ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΙΛΗΣ Σε συνεργασία με τον ΜΑΚΗ ΠΡΟΒΑΤΑ Διεκδικητικός Πατριωτισμός Ανατομία μιας συζήτησης που δεν έγινε ποτέ Σελίδες: 272 · Σχήμα: 14,5Χ20,5 ΙSBN: 978-960-484-672-6 · Τιμή: 15,99 €

Ο Κωνσταντίνος Φίλης, στις συζητήσεις του με τον Μάκη Προβατά,

σπάει στερεότυπα, αποδομεί διαχρονικούς μύθους και προσφέρει μία ρεαλιστική και διεκδικητικά πατριωτική θεώρηση της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

Ο Διεκδικητικός πατριωτισμός, το νέο βιβλίο του Κωνσταντίνου Φίλη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, είναι μια μοναδική, διαχρονική επισκόπηση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, γραμμένη για κάθε αναγνώστη που θέλει να ξέρει τι γίνεται, τι δεν γίνεται και τι είναι πραγματικά εφικτό στον τομέα αυτό.

Παρουσίαση βιβλίου “Διεκδικητικός πατριωτισμός” του Κωνσταντίνου Φίλη σε συνεργασία με τον Μάκη Προβατά, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 19:00.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Νίκος Δένδιας Υπουργός Εξωτερικών
• Μαριλένα Κοππά Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην Ευρωβουλευτής
Κώστας Κωστής Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Κωνσταντίνος Φίλης Συγγραφέας του βιβλίου, Αναπληρωτής Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας και Διευθυντής του IGA

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Μάκης Προβατάς.

Διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης και μέσα από ένα ταξίδι στους κυριότερους σταθμούς της σύγχρονης ιστορίας, το βιβλίο περιγράφει τη μετεξέλιξη της Ελλάδας από επαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας σε ένα εθνικό κράτος και αργότερα σε μία σταθερή δημοκρατία της Δύσης, που όμως διατηρεί το βλέμμα της και στην Ανατολή. Εντοπίζονται οι παραλείψεις, οι ασυνέχειες αλλά και η προνοητικότητα που συχνά επέδειξε η ελληνική διπλωματία και αξιολογείται η μακροχρόνια πολιτική μας σε τρία επίπεδα: το παγκόσμιο, το ευρωπαϊκό και το περιφερειακό.