Με θάρρος, γοητευτική γραφή και διεισδυτική ματιά, η Kristin Hannah αποτυπώνει μοναδικά σε κάθε βιβλίο της τα ανθρώπινα συναισθήματα, χαρίζοντάς μας αξέχαστα αναγνωστικά ταξίδια.
Τα βιβλία της κατά κύριο λόγο φωτίζουν κομμάτια της παγκόσμιας ιστορίας και περιγράφουν τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν οι ηρωίδες τους ως αποτέλεσμα των κοινωνικοπολιτικών συγκυριών.
Είτε θέλετε να μεταφερθείτε σε μια άλλη εποχή, είτε να συναντήσετε γυναίκες δυναμικές που εμπνέουν, είτε να χαθείτε σε ιστορίες φιλίας, αγάπης, απώλειας και επιβίωσης, σίγουρα υπάρχει ένα βιβλίο της Kristin για εσάς!

Η Kristin έχει γράψει περισσότερα από είκοσι μυθιστορήματα, πολλά από τα οποία έχουν μπει στη λίστα των best seller των New York Times. Πρώην δικηγόρος που άφησε την καριέρα της για να γίνει συγγραφέας, ζει με τον σύζυγο και τον γιο της στις ΗΠΑ.

Με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς FireFly Lane, που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Kristin Hannah με τίτλο Πυγολαμπίδες, στο Netflix, ας ρίξουμε μια ματιά στα βιβλία της που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις μας:


ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ
Ένα μυθιστόρημα ύμνος στη δύναμη της γυναικείας φιλίας.

Η ιστορία ξεκινά το 1974 όταν η Kέιτ Μαλάρκι, το πλέον άσημο κορίτσι του σχολείου, γνωρίζει την Τάλι Χάρτ, που μόλις έχει μετακομίσει στην πόλη τους. Φίλες αχώριστες για τριάντα χρόνια, εωσότου μια τρομερή προδοσία απειλεί να τις χωρίσει. Πρόκειται για ένα ρεαλιστικό πορτρέτο μιας γυναικείας φιλίας 30 χρόνων που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο.
Στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, η οποία ήδη φιγουράρει στην πρώτη θέση σε αρκετές χώρες παγκοσμίως μεταξύ των οποίων το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Η.Π.Α, η Ιταλία κ.α, πρωταγωνιστούν η Katherine Heigl ως Τάλι Χάρτ και η Sarah Chalke ως Κέιτ Μαλάρκι.


ΑΧΑΝΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑ
Μια επική ιστορία αγάπης και επιβίωσης που βραβεύτηκε ως το καλύτερο ιστορικό μυθιστόρημα στα Goodreads 2018 Reader’s Choice Awards.

Η Λένι είναι ένα έφηβο κορίτσι που μεγαλώνει στη σκιά του ταραχώδους γάμου των γονιών της. Όταν ο πατέρας της, που μόλις έχει επιστρέψει από το Βιετνάμ, όπου και κρατούνταν ως αιχμάλωτος πολέμου, κληρονομεί ένα σπίτι στην Αλάσκα, η Λένι τολμά να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά της. Όμως η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη. Το κρύο, η πείνα και το μόνιμο σκοτάδι του χειμώνα βγάζουν στην επιφάνεια τον χειρότερο εαυτό του πατέρα της, ενώ η μητέρα της προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει την οικογένεια ενωμένη. Η Λένι σε πείσμα των σκληρών συνθηκών βιώνει τον πρώτο της έρωτα και αρχίζει να πιστεύει ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή εκεί έξω.


ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ
Ένας ύμνος στις αντοχές της ανθρώπινης ψυχής και στη δύναμη των γυναικών.

Το Αηδόνι είναι η ιστορία δύο αδερφών, της Βιαν και της Ιζαμπέλ, που τις χωρίζουν η διαφορά ηλικίας, οι εμπειρίες, τα ιδανικά, τα πάθη και οι περιστάσεις, και καθεμιά τους ακολουθεί τη δική της επικίνδυνη διαδρομή προς την επιβίωση, την αγάπη και την ελευθερία. Πρόκειται για ένα επικό πανόραμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου που φωτίζει ένα κομμάτι της Ιστορίας, που βλέπουμε σπάνια: τον πόλεμο των γυναικών. Το βιβλίο με σχεδόν σταθερή παρουσία στη λίστα bestseller των New York Times πρόκειται να μεταφερθεί στον κινηματογράφο με τις αδερφές Ella και Dakota Fanning στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


Ο ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ
Μια ιστορία για τους ακατάλυτους δεσμούς ανάμεσα στις γυναίκες –μητέρες, κόρες, αδερφές– την ενοχή και την εξιλέωση.

image description

Όταν ο πατέρας της Μέρεντιθ και της Νίνα αρρωσταίνει βαριά, οι δύο γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με την ψυχρή και απόμακρη μητέρα τους, Άνια. Αποφασισμένες να βρουν την αλήθεια πίσω από τη συμπεριφορά της και βασισμένες στην αρχή του παραμυθιού που έχουν ακούσει πολλές φορές για τη μικρή, όμορφη Ρωσίδα που ζούσε σε μια μαγική πόλη, θα πιέσουν τη μητέρα τους να τους διηγηθεί ολόκληρη την ιστορία. Και τότε θα ανακαλύψουν ένα μυστικό τόσο αδιανόητο, που θα τις ταράξει συθέμελα –και θα τις κάνει να δουν με άλλα μάτια τη μητέρα τους, την οικογένειά τους, αλλά και τη δική τους ζωή.