Τέσσερα νέα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» και τις εκδόσεις «ΠΕΔΙΟ»:

Μεταφρασμένη Λογοτεχνία

«Οι άνεμοι του Καμίνο» του John Grisham (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Το νέο μυθιστόρημα ενός από τους κορυφαίους συγγραφείς μπεστ σέλερ στον κόσμο, με φόντο τον παράδεισο της Καραϊβικής. Μια παρέα συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας ανακαλύπτει ότι ένας συνάδελφός τους δολοφονήθηκε στη διάρκεια ενός τρομερού τυφώνα. Και ενώ οι Αρχές είναι απασχολημένες με τη διαχείριση του χάους που άφησε πίσω του ο “Λίο”, οι συγγραφείς αποφασίζουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο μόνοι τους.

John
Grisham
ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ
ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΟ

Μετάφραση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ

Καλωσορίσατε και πάλι στο νησί Καμίνο, όπου μπορούν να συμβούν τα πάντα – ακόμα και ένας φόνος εν μέσω ενός τυφώνα, φόνος που μπορεί
να αποδειχθεί το τέλειο έγκλημα…
Τη στιγμή που το Βιβλιοπωλείο Μπέι του Μπρους Κέιμπλ ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά την αναγνωρισμένη πλέον συγγραφέα Μέρσερ Μαν, η είδηση πως ο τυφώνας «Λίο» κατευθύνεται απειλητικά προς το παραμυθένιο νησί Καμίνο αναστατώνει τους πάντες. Παρότι οι Αρχές δίνουν εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης, ο Μπρους και οι εκλεκτοί φίλοι του αποφασίζουν να μην εγκαταλείψουν το μέρος.
Ο καταστροφικός «Λίο» διαλύει τις υποδομές του νησιού, ενώ άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους. Ανάμεσα στα θύματά του συγκαταλέγεται αρχικώς και ο Νέλσον Κερ, φίλος του Μπρους και διάσημος συγγραφέας βιβλίων θρίλερ. Ωστόσο, λίγο μετά, και αντίθετα από τις αρχικές εκτιμήσεις, τα πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι του Νέλσον, τα οποