Μαμά σημαίνει αγάπη και ασφάλεια. Η μαμά είναι από τους πρώτους ανθρώπους στη ζωή μας που μας αγκαλιάζουν και μας δείχνουν ότι είμαστε μοναδικοί και αποδεκτοί όπως ακριβώς είμαστε· που χαίρονται μαζί μας κάθε μικρή νίκη μας και μας βοηθούν να αντιμετωπίσουμε κάθε σκοτεινό μας φόβο.
Μαμά σημαίνει έμπνευση και πρότυπο. Μαζί με τα παιδιά, η μαμά έχει μια νέα ευκαιρία να εξελιχθεί, να μάθει, να μεγαλώσει. Να γίνει ο άνθρωπος που θα ήθελε το παιδί της να γίνει μια μέρα.

Μαμά σημαίνει δύναμη και ευαισθησία. Από την εγκυμοσύνη και τη γέννα μέχρι την ανατροφή και την καθημερινότητα, θέλει δύναμη και ευαισθησία για να μπορεί η μαμά να ανταπεξέλθει σε όλους τους ρόλους της, εντός και εκτός σπιτιού.

Την Κυριακή 8 Μαΐου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας και λέμε δυνατά χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες!

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από τις δικές μας προτάσεις για κάθε μαμά.

Βιβλία για μαμάδες που κυνηγούν τα όνειρά τους και
δείχνουν τον δρόμο προς έναν καλύτερο κόσμο

Βιβλία για δυνατές γυναίκες που παλεύουν
με το βάρος της δημιουργίας απογόνων και την ενοχή

Βιβλία που μιλούν για τον ακατάλυτο δεσμό
μεταξύ μητέρας και παιδιού

Μαμά, θα μου διαβάσεις κάτι πριν κοιμηθώ;

Προτάσεις για άλλοτε πιο ευχάριστες κι άλλοτε πιο δύσκολες συζητήσεις

Και μια σκέψη για το τέλος:

Μητέρα δεν σημαίνει το ίδιο για όλους. Καθένας και καθεμία από εμάς έχει τον δικό του ορισμό σύμφωνα με τις ιστορίες που κουβαλάει, τα συναισθήματα που έχει νιώσει και τις αναμνήσεις που φέρει. Τυχαίνει όμως κάποιες φορές, μητέρα να είναι απλώς μια λέξη σαν όλες τις άλλες. Το θέμα είναι εμείς πώς την αντιλαμβανόμαστε και πώς αποφασίζουμε να τη βιώσουμε.

Με αγάπη ❤️