Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η επιστροφή της Πέρσας Κουμούτση

Μια τοιχογραφία προσώπων στις παραμονές του Β΄ Παγκόσμιου πολέμου, ένα ιστορικό μυθιστόρημα με ήρωες που καλούνται να πάρουν μια θέση σ’ έναν κόσμο που αλλάζει.

Θεσσαλονίκη, παραμονές του Β’ Παγκόσμιου πολέμου: Ο Αλέξανδρος επιστρέφει στη γενέτειρά του ύστερα από χρόνια παραμονής στο Βερολίνο καταβεβλημένος από τη ματαίωση των προσωπικών και επαγγελματικών του φιλοδοξιών. Η επιστροφή του θα σημαδευτεί από τη σύγκρουση και την αναμέτρησή του με τον αδελφό του και το κοινό τους παρελθόν. Πάθη, ανταγωνισμοί, ένοχα μυστικά θα έρθουν όλα στο φως καθώς οι ήρωες αυτού του ιστορικού μυθιστορήματος καλούνται να αντιδράσουν και να πάρουν θέση σ’ έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά.

Από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορεί το μυθιστόρημα: Αλεξανδρινές φωνές στην οδό Λέψιους

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Καζανόβα: Η σονάτα των ραγισμένων καρδιών του Matteo Strukul
μυθιστόρημα

μετάφραση: Στέλλα Πεκιαρίδη

Έρωτες, όνειρα και παιχνίδια εξουσίας στη σκοτεινή Βενετία του 18ου αιώνα: ένας αξέχαστος ρομαντικός ήρωας κι ένα γαϊτανάκι παθιασμένων γυναικών γύρω του.

Ανάμεσα σε κανάλια βυθισμένα στην ομίχλη και εκθαμβωτικά μέγαρα αριστοκρατών, ξεπροβάλλει η Βενετία του 18ου αιώνα, πιο σαγηνευτική και ανηλεής από ποτέ: Ο Τζάκομο Καζανόβα, γνωστός για το πάθος του για τις γυναίκες, έχει μόλις επιστρέψει στην πόλη και δεν αργεί να μπλεχτεί σε ένα σκοτεινό στοίχημα. Η γοητευτική αυστριακή κόμησσα Μάργκαρετ φον Στάινμπεργκ του υπόσχεται μια αξέχαστη ερωτική νύχτα αν καταφέρει να ξελογιάσει τη νεαρή Φραντσέσκα Ερίτσο, κόρη ενός από τους σημαντικότερους αριστοκράτες της Βενετίας.
Η πρόκληση αυτή όμως δεν είναι απλώς ένα ερωτικό παιχνίδι: πίσω της κρύβονται τα μεγαλεπήβολα όνειρα του ιεροεξεταστή Πιέτρο Γκαρτσόνι αλλά και η τύχη της ίδιας της Δημοκρατίας της Βενετίας, που τώρα παρακμάζει μέσα σε μια σκοτεινή και βίαιη εποχή. Η τοπική εξουσία σχετίζεται με βίαια κακοποιά στοιχεία, οι δολοφονίες είναι στην ημερήσια διάταξη και οι εκπρόσωποι του νόμου κινούν τα νήματα ορμώμενοι από όχι και τόσο ευγενή αισθήματα…
Ο πιο σοβαρός μπελάς του Καζανόβα όμως είναι άλλος: για πρώτη φορά θα ερωτευτεί αληθινά.
Ο Matteo Strukul συνδυάζει με μαεστρία την περιπέτεια με τις ερωτικές ίντριγκες, την ιστορική ανασύσταση των γεγονότων με την επινόηση, πετυχαίνοντας να αποδώσει με πρωτοτυπία, δυναμισμό και φρέσκο βλέμμα το πνεύμα μιας συναρπαστικής εποχής.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Άγρια φύση της Jane Harper
μυθιστόρημα

μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου

Η δεύτερη περιπέτεια του Άρον Φαλκ μετά το συγκλονιστικό μπεστ σέλερ Η ξηρασία

ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2018) ΣΤΑ AUSTRALIAN INDIE BOOK AWARDS
POLAR DE COGNAC – ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΘΡΙΛΕΡ
ΒΡΑΒΕΙΟ DAVITT

Πέντε γυναίκες πηγαίνουν για πεζοπορία. Μόνο τέσσερις επιστρέφουν. Μια ιστορία καχυποψίας και βίας όπου παντού παραμονεύει ο κίνδυνος.

Πέντε γυναίκες εγκαταλείπουν την άνεση του κλιματιζόμενου εργασιακού τους περιβάλλοντος, φορτώνονται απρόθυμα τα σακίδιά τους και ξεκινούν να διασχίσουν ένα πάρκο άγριας φύσης στην αυστραλιανή ενδοχώρα. Στόχος αυτής της πεζοπορίας να ενισχυθούν οι μεταξύ τους συναδελφικοί δεσμοί και η ομαδικότητά τους. Στο τέλος της διαδρομής όμως θα μείνουν μόνο τέσσερις… Και καθεμία έχει μια ελαφρώς διαφορετική ιστορία για το τι ακριβώς τους συνέβη.
Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Άρον Φαλκ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την τύχη της αγνοούμενης πεζοπόρου. Καθώς η έρευνά του τον παρασύρει στην καρδιά της οργιώδους βλάστησης, ο Φαλκ ανακαλύπτει πως οι γυναίκες είναι μπλεγμένες μεταξύ τους σ’ ένα κουβάρι από μυστικά, υποψίες και προδοσίες. Θα μπορούσε κάτι απ’ όλα αυτά ωστόσο να οδηγήσει σε φόνο;

«Ακόμα πιο εντυπωσιακό από την Ξηρασία… Ένα σχεδόν αφόρητο επίπεδο σασπένς… Η φύση είναι μια εχθρική και απρόβλεπτη δύναμη και στα δύο μυθιστορήματα της Harper, αλλά το ιδιοφυές στοιχείο στα βιβλία της είναι πως τη μετατρέπει σε μια δοκιμασία για την επιρρεπή στο λάθος ανθρώπινη φύση».
Sunday Times

«Μια από τις σημαντικότερες φωνές της σύγχρονης λογοτεχνίας. Όπως η Tana French με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών του Δουβλίνου και η Kate Atkinson με τα μυθιστορήματα της σειράς Τζάκσον Μπρόντι, έτσι και η Τζέιν Χάρπερ στήνει μυστήρια που λειτουργούν ως διεισδυτικές διερευνήσεις της ανθρώπινης φύσης, συμπεριφοράς και ψυχολογίας. Όπως συνέβη και με την Ξηρασία, και αυτό το βιβλίο διακρίνεται για το πνεύμα, την ατμόσφαιρα και το σασπένς του. Ένα καταπληκτικό βιβλίο από μια καταπληκτική συγγραφέα».
A.J. Finn, συγγραφέας

«Ο άρχοντας των μυγών στην αυστραλιανή ενδοχώρα, όπου τον ρόλο των σχολειαρόπαιδων παίζουν ενήλικες γυναίκες. Λάτρεψα κάθε του στιγμή. Λαμπρή συνέχεια της Ξηρασίας με την υπογραφή της καλύτερης ίσως φωνής της αστυνομικής λογοτεχνίας».
Sarah Hilary, συγγραφέας

Από την ίδια συγγραφέα κυκλοφορεί το αστυνομικό της μυθιστόρημα και ντεμπούτο Η ξηρασία που έκανε αίσθηση σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.

