Συγγραφέας του βιβλίου «Το άλλο μου μισό με κάνει ό,τι θέλει…» – Εκδόσεις «ΑΡΜΟΣ»

Η οικοδόμηση ενός ώριμου ΕΓΩ είναι ο θεμέλιος λίθος για όποιον θέλει να ζει υπέροχα τη ζωή του μακριά από νευρώσεις, κατάθλιψη, φοβίες. Δυστυχώς για εμάς, όπως λέει στο Vivlio-life o Μιχάλης Χαντάς κυρίαρχο δεν είναι το ώριμο ΕΓΩ, αλλά η πιο ανώριμη, παιδική του έκφανση, το ανώριμο ΕΓΩ. Τους τρόπους, λοιπόν, με τους οποίους όλοι μας μπορούμε να δυναμώσουμε το ώριμο ΕΓΩ, αναλύει στο βιβλίο αυτοβελτίωσης που κυκλοφόρησε. Μεταξύ άλλων στην πρωτότυπη έκδοσή του, που αποτελείται από ερωτηματολόγιο και βιντεάκια, μας μιλά για την αυτοεκτίμηση που τόσο πολύ μας απασχολεί τα τελευταία χρόνια. «Η αυτοεκτίμηση είναι όντως το καύσιμο που τροφοδοτεί την ωρίμανση του ΕΓΩ» μας λέει και στις σελίδες του βιβλίου εξηγεί τους λόγους που μας οδηγούν σ’ αυτό το δυσάρεστο συναίσθημα αλλά και μας υποδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να την αυξήσουμε, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

  • Ο τίτλος που επιλέξατε, ίσως βρει σύμφωνους αρκετούς από εμάς τους αναγνώστες, πως, όντως «Το άλλο μου μισό με κάνει ό, τι θέλει». Πόσο θα μας βοηθήσει η ανάγνωση του βιβλίου σας στο να βάλουμε «φρένο» στο άλλο μας μισό;
    Είμαι βέβαιος ότι όσοι αναγνώστες διαβάσουν προσεκτικά το βιβλίο, πάρουν το τεστ και δουν τα βιντεάκια, θα βοηθηθούν τα μέγιστα στο να αναγνωρίσουν και συνεπώς να «απενεργοποιήσουν» τις διαδικασίες αυτές που (ασυνείδητα) ελέγχουν την ζωή τους.
  • Η αλήθεια είναι πως το βιβλίο σας έχει αρκετές καινοτομίες, κυρίως στη διάταξη των κεφαλαίων του. Βρίσκουμε πρώτα τον Προ-Πρόλογο, μετά την Εισαγωγή και στη συνέχεια τον Πρόλογο. Πιστεύετε πως βοηθάει τον αναγνώστη αυτή η σειρά;
    Φυσικά. Η διάταξη των κεφαλαίων έχει ακριβώς αυτό το σκοπό. Το βιβλίο έχει αρκετές καινοτομίες και ιδιαιτερότητες που σκοπεύουν να οδηγήσουν τον αναγνώστη να κατανοήσει τις ψυχικές του λειτουργίες με ευκολία.
  • Στην Εισαγωγή, μας έχετε ετοιμάσει ένα πρωτότυπο τεστ, και μας προτείνετε να απαντήσουμε στο ερωτηματολόγιο σας. Στην πράξη πόσο θα μας βοηθήσει αυτό;
    Έχω «τεστάρει» το ερωτηματολόγιο σε πολλούς ανθρώπους κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων μου και έχει αποδειχθεί ότι προβάλλει διάφορες σημαντικές πτυχές της ψυχολογικής λειτουργίας του ατόμου, οι οποίες αποτελούν όχι μόνο μία πηγή της γνώσης για εκείνον που συμμετέχει, αλλά και το εφαλτήριο για την πληρέστερη κατανόηση του περιεχομένου του βιβλίου.
