Μπερνάρ Μινιέ
Παγωμένος

Το μυθιστόρημα που μεταφέρθηκε στο Netflix
ως mini σειρά με τον τίτλο The frozen dead.

Ο συγγραφέας Μπερνάρ Μινιέ υπογράφει ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που ανταποκρίνεται σε όλα όσα αναζητά ένας αναγνώστης του είδους: αποτρόπαια εγκλήματα, αγωνία μέχρι τέλους, πλοκή που καθηλώνει, καλοδουλεμένους χαρακτήρες, ψυχρή ατμόσφαιρα, ανατροπές και κινηματογραφική αφήγηση.

Το βιβλίο Παγωμένος υπόσχεται να κάνει αυτό για το οποίο προϊδεάζει ο τίτλος του… να αφήσει τον αναγνώστη παγωμένο από τρόμο.

Τίτλος: Παγωμένος
Συγγραφέας: Μπερνάρ Μινιέ
Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Το Σεν Μαρτέν ντε Κομίνζ είναι μια μικρή πόλη στα γαλλικά Πυρηναία, με βαρύ και ανελέητο χειμώνα, όπου ποτέ δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο. Μέχρι εκείνο το χειμωνιάτικο πρωινό που κάποιοι εργάτες ανακαλύπτουν το ακέφαλο, γδαρμένο σώμα ενός αλόγου, κρεμασμένο από την άκρη ενός τελεφερίκ μέσα στους πάγους. Την ίδια μέρα μια νεαρή ψυχολόγος, η Ντιάν Μπεργκ, ξεκινάει δουλειά σε ένα άσυλο υψηλής ασφαλείας για παρανοϊκούς εγκληματίες, λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά από το μακάβριο θέαμα. Η Ντιάν προβληματίζεται με τις ανορθόδοξες μεθόδους που χρησιμοποιεί ο διευθυντής του ασύλου και θορυβείται έντονα όταν συνειδητοποιεί πως εξαφανίζονται φάρμακα και κάποιος βγαίνει κρυφά έξω τις νύχτες.

Ο επιθεωρητής Μαρτέν Σερβάζ, ένας χαρισματικός ντετέκτιβ του Εγκληματολογικού από την Τουλούζη, δεν μπορεί να πιστέψει πως τον καλούν για να εξιχνιάσει τον θάνατο ενός ζώου. Ωστόσο υπάρχει κάτι το ανησυχητικό στο συγκεκριμένο έγκλημα, που δεν μπορεί να αγνοήσει. Στο σημείο όπου βρέθηκε το αποκεφαλισμένο άλογο, ανακαλύπτουν το DNA του πιο διαβόητου τροφίμου του ασύλου, ενός πανέξυπνου πρώην εισαγγελέα που έχει κατηγορηθεί για τον βιασμό και τη δολοφονία αρκετών γυναικών. Ο Σερβάζ και η μυστηριώδης συνάδελφός του Ιρέν Ζιγκλέρ πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διαλευκάνουν το τρομακτικό μυστήριο και να κατατροπώσουν τον πιο μοχθηρό κι έξυπνο αντίπαλο που θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
Ο υπέροχος Γκάτσμπυ

Η απόλυτη ιστορία της εποχής της τζαζ, σε ένα ξεχωριστό graphic novel!

O Υπέροχος Γκάτσμπυ εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1925, αγαπήθηκε από πολλές γενιές αναγνωστών και σήμερα παίρνει τη μορφή ενός εκπληκτικού graphic novel, σε μετάφραση του βραβευμένου Αλέξη Καλοφωλιά. Ο Τζέι Γκάτσμπυ, ο Νικ Κάραγουεϊ, η Ντέιζι Μπιουκάναν και οι υπόλοιποι αξέχαστοι χαρακτήρες ζωντανεύουν μέσα από τις παραστατικές εικόνες της εικονογράφου Άγια Μόρτον. Την προσαρμογή του εμβληματικού κειμένου έχει αναλάβει ο Φρεντ Φόρνταμ, ενώ η Mπλέικ Χάζαρντ, δισέγγονη του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, έγραψε την εισαγωγή σε έντονα προσωπικό ύφος.

Τίτλος: Ο υπέροχος Γκάτσμπυ
Συγγραφέας: Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
Διασκευή: Φρεντ Φόρνταμ
Εικονογράφηση: Άγια Μόρτον
Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς

Αυτή η απόλυτη ιστορία της εποχής της τζαζ ξεχωρίζει ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της σταδιοδρομίας του Φιτζέραλντ και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κλασικά έργα της λογοτεχνίας του 20ού αιώνα. Η ιστορία του ζάπλουτου Γκάτσμπυ με το μυστηριώδες παρελθόν και ο έρωτάς του για την όμορφη Ντέιζι απεικονίζονται με μοναδικό τρόπο σε αυτή τη συναρπαστική έκδοση.

Στο εξώφυλλο του βιβλίου θα βρείτε QR code έκπληξη!
Σκανάρετε και ακούστε στο Spotify τα τραγούδια που επέλεξε ο εκδότης του Μίνωα,
για να σας κρατήσουν συντροφιά με τον Υπέροχο Γκάτσμπυ.

Κριστίν Χάρμελ
Το βιβλίο των ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ

Ένας ύμνος για τη σημασία των βιβλίων.

Το βιβλίο των ΧΑΜΕΝΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ είναι το πέμπτο ιστορικό μυθιστόρημα για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που υπογράφει η Κριστίν Χάρμελ –τα βιβλία της οποίας έχουν μεταφραστεί σε 30 γλώσσες– και δημιουργήθηκε γύρω από μια αληθινή ιστορία. Αφηγείται την ιστορία μιας πλαστογράφου που σώζει τις ζωές εκατοντάδων παιδιών Εβραίων.

Όπως σημειώνει η συγγραφέας στο τέλος του βιβλίου: Δεν χρειάζεστε
χρήματα, όπλα ή ένα μεγάλο ακροατήριο για να αλλάξετε τον κόσμο. Μερικές φορές, κάτι τόσο απλό όσο ένα μολύβι και λίγη φαντασία μπορούν να αλλάξουν τον ρου της Ιστορίας.

Τίτλος: Το βιβλίο των χαμένων ονομάτων
Συγγραφέας: Κριστίν Χάρμελ
Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Η Εύα Έιμπραμς, μια ηλικιωμένη από τη Φλόριντα που εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος, τοποθετεί βιβλία σε ένα ράφι, όταν το βλέμμα της πέφτει σε μια φωτογραφία των New York Times. Παγώνει ολόκληρη· πρόκειται για την εικόνα ενός βιβλίου που έχει να δει πάνω από εξήντα χρόνια – είναι το Βιβλίο των χαμένων ονομάτων. Πλέον φυλάσσεται στην Κεντρική Εθνική Βιβλιοθήκη του Βερολίνου και περιέχει ένα είδος κώδικα, που οι ερευνητές δεν μπορούν να αποκρυπτογραφήσουν. Η μόνη που γνωρίζει την απάντηση είναι η Εύα· έχει όμως τη δύναμη να έρθει ξανά αντιμέτωπη με τις παλιές της αναμνήσεις;

Κριστίν Γουέλς
Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ

Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της ηρωίδας της παριζιάνικης αντίστασης
Κατρίν Ντιόρ, αδερφής του διάσημου σχεδιαστή μόδας.

Με την απαραίτητη δόση μόδας, ηρωισμού, έρωτα και φιλίας, ξεδιπλώνεται στις σελίδες του ιστορικού μυθιστορήματος της Κριστίν Γουέλς Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ μια αληθινή ιστορία που σημάδεψε τη γαλλική αντίσταση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τίτλος: Στον αριθμό 10 της οδού Ρουαγιάλ
Συγγραφέας: Κριστίν Γουέλς
Μετάφραση: Αναστασία Δεληγιάννη

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Παρίσι 1944: Ο πόλεμος οδεύει προς το τέλος του, όμως για τα μέλη της Αντίστασης στην κατεχόμενη Γαλλία είναι η πιο επικίνδυνη εποχή. Η νεαρή Γκάμπι Φουσέρ μισεί τους ναζί, αν και ως θυρωρός της πολυκατοικίας στο νούμερο 10 της οδού Ρουαγιάλ κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τη σύγκρουση – αντίθετα με την τολμηρή, μικρότερη αδερφή της, Υβέτ, που σε κάθε της βήμα μπλέκει σε μπελάδες.

Η Κατρίν Ντιόρ τις στρατολογεί στην Αντίσταση και τότε οι δυο αδερφές παρασύρονται στον προδοτικό κόσμο των κατασκόπων, των φυγάδων και της ίντριγκας. Ενώ η Γκάμπι ριψοκινδυνεύει τα πάντα για τον άντρα που κρύβει από τους ναζί, η Υβέτ πρέπει να αποφασίσει αν θα εμπιστευτεί έναν αινιγματικό διπλωμάτη που φαίνεται να υποψιάζεται την κρυφή της ιδιότητα. Ακόμα και το παραμικρό λάθος θα σημάνει τον θάνατο πολλών ανθρώπων…

Παρίσι 1947: Η Υβέτ επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη για να ξαναβρεθεί με την Γκάμπι και να ξεκινήσει από την αρχή τη ζωή της ως μανεκέν του Ντιόρ, που φέρνει την επανάσταση στη μόδα με την καινούρια κολεξιόν. Όμως πρώτα πρέπει να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τη φοβερή μοίρα της Κατρίν, ενώ η Γκάμπι ανακαλύπτει ότι η γενναιότητα δεν έχει ένα μόνο πρόσωπο, και ότι πάντοτε αξίζει να παλεύεις για την αγάπη.

Αλεξάνδρα Α. Καππάτου
Οι γονείς χωρίζουν

Νέα, αναθεωρημένη έκδοση του best seller της
έγκριτης ψυχολόγου-παιδοψυχολόγου.

Η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα και ανησυχίες που ταλανίζουν τους γονείς οι οποίοι θέλουν να διαχειριστούν σωστά το διαζύγιό τους, διαφυλάσσοντας πάνω από όλα την ψυχική ισορροπία των παιδιών τους. Το βιβλίο Οι γονείς χωρίζουν θα φανεί χρήσιμο σε κάθε σκεπτόμενο γονιό, σε εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδιάτρους αλλά και φοιτητές αντίστοιχων σχολών που έρχονται σε επαφή με τα παιδιά και με τις οικογένειές τους.

Τίτλος: Οι γονείς χωρίζουν
Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Α. Καππάτου

Κείμενο οπισθόφυλλου:
Ο χωρισμός ενός ζευγαριού δεν αφήνει κανέναν αλώβητο ούτε γίνεται εύκολα αποδεκτός, ακόμα και αν είναι πραγματικά μονόδρομος. Τα περισσότερα ζευγάρια διακατέχονται από αγωνία και θλίψη γι’ αυτό που συμβαίνει στη ζωή τους, καθώς το διαζύγιο είναι ένα γεγονός που δημιουργεί νέα δεδομένα σε βάθος χρόνου και η επίδρασή του στη διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ των μελών της οικογένειας δεν είναι πρόσκαιρη.

Δεκάδες ερωτήματα βασανίζουν τους γονείς:
• Πώς να ανακοινώσω το διαζύγιο στο παιδί μου;
• Πώς θα αντιδράσει το παιδί;
• Πώς θα απαλύνω τα τραύματά του;
• Πώς θα επικοινωνούμε εμείς οι γονείς μετά τον χωρισμό;
• Πώς επιλύονται οι διαφωνίες στα ζητήματα ανατροφής;
• Πώς να αποφύγουμε τις διαφωνίες;
• Είναι η συνεπιμέλεια θετική για τα παιδιά;

Μια νέα αναθεωρημένη έκδοση υπό το πρίσμα της ψήφισης και της εφαρμογής του νέου νόμου σχετικά με τη συνεπιμέλεια των παιδιών, αλλά και υπό το φως των πιο πρόσφατων ερευνών και εξελίξεων στην επιστήμη της Ψυχολογίας σχετικά με τις συνέπειες ενός χωρισμού σε μικρούς και μεγάλους, από την έγκριτη ψυχολόγο-παιδοψυχολόγο Αλεξάνδρα Α. Καππάτου.

Πιερ Λεμέτρ
Φίδι με κεφαλαία

Ο μετρ του είδους δημιουργεί ένα απολαυστικό μακελειό σε στιλ Ταραντίνο!

O βραβευμένος Πιερ Λεμέτρ χρησιμοποιεί με μαεστρία την καυστική του πένα, δίνοντας στο νέο του βιβλίο τον καλύτερό του εαυτό με το λαμπρό και ανελέητο πνεύμα του.
Το Φίδι με κεφαλαία είναι το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα που έγραψε ποτέ ο συγγραφέας. Η συγγραφή του έγινε το 1985 και εντέλει δεν εκδόθηκε ποτέ… έως τώρα!

Αιχμηροί διάλογοι, εκπληκτικά πορτρέτα, πλοκή που δεν δείχνει κανένα έλεος: γνήσιος Πιερ Λεμέτρ.

Τίτλος: Φίδι με κεφαλαία
Συγγραφέας: Πιερ Λεμέτρ
Μετάφραση: Κλαιρ Νεβέ

Κείμενο οπισθόφυλλου:

«Με τη Ματίλντ, η δουλειά είναι πάντα καθαρή και χωρίς λάθη. Η αποψινή βραδιά όμως αποτελεί εξαίρεση. Ήθελε να κάνει μια τρέλα. Θα μπορούσε να πυροβολήσει από πιο μακριά, να προκαλέσει μικρότερες ζημιές και να ρίξει μόνο μία σφαίρα φυσικά».

Η Ματίλντ Περέν είναι εξήντα τριών ετών, χήρα γιατρού, παραση¬μοφορημένη ηρωίδα της Αντίστασης και ζει με τον σκύλο της ράτσας Δαλματίας σε ένα μικρό σπίτι κοντά στο Παρίσι. Κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να υποψιαστεί ότι μια δολοφόνος κρύβεται πίσω από αυτή την κομψή, περιποιημένη και ελαφρώς υπέρβαρη γυναίκα.

Ανελέητη, ακριβής, εκπαιδευμένη από την πρώιμη νεότητά της, η Ματίλντ εκτελούσε εν ψυχρώ όλα τα καθήκοντα που της ανέθετε ο ανώτερός της. Αλλά στην πραγματικότητα κάτι δεν πάει καλά εδώ και καιρό. Η Ματίλντ επιδίδεται σε άσκοπη σκληρότητα για να φέρει εις πέρας τις αποστολές της. Και αρχίζει πραγματικά να τα χάνει: ξεχνάει να ξεφορτωθεί το όπλο, μπερδεύει τον στόχο, είναι πεπεισμένη ότι ο γείτονάς της έχει αποκεφαλίσει τον σκύλο της…
Εν τω μεταξύ ο επιθεωρητής Βασίλιεφ ερευνά τις δολοφονίες και πρέπει να εντοπίσει το συντομότερο δυνατόν το «μεγάλο φίδι», τον μυστηριώδη δολοφόνο που χτυπάει με αγριότητα και χωρίς προφανή λογική.