Παρουσίαση Βιργινία Αυγερινού

Την Άλις Σλέϊτερ, σύστησαν στο αναγνωστικό κοινό οι εκδόσεις Ψυχογιός εκδίδοντας φέτος τον Νοέμβριο το πρώτο της έργο με τίτλο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ, σε μετάφραση Αριάδνης Μοσχονά.

Η ΑΛΙΣ ΣΛΕΪΤΕΡ είναι κειμενογράφος, δημιουργός podcasts και πρώην βιβλιοπώλισσα από το Λονδίνο. Σπούδασε δημιουργική γραφή στο Manchester Metropolitan University και στο University of East Anglia. Ζει στο Λονδίνο με τον άντρα της και πολλά βιβλία. Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

[…Η Λόρα, με τα βίντατζ ρομαντικά φορέματά της, τους μπερέδες της, το πορφυρό κραγιόν της. Στριφτά τσιγάρα, λιγωτικό άρωμα ροδέλαιου. Η Λόρα, με τα ποιήματά της. Η Λόρα, με την τραγωδία της. Ω, πόσο η υπόλοιπη ομάδα αγαπούσε την ακριβή της Λόρα! Δεν υπήρχε κάτι που να μην μπορούσε να κάνει, δεν υπήρχε τμήμα που να μην μπορούσε να αναλάβει. Διοίκηση επιχειρήσεων; Απόλαυση. Ιστορία; Εύκολο. Μέχρι και οι πιο βαρετές δουλειές μεταμορφώνονταν σε κεφάτες δραστηριότητες όταν τις έκανε η Λόρα: άδειαζε καροτσάκια, έβαζε τιμές σε ολόκληρα κουτιά από φτηνά παιχνιδάκια, τακτοποιούσε στα ράφια και τα πιο μυστήρια βιβλία.[…] Ως τα Χριστούγεννα, η Λόρα Μπάντινγκ δεν ήταν πια εκεί. Και γι’ αυτό έφταιγα εγώ…]

Αδιαμφισβήτητα, κάθε βιβλίο με θεματογραφία το ίδιο το βιβλίο και τα βιβλιοπωλεία είναι βέβαιο ότι θα τραβήξει το αναγνωστικό κοινό, καθώς εμπίπτει στην ίδια τη μεγάλη του αγάπη για το βιβλίο. Αυτή τη φορά δεν έχουμε ένα κοινωνικό βιβλίο με θέμα το βιβλιοπωλείο αλλά ένα βιβλίο που ανήκει στην κατηγορία Crime – Μυστηρίου.

Η Ρόουτς, βιβλιοπώλισσα, μοναχική και φανατική με τα αληθινά εγκλήματα, δεν ενδιαφέρεται να αποκτήσει φίλους. Όση συντροφιά χρειάζεται τη βρίσκει στα βιβλία της που μιλάνε για κατά συρροή δολοφόνους, στα podcasts που αναλύουν στυγερά εγκλήματα και στο σαλιγκάρι της, τον Μπλιπ.
Αυτό μέχρι τη στιγμή που εμφανίζεται στο βιβλιοπωλείο η Λόρα, μια νέα υπάλληλος. Η Λόρα, με τις χαριτωμένες υφασμάτινες τσάντες της και το λαμπερό χαμόγελό της, γίνεται η αγαπημένη βιβλιοπώλισσα όλων. Όμως, κάτω από το φωτεινό προσωπείο, η Ρόουτς νιώθει πως η Λόρα κρύβει κάτι σκοτεινό – τόσο σκοτεινό, όσο κι αυτό που έχει μέσα της η ίδια. Και καθώς η περιέργειά της εξελίσσεται σε νοσηρή εμμονή, η Ρόουτς νιώθει όλο και πιο αποφασισμένη να γίνει μέρος της ιστορίας της Λόρα – είτε το θέλει η Λόρα είτε όχι.

Ψυχολογικό θρίλερ μυστηρίου. Μικρά κεφάλαια με δύο αφηγηματικές φωνές της Ρόουτς και της Λόρα που εναλλάσσονται στην αφήγηση, μαθαίνοντας έτσι την ιστορία και από τις δύο κύριες πλευρές. Πρωτοπρόσωπη αφήγηση, κινηματογραφική ροή, και μια αγωνιώδης πλοκή που εγείρει ηθικά ζητήματα και ερωτήματα καθώς και ήρωες με ψυχισμό που θα καθηλώσουν.

Ένα διασκεδαστικό μυθιστόρημα αγωνίας, που διερευνά ηθικά ζητήματα σχετικά με το πάθος μας για τα αληθινά εγκλήματα και το πώς διαχειριζόμαστε ιστορίες που δε μας ανήκουν.