  • Τι θέλετε να εισπράξει ο αναγνώστης από τα ενσωματωμένα βίντεο και πόσο εύκολη είναι η χρήση τους, με δεδομένο πως είναι πολλοί εκείνοι που δεν τα πάνε καλά με την τεχνολογία;
    Όσον αφορά την ευκολία στη χρήση, θα πω αυτό: όποιος έχει τραβήξει έστω μία φωτό από το κινητό του, μπορεί να δει τα βίντεο, είναι πανεύκολο, με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα βίντεο αποσκοπούν στο να βοηθήσουν τον αναγνώστη να δει με τα ίδια του τα μάτια τις ζωντανές αποδείξεις των κειμένων που διαβάζει, ούτως ώστε και ο πλέον σκεπτικιστής να μην μπορεί να αμφιβάλλει για την ορθότητα του κειμένου.
  • Επιμένετε πως πρέπει να παρακολουθούμε το κάθε βίντεο τη στιγμή που υποδεικνύετε στο βιβλίο. Εξηγείστε μας γιατί.
    Ακριβώς επειδή τα βίντεο όχι μόνο δίνουν «ζωντανές» πληροφορίες για τα αναφερόμενα στο κείμενο, αλλά και επειδή αποτελούν «αποδεικτικά στοιχεία», είναι καλό το να τα βλέπει κανείς καθώς διαβάζει την αντίστοιχη ενότητα.
    • Στο κεφάλαιο 2, δώσατε τον ιδιαίτερο τίτλο «Η ψυχική συσκευή». Όπως αντιλαμβάνεστε, πρέπει να μας εξηγήσετε τη λέξη «συσκευή».
      Το λεξικό ορίζει την συσκευή ως «κατασκευή που αποτελείται από διάφορα επιμέρους εξαρτήματα ή μηχανισμούς και εκτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία η εργασία». Η «ψυχολογική συσκευή» λοιπόν, είναι το σύνολο της ψυχικής μας υπόστασης και αποτελείται από τρεις μηχανισμούς οι οποίοι τις περισσότερες φορές είναι σε αντίθεση μεταξύ τους. Η σύνθετη αυτή διάδραση δημιουργεί την προσωπικότητα και είναι υπεύθυνη για το πως και πόσο ψυχικά υγιές είναι το άτομο. Τα υπόλοιπα στο βιβλίο…
  • «Η σημαντικότητα του ΕΓΩ». Ίσως σ’ αυτή τη σημαντικότητα θα πρέπει να σταθούμε λίγο παραπάνω. Τι μπορούμε να κάνουμε για να περιορίσουμε την κυριαρχία του;
    Η οικοδόμηση ενός ώριμου ΕΓΩ είναι ο θεμέλιος λίθος για όποιον θέλει να ζει υπέροχα τη ζωή του μακριά από νευρώσεις, κατάθλιψη, φοβίες, κλπ. Δυστυχώς για εμάς, κυρίαρχο δεν είναι το ώριμο ΕΓΩ, αλλά η πιο ανώριμη, παιδική του έκφανση, το ανώριμο ΕΓΩ. Τους τρόπους με τους οποίους κάθε άνθρωπος μπορεί να δυναμώσει το ώριμο ΕΓΩ τους αναλύω στο βιβλίο.
  • Το δικό μας «καύσιμο» είναι η αυτοεκτίμησή μας, γράφετε. Εξηγείστε μας το συλλογισμό σας.
    Η αυτοεκτίμηση είναι όντως το καύσιμο που τροφοδοτεί την ωρίμανση του ΕΓΩ . Οι λόγοι που κάποιοι έχουν χαμηλή ως καθόλου αυτοεκτίμηση καθώς και τους τρόπους να την αυξήσουμε σήμερα τους αναλύω στο βιβλίο.
  • Τελικά, ποιος είναι ο λόγος που ο άλλος μας εαυτός μας αναγκάζει – χωρίς να το γνωρίζουμε – σε μια ζωή διαφορετική από αυτή που θέλουμε και αξίζουμε;
    Ο μόνος λόγος που μας αναγκάζει να ζούμε μια ζωή μέσα στο φόβο, την θλίψη τα ψυχοσωματικά νοσήματα κλπ, είναι το γεγονός ότι δεν μπορούμε να διακρίνουμε την επιρροή του αν δεν καταλάβουμε τους τρόπους που το ανώριμο ΕΓΩ λειτουργεί. Στο βιβλίο δείχνω το πώς κάποιος μπορεί να αναγνωρίσει την λειτουργία του και συνεπώς να το “απενεργοποιήσει “.
  • Τα βιβλία αυτοβελτίωσης που καλούν τους αναγνώστες να ανακαλύψουν τον πραγματικό τους εαυτό, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε σ’ αυτό η οικονομική κρίση, ο εγκλεισμός και η παγκόσμια ανασφάλεια;
    Η γενικότερη τοπική αλλά και παγκόσμια αύξηση των αντικειμενικών δυσκολιών επιτείνει την ούτως ή άλλως εγκαταστημένη αίσθηση φόβου που υπάρχει στους περισσότερους ανθρώπους. Αυτό κάνει ακόμα πιο αναγκαίο να βρούμε τον τρόπο να οικοδομήσουμε ένα ώριμο ΕΓΩ που θα μας διαφύλαξη από αυτή τη συνθήκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
…και ήρθε η ώρα αυτό να το αλλάξω
Έχεις συλλάβει ποτέ τον εαυτό σου

να παίρνει αποφάσεις εις βάρος της προσωπικής σου ευτυχίας;
Να ανησυχεί υπερβολικά για τη γνώμη των άλλων;
Νιώθεις συχνά ή εύκολα απογοήτευση ή λύπη;
…ενοχές, τύψεις, αγωνία ή άγχος χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο;
Αναβάλλεις να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου και δεν διεκδικείς αυτό που θέλεις ή χρειάζεσαι;
Είσαι ντροπαλός/ή και δυσκολεύεσαι να εκφράσεις τα συναισθήματά σου;
Διαλέγεις ακατάλληλους συντρόφους και δεν έχεις ικανοποιητική σεξουαλική ζωή;
Δεν έχεις αρκετή αυτοεκτίμηση και συχνά νιώθεις αβοήθητος/η; …
τότε αυτό το βιβλίο είναι για σένα!
Απάντησε στο πρωτότυπο τεστ.
Δες τα ενσωματωμένα βίντεο και μάθε το πώς και το γιατί ο άλλος σου εαυτός σε αναγκάζει –χωρίς να το γνωρίζεις– σε μια ζωή διαφορετική από αυτή που θέλεις και αξίζεις.
Μάθε τι σε σταματά να ζεις καλά και διόρθωσέ το!
Ένα βιβλίο βασισμένο σε στέρεη επιστημονική γνώση, συνδυασμένη με 40 έτη εμπειρίας του Μιχάλη Χαντά στην ψυχοδυναμική ψυχοθεραπεία που μετουσιώνεται σε πρακτικές λύσεις.
ΑΠΟΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥ
ΚΑΙ ΖΗΣΕ!

Βιογραφικό
Ο Δρ. Μιχάλης Χαντάς γεννήθηκε στην Αθήνα. Έκανε τις σπουδές του εξ ολοκλήρου στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής λαμβάνοντας το πτυχίο ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, στη Φιλαδέλφεια (U.Of. PA). Στη συνέχεια έλαβε το διδακτορικό του στην κλινική ψυχολογία από το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης εξειδικευμένος στο μετατραυματικό στρες και στη χρήση ουσιών στο Veterans Hospital της Νέας Υόρκης. Έχει διδάξει σε Αμερικανικά κολέγια και έχει δημοσιεύσεις σε έγκριτα Αμερικανικά επιστημονικά περιοδικά. Στην Ελλάδα μεταξύ άλλων έχει διατελέσει διευθυντής της πρώτης SOS γραμμής ενώ ήταν από τους πρωτεργάτες της δημιουργίας του πρώτου συμβουλευτικού κέντρου για φοιτητές. Από το 1984 μέχρι και σήμερα εργάζεται ιδιωτικά κάνοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία καθώς και σεμινάρια αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης.