προσπάθεια να ανακαλύψει τον δολοφόνο της ψυχολόγου θα είναι η νεαρή, εκκεντρική αλλά δαιμόνια υπαστυνόμος Αΐντα Μητροπούλου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Η Χίλντα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Καλλιθέα το 1957. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, ακούγοντας Neil Young και Bob Dylan. Σπούδασε νομικά και για μια εικοσαετία είχε το δισκάδικο στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Από το 1994 ασχολείται επαγγελματικά με τη μετάφραση (μεταξύ άλλων, έχει μεταφράσει John Barth, Percival Everett, Jonathan Coe, Bob Dylan, Leonard Cohen, Raymond Chandler). Έχει συνεργαστεί με μουσικά έντυπα (ZOO, Pop & Rock, Sonic) και είναι συντάκτρια του διαδικτυακού μουσικού περιοδικού MiC. Έχει γράψει δύο μονογραφίες για τους Beatles και τους Clash και άλλα τρία αστυνομικά μυθιστορήματα με πρωταγωνιστή τον αστυνόμο Χάρη Νικολόπουλο, Για μια χούφτα βινύλια (2011), Έχουνε όλοι κακούς σκοπούς (2013), Η συχνότητα του θανάτου (2016), τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.