NON FICTION

Νέα σειρά: Οξυγόνο

Παγκόσμια πολιτική ιστορία
Τρεις χιλιάδες χρόνια πόλεμος και ειρήνη του Jonathan Holslag

μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός

Μια πανοραμική επισκόπηση τριών χιλιετιών ιστορίας, ένα βιβλίο που φωτίζει τις δυνάμεις που διαμόρφωσαν την παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Είναι το εμπόριο παράγοντας ειρήνευσης; Ποια είναι τα όρια της διπλωματίας; Πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή τη σταθερότητα της παγκόσμιας τάξης; Είναι οι συρράξεις ένα από τα οικουμενικά αμαρτήματα της ισχύος;
Σε μια εποχή που η απειλή του πυρηνικού πολέμου αναδύεται ξανά, η Παγκόσμια Πολιτική Ιστορία του Jonathan Holslag μας προσφέρει ένα πανόραμα των διεθνών σχέσεων απολύτως απαραίτητο για όσους θέλουν να κατανοήσουν το παρασκήνιο των σύγχρονων εξελίξεων.
Το συγκεκριμένο βιβλίο εξετάζει συνολικά 3.000 χρόνια ιστορίας, από την αρχή της 1ης χιλιετίας π.Χ. μέχρι τις αρχές του 21ου µ.Χ. αιώνα. Κάθε κεφάλαιο καλύπτει δύο µε τρεις αιώνες και επικεντρώνεται στη γεωγραφική περιοχή για την οποία τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι ήταν η πιο σημαντική εκείνη την εποχή: λόγω του μεγέθους του πληθυσμού της, λόγω της ισχύος της ή λόγω του ηγετικού της ρόλου στα διεθνή ζητήματα. Με τον τρόπο αυτό, το επίκεντρο μετακινείται από ανατολάς προς δυσµάς, από βορρά προς νότο, καθώς ακολουθεί τα διαρκώς μετακινούμενα κέντρα εξουσίας.
Στο σύνολό του το βιβλίο δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τον αντίκτυπο της παγκόσμιας πολιτικής στη ζωή των κοινών ανθρώπων. Πέρα από τις επιπτώσεις των οικονομικών αλλαγών, πολύ συχνά ήταν το ξέσπασμα πολέµων που είχε τις μεγαλύτερες συνέπειες και γι’ αυτό ανιχνεύονται τα αίτια και τα αποτελέσµατα των συγκρούσεων, ερευνάται πώς κερδήθηκαν κάποιες συγκρούσεις και πώς χάθηκαν, αναλύεται πώς τις αντιλαμβάνονταν οι συγκρουόμενοι, ενώ παρακολουθούµε επίσης τις απέλπιδες προσπάθειες των διπλωματών να τις σταματήσουν.
Ακόμα κι αν ο στόχος µας είναι να προσπαθήσουμε να εξαγάγουμε αφηρημένα, διαχρονικά μοτίβα από την ιστορία του πολέμου και της ειρήνης, θα πρέπει πάνω απ’ όλα να παραµείνει η ιστορία αυτή µια ιστορία ανθρώπινων πλασμάτων, των ελπίδων και των φόβων τους, της ικανότητάς τους για βία, του πόνου τους. Αυτός είναι ο µόνος τρόπος για να κατανοήσουμε τις δύσκολες επιλογές που ορίζουν τη φύση της αληθινής ηγεσίας.

«Σ’ έναν κόσμο όπου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναρωτιέται γιατί δεν πολέμησαν οι Κούρδοι στη Νορμανδία, η γνώση της Ιστορίας είναι στοιχειώδης προϋπόθεση δημοκρατίας. Κι ένα σπουδαίο βιβλίο Ιστορίας, όπως αυτό, δεν απευθύνεται σε ειδικούς. Είναι για όσους θέλουν να μετέχουν της δημοκρατίας».
Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ

Νέα σειρά: Μεγαλώνοντας παιδιά βήμα βήμα
μετάφραση από τα νορβηγικά: Δέσπω Παπαγρηγοράκη
πρόλογος – επιστημονική επιμέλεια: Χριστίνα Ρασιδάκη
Μια σύγχρονη βίβλος για τους γονείς του 21ου αιώνα

Η μαγεία να είσαι γονιός της Hedvig Montgomery

Επτά βήματα για να αναπτύξετε έναν υγιή και δυνατό δεσμό με το παιδί σας που θα κρατήσει για πάντα.

Πώς θα μεγαλώσετε ανεξάρτητους και ευτυχισμένους ανθρώπους που θα μπορούν να ενσωματωθούν αρμονικά στην κοινωνία; Τι είναι αυτό που χτίζει την αυτοπεποίθηση και την ασφάλεια; Πώς θα χειριστείτε τα πρωταρχικά συναισθήματα του παιδιού που αναπόφευκτα θα στραφούν εναντίον σας;
Αυτό το εικονογραφημένο βιβλίο είναι ένας οδηγός για τις μέρες των διαφορών, µια πρόκληση να τολμήσετε να κοιτάξετε τα δικά σας παιδικά χρόνια. Θα σας δείξει πώς να αποφεύγετε να χάνετε την ψυχραιμία σας και τι να κάνετε όταν γύρω σας επικρατεί ένα χάος. Όμως πάνω απ’ όλα θα σας δείξει πώς να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε τον δεσμό ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας.
Καρπός δεκαετιών έρευνας και πρακτικής εμπειρίας της καταξιωμένης ψυχολόγου και οικογενειακής συμβούλου Hedvig Montgomery, το πρώτο βιβλίο της πεντάτομης σειράς εξετάζει τον γονεϊκό ρόλο σε όλα τα στάδια ανάπτυξης του παιδιού, εστιάζοντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γονείς και τις στρατηγικές που μπορούν να υιοθετήσουν ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά του παιδιού τους. Γιατί «οι καλοί γονείς δεν γεννιούνται, όμως οι περισσότεροι μπορούν να γίνουν καλοί και, σίγουρα, όλοι μπορούν να γίνουν καλύτεροι».

«Η Hedvig Montgomery έρχεται να καθοδηγήσει και να καθησυχάσει κάθε γονιό. Με άμεσο και προσηνή τρόπο δίνει εξηγήσεις και πολλές συμβουλές για να αντιμετωπίζετε αλλά και να παρακάμπτετε τους σκοπέλους κάθε ηλικίας».
Χριστίνα Ρασιδάκη, ψυχοθεραπεύτρια-σύμβουλος γονέων

Η εποχή των θαυμάτων (0-2) της Hedvig Montgomery

Ένας κατατοπιστικός χάρτης στα πρώτα ορόσημα της ζωής του παιδιού σας.

Τα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού σας αρχίζετε τη δουλειά για να μπορέσει αυτός ο καινούργιος άνθρωπος να ανοίξει τα δικά του φτερά. Τώρα πρέπει να βρείτε τον τρόπο, να φτιάξετε µια οικογένεια στην οποία όλοι θα περνάτε καλά μαζί, ένα μέρος όπου το παιδί σας θα νιώθει πως το προσέχουν και θα μάθει ότι πάντα μπορεί να προσφεύγει σε αυτό – µια εστία. Τώρα καλλιεργείτε το αίσθημα ασφάλειας και την αυτοπεποίθησή του, δημιουργείτε τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ σας. Τώρα αρχίζουν όλα.
Στο δεύτερο βιβλίο της πεντάτοµης εικονογραφημένης σειράς η καταξιωμένη ψυχολόγος και οικογενειακή σύμβουλος Hedvig Montgomery καθοδηγεί τους γονείς µε πολλές πρακτικές συμβουλές για τους πρώτους 24 γλυκούς αλλά και θυελλώδεις μήνες της ζωής του παιδιού. Απαντά σε καθημερινά ερωτήματα των γονιών για τον θηλασμό, τον ύπνο, την ομιλία, την προσαρμογή στον βρεφονηπιακό σταθμό.

«Στις σελίδες αυτού του βιβλίου δεν θα βρείτε στεγανά. Θα ανακαλύψετε μέσα από τα παραδείγματα και τις προτάσεις ένα πεδίο για διερεύνηση που θα σας βοηθήσει να οικοδομήσετε τη δική σας μοναδική σχέση µε το παιδί σας και τη δική σας μοναδική οικογένεια από τις πρώτες στιγμές της ζωής του».
Χριστίνα Ρασιδάκη, ψυχοθεραπεύτρια-σύμβουλος γονέων