Οι κατακτήσεις της Μαρί Κιουρί δεν είχαν τέλος: ανακάλυψε το ράδιο, ήταν η πρώτη γυναίκα που έγινε καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, τιμήθηκε δύο φορές με το βραβείο Νόμπελ για τη Χημεία και τη Φυσική.
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Γυναικών και Κοριτσιών στην Επιστήμη, που καθιερώθηκε με απόφαση του ΟΗΕ στις 22 Δεκεμβρίου 2015 και τιμάται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου με στόχο να συμβάλλει στη γεφύρωση του χάσματος των φύλων στην επιστήμη, μια συλλογή βιβλίων με αληθινές αλλά και μυθοπλαστικές ηρωίδες θα δώσει γνώση και θάρρος σε κάθε κορίτσι που θέλει να κατακτήσει και να επεκτείνει την επιστημονική γνώση.

μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ:
ΜΑΡΙ ΚΙΟΥΡΙ

Κείμενο: Maria Isabel Sánchez Vegara
Εικονογράφηση: Frau Isa
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Ηλικία: 4+ ετών

Η ιστορία της Μαρί Κιουρί που από μικρή είχε αποφασίσει πως εκείνη με την επιστήμη ήθελε να ασχοληθεί παρά πριγκίπισσα να γίνει. Οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν μέσα σε λίγες σελίδες, τους πιο σημαντικούς σταθμούς στη ζωή της δις βραβευμένης με Νόμπελ επιστημόνισσας, ποιο ήταν το πιο σημαντικό επίτευγμά της και τι μπορούν να καταφέρουν ακολουθώντας το παράδειγμα της.

μικρά κορίτσια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ:
ΤΖΕΪΝ ΓΚΟΥΝΤΟΛ

Κείμενο: Maria Isabel Sánchez Vegara
Εικονογράφηση: Beatrice Cerocchi
Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
Ηλικία: 4+ ετών

Το αγαπημένο παιχνίδι της μικρής Τζέιν ήταν ένας λούτρινος χιμπαντζής που τον κρατούσε αγκαλιά όταν ονειρευόταν να ταξιδέψει στην Αφρική. Με την πρώτη ευκαιρία έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και έζησε για πολλά χρόνια μαζί με τους χιμπατζήδες, μελετώντας και αναλύοντας τον τρόπο ζωής τους. Κατάφερε έτσι να γίνει διάσημη για την πρωτοποριακή ερευνητική της προσέγγιση.

ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΕΓΩ

Κείμενο: Kate Hosford
Εικονογράφηση: Gabi Swiatkowska
Μετάφραση: Μάνος Μπονάνος
Ηλικία: 5+ ετών

Το άπειρο και εγώ είναι μια ιστορία για την προσωπική αίσθηση του άπειρου, όπως τη συλλαμβάνει το μυαλό ενός μικρού παιδιού, σε ένα ταξίδι που διευρύνει το μυαλό και την καρδιά.

ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
Κείμενο: Bob Cooper | Εικονογράφηση: Greg Paprocki
Μετάφραση: Σπύρος Γιαννακόπουλος | Ηλικία: 4+ ετών

Με τον πρωταρχικό «Αναγεννησιακό Άνθρωπο» Λεονάρντο ντα Βίντσι ως πηγή έμπνευσης, αυτά τα όμορφα εισαγωγικά βιβλία – στα οποία τα κορίτσια έχουν κυρίαρχο ρόλο – είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσετε το ενδιαφέρον του πανέξυπνου παιδιού σας για τον θαυμαστό κόσμο των εφαρμοσμένων επιστημών, με τον μοναδικό τρόπο των εκπαιδευτικών βιβλίων STEM.

Ο θαυμαστός κόσμος των ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Η ιδανική εισαγωγή για τους μικρούς μας φίλους, ώστε να καταλάβουν τι είναι
η επιστήμη, με τι ασχολούνται οι επιστήμονες, ποια όργανα χρησιμοποιούν και ποιους διαφορετικούς τομείς μελετούν.

Ο θαυμαστός κόσμος των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Ο θαυμαστός κόσμος των ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ βοηθά τα μικρά παιδιά να καταλάβουν πως τα μαθηματικά κρύβονται πίσω από την επιστήμη, τη μηχανική, την τεχνολογία αλλά και την τέχνη.

Ο θαυμαστός κόσμος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Στο βιβλίο Ο θαυμαστός κόσμος της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ μαθαίνουμε για όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που κατασκευάζουν και ερευνούν οι μηχανικοί.

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΤΡΟΜΗΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ – 40 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

Κείμενο: Κατερίνα Σχινά
Εικονογράφηση: Συλλογικό έργο

Από την Αγνοδίκη, την πρώτη γυναίκα γιατρό της αρχαιότητας, και την Υπατία, την πρωτοπόρο μαθηματικό και αστρονόμο της αρχαίας Αλεξάνδρειας, έως τη Μαρία Καλαποθάκη και την Αμαλία Φλέμινγκ, τις πρώτες γυναίκες γιατρούς του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, οι μικρές αναγνώστριες και οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν και εμπνέονται από γυναίκες που πάλεψαν για τους στόχους τους και έμειναν ονομαστές για το έργο τους.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ: 150 ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ
ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Κείμενο: Marta Breen
Εικονογράφηση: Jenny Jordhall
Μετάφραση: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

Αυτό το μοναδικό graphic novel παρουσιάζει την ιστορία του γυναικείου κινήματος –από τον αγώνα για το δικαίωμα ψήφου μέχρι τον αγώνα για το δικαίωμα στη μάθηση– και μας καλεί να ανακαλύψουμε τους αγώνες που έκαναν οι γυναίκες για να κατακτήσουν αυτά που εμείς θεωρούμε στις μέρες μας αυτονόητα. Αγώνες που ξεκίνησαν από πρωτοπόρες γυναίκες όπως η φιλόσοφος Μαίρη Γουόλστονκραφτ που αγωνίστηκε για να αποδοθεί στις γυναίκες ίση πρόσβαση στην εκπαίδευση και η νοσοκόμα Μάργκαρετ Σάνγκερ, η «μητέρα» της αντισύλληψης.