Οι Εκδόσεις Εύμαρος και η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, παρουσιάζουν τη συλλογή διηγημάτων Δευτέρα και 13. Συγγραφείς του είναι άνθρωποι με προβλήματα όρασης οι οποίοι, αφού παρακολούθησαν ένα πολύμηνο εργαστήρι δημιουργικής και βιωματικής γραφής με τη συγγραφέα Ειρήνη Δερμιτζάκη, επέλεξαν ένα από τα διηγήματά τους για να συμμετάσχουν στην συλλογική αυτή έκδοση. Το βιβλίο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Εκδόσεων Εύμαρος με την Ομοσπονδία Τυφλών υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Σε ένα στόμα φυτρώνει ένα ανθρώπινο χέρι, μια γυναίκα ψάχνει το αγέννητο παιδί της στο δάσος, δυο άγγελοι παρακολουθούν το γάμο τους. Μια ηλικιωμένη ζητάει να πιει σαμπάνια πριν την έξοδό της από τον μάταιο τούτο κόσμο, δυο άλλες, μόνο στα όνειρά τους πια θα επιστρέψουν στη Σμύρνη.
Οι ήρωες των διηγημάτων ονειρεύονται, αγωνιούν, αναρωτιούνται…
Με τι λέξεις να αποχαιρετήσεις τον έρωτα της ζωής σου; Μια δολοφονία είναι πράξη εκδίκησης ή αποκατάσταση δικαιοσύνης; Είσαι ελεύθερος όταν μπορείς να επιλέξεις τη σκλαβιά σου;

Συμμετέχουν αλφαβητικά οι συγγραφείς:
Τάκης Αλεξανδράκης, Κωνσταντίνα Γκιόκα, Γιώργος Ευφροσυνίδης, Μαρία Θωμάρεη, Σωτήρης Κορφιάτης, Μάνθα Μάκκα, Κατερίνα Μάντεση, Κωστούλα Μπαλάσκα, Ευαγγελία Μπρούστα, Γιώργος Πανόπουλος, Αναστασία Παππά, Μαρία Τζεβελέκου, Όλγα Φλώρου.

Στοιχεία έκδοσης
«Δευτέρα και 13»
Επιλογή κειμένων: Ειρήνη Δερμιτζάκη
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Αλίκη Κακουλίδου
Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Πέτρος Κακολύρης
Διόρθωση: Θούλη Στάϊκου
Σχήμα: 20χ14 Σελίδες: 112 Τιμή: 10 ευρώ
ISBN: 9786185656010

Περισσότερες πληροφορίες:
Εκδόσεις Εύμαρος (Πέτρος Κακολύρης, τηλ.:210 97 08 811 / 6984 91 16 22)
http://www.evmarosbooks.gr/