ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΝ

Ποιήματα
Συγγραφέας: Θεολογία Φέγγαρου
Επιμέλεια: Μιράντα Χρυσομάλλη
Σελίδες 80
Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-618-5638-21-4
Τιμή: 12,00€

Με την ποιητική συλλογή ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΝ, οι εκδόσεις ΓΡΑΦΗ συστήνουν στους εραστές της ποίησης τη Θεολογία Φέγγαρου, μία νεαρή ιεροφάντισσα των Μουσών από το Νησί της Αποκάλυψης, την Πάτμο.
Μέσα από τη μυστηριακή της αύρα και τις περιπλανήσεις της στα άλλοτε ευλογημένα και άλλοτε σκοτεινά μονοπάτια της αγάπης, πιάνει τον ήλιο με το βλέμμα, και μέσα από τη γαλάζια ματιά της, μας απλώνει το χέρι να ταξιδέψουμε στα ηδονικά κι ιδανικά μονοπάτια της σκέψης της. Βότσαλο-βότσαλο… κι από κάτω η χαρά.
Γίνεται φως, αέρας και σκόνη. Χρωστά συγνώμες στην ψυχή και τις δίνει παρέα με κόκκινο ζεστό κρασί, ενώ μέσα σε μια έσχατη στιγμή συναισθήματος, κοινωνεί με το σώμα τον έρωτα, σμίγει και ορίζει το μέλλον. Βάζοντας ένα παλιό πικάπ να παίζει τα τραγούδια που της αρέσουν.

Βιογραφικό συγγραφέα
Η Θεολογία Φέγγαρου γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2000. Ζει μόνιμα στην Πάτμο, απ’ όπου και κατάγεται. Αποφοίτησε το 2022 από το τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την ειδικότητα της ιστορικού. Η συλλογή ποιημάτων “Εύθραυστον” αποτελεί το πρώτο της λογοτεχνικό εγχείρημα.
Μέσα από τα 49 αυτά ποιήματα, αρθρώνεται μία προσπάθεια αυτοπραγμάτωσης και μία ανάγκη να διαμετρηθεί με τα εύθραυστα κομμάτια του εαυτού της. Γράφει για τον έρωτα και την αυτοθυσία του ερωτευμένου. Θίγει την απουσία ενσυναίσθησης του σύγχρονου ανθρώπου, κρίνοντας πρώτα την ίδια. Προσπαθεί να ψηλαφήσει τα βαθύτερα συναισθήματα που μας αξιώνουν ως άτομα που ζουν, ερωτεύονται, πονάνε ή υποκρίνονται.
Ελπίζει σε φωτεινότερα χρώματα.