Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Πεζογραφία
Ο δικαστής του Θανάση Διαμαντόπουλου
μυθιστόρημα

Ένας συνταξιούχος δικαστής με ένα ανεπούλωτο αίσθημα ενοχής. Αυτή είναι η ιστορία του και ταυτόχρονα η ιστορία των τελευταίων 70 χρόνων της Ελλάδας.

Καλοκαίρι του 2018: ένας υπέργηρος συνταξιούχος αρεοπαγίτης αποφασίζει να αφηγηθεί τις μνήμες, τα βιώματα, αλλά και τους έρωτές του σε μια διδακτορική φοιτήτρια. Ένας άνθρωπος με τελείως εικονοκλαστική ματιά στο ιστορικό παρελθόν του τόπου… Που τα κατοχικά και τα πρώτα μετακατοχικά χρόνια έζησε καταστάσεις αδιανόητα φρικτές… Που συνέβη να έχει προνομιακή πρόσβαση σε πληροφορίες σχετιζόμενες με την υπόθεση Μέρτεν, του περιβόητου «Χασάπη των Εβραίων»… Που ενεπλάκη στην εκτέλεση του «Δράκου του Σέιχ Σου»… Που, μετά την πτώση της Χούντας, κίνησε γη και ουρανό, για να μη δικάσει βασανιστές… Που μετείχε, όμως, στη σύνθεση του δικαστηρίου το οποίο συγκροτήθηκε για τον Ανδρέα Παπανδρέου… Που συνδέεται, με κάποιον σκοτεινό δεσμό, με έναν διασωθέντα της πυρκαγιάς στο Μάτι… Και που, πάνω απ’ όλα, κουβαλάει ένα φοβερό μυστικό, ένα ανεπούλωτο αίσθημα ενοχής…
Αυτός είναι ο ήρωας του νέου μυθιστορήματος του Θανάση Διαμαντόπουλου, στο οποίο μυθοπλασία και ιστορία συμπλέκονται, ενώ καταστάσεις ασύλληπτης θηριωδίας συνυπάρχουν με τα πιο αγνά ανθρώπινα αισθήματα, φιλίας, συντροφικότητας και παθιασμένων ερώτων, του χθες και του σήμερα…

Ποίηση
Στίχοι ενός άλλου: Ποιήματα 1977-2013 του Στρατή Πασχάλη

Η ποιητική διαδρομή ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες ποιητές.

Συγκεντρωτική έκδοση των ποιημάτων του βραβευμένου ποιητή και μεταφραστή Στρατή Πασχάλη. Το σύνολο του έργου του γνωστού ποιητή αποτυπώνεται στην παρούσα έκδοση η οποία βοηθά τον αναγνώστη να γνωρίσει όλους τους σταθμούς της ποιητικής πορείας του Στρατή Πασχάλη στο πέρασμα του χρόνου.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τατουάζ του Manuel Vázquez Montalbán

μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου

Ποιος είναι αυτός που γεννήθηκε για να βάλει φωτιά στην κόλαση; H πρώτη αποστολή του απολαυστικού ντετέκτιβ Πέπε Καρβάλιο.

Ενώ η Ισπανία βρίσκεται υπό τον τυραννικό ζυγό του Φράνκο, ο πρώην πράκτορας της CIA, πρώην κομμουνιστής και νυν ιδιωτικός ερευνητής Πέπε Καρβάλιο έχει καταντήσει τόσο κυνικός, που μόνο το φαγητό και το σεξ φαίνεται να τον απασχολούν πια. Έχει αποκτήσει μάλιστα τη συνήθεια να καίει, πού και πού, κάνα βιβλίο στο σπίτι του στη Βαρκελώνη, έτσι, για να απολαμβάνει το γεύμα του συντροφιά με τη φωτιά στο τζάκι.
Όταν αναλαμβάνει ν’ ανακαλύψει την ταυτότητα του πτώματος ενός άντρα που ξεβράζεται στη θάλασσα, θα ξυπνήσει απ’ τον λήθαργό του. Η αστυνομία υποψιάζεται ότι το έγκλημα σχετίζεται με τους εμπόρους ναρκωτικών και τους οίκους ανοχής της περιοχής, και αρχίζουν οι έφοδοι στα μπαρ και οι οχλήσεις στις πόρνες. Το ένστικτο του Καρβάλιο όμως του λέει ότι κάτι άλλο συμβαίνει, και ότι για άλλη μια φορά οι μπάτσοι κάνουν λάθος.
Καθώς η αστυνομία δημιουργεί όλο και περισσότερες εντάσεις, ο Καρβάλιο μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην έρευνα έχοντας για οδηγό ένα μόνο στοιχείο: το τατουάζ στην πλάτη του νεκρού.

«Ο Μονταλμπάν κάνει για τη Βαρκελώνη ό,τι έκανε ο Ντίκενς για το Λονδίνο του 19ου αιώνα».
Total

«Ο Μονταλμπάν είναι ένας συγγραφέας καυστικός απέναντι στους ισχυρούς και τρυφερός με τους καταπιεσμένους».
TLS

«Εάν ο Γκράχαμ Γκριν, ο Π. Τζ. Γουντχάουζ, ο Ρέιμοντ Τσάντλερ και ο Άντονι Μπουρντέν καθόντουσαν μαζί μπροστά από μια γραφομηχανή, το αποτέλεσμα θα ήταν ο Πέπε Καρβάλιο».
Crimespree

NON FICTION

Σαν σήμερα
Στη Νεότερη και Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία των Γιάννη Γρυντάκη, Γιώργου Δάλκου, Έκτορα Χόρτη, Άγγελου Χόρτη

Τα σημαντικότερα του χτες που αξίζει να θυμάται κανείς σήμερα, αύριο και κάθε μέρα.

Η νεότερη και σύγχρονη ιστορία μας, από την άλωση της Κωνσταντινούπολης μέχρι σήμερα, είναι πυκνή σε γεγονότα που σηματοδοτούν την πορεία του έθνους μας. Πρωταγωνιστές των γεγονότων αυτών, πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτιστικών, υπήρξαν προσωπικότητες που έθεσαν τη σφραγίδα τους στις ιστορικές εξελίξεις.
Σε αυτό το βιβλίο καταγράφονται ανά μέρα του έτους τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν όλο αυτό το διάστημα προσφέροντας στον αναγνώστη μια αίσθηση συνέχειας και γνώσης του παρελθόντος: γεννήσεις, θάνατοι, ιστορικές στιγμές, μικρά και μεγάλα περιστατικά που τους αξίζει μια θέση στη μνήμη μας.

Από την ίδια συγγραφική ομάδα κυκλοφορούν τα βιβλία:

Η άγνωστη πλευρά του Βυζαντίου
Όσα δεν γνωρίζατε για την Τουρκοκρατία και την Επανάσταση του 1821
Όσα δεν γνωρίζατε για τα χρόνια του Καποδίστρια, του Όθωνα και του Γεωργίου του Α
Όσα δεν γνωρίζατε για την περίοδο από τους Βαλκανικούς Πολέμους έως την Εθνική Αντίσταση

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ

Μαγειρεύω εποχές
Εποχικές συνταγές, ιστορίες και ιδέες από την κουζίνα μου! της Γωγώς Παπαδιονυσίου (MamaTsita)

Μαγειρεύοντας και τρώγοντας κάθε πράγμα στον καιρό του. Η MamaTsita φέρνει τον αέρα κάθε εποχής στο πιάτο σας.

Η Γωγώ Παπαδιονυσίου, ή MamaTsita όπως είναι γνωστή ως επιτυχημένη food blogger και τηλεοπτική μαγείρισσα, μας ανοίγει την κουζίνα της και μας μαγειρεύει υπέροχες συνταγές με φρέσκα εποχιακά υλικά, μας αποκαλύπτει μικρά πρακτικά μυστικά και μας δίνει ιδέες για εύκολες και νόστιμες λύσεις για το καθημερινό τραπέζι. Στις σελίδες αυτού του βιβλίου παράλληλα με τις συνταγές η MamaTsita μάς διηγείται ιστορίες από τα παιδικά και νεανικά της χρόνια, που την ενέπνευσαν και την οδήγησαν στην κουζίνα αφού, όπως και να το κάνουμε, η μαγειρική είναι υπόθεση καρδιάς.
Το βιβλίο είναι διαρθρωμένο σύμφωνα με τις εποχές του χρόνου: φθινόπωρο & χειμώνας, άνοιξη & καλοκαίρι! Κι αυτό γιατί η MamaTsita προτιμά να μαγειρεύει με υλικά της εποχής. Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου θα βρείτε εύκολες, δοκιμασμένες, αληθινές, αλμυρές και γλυκές συνταγές με φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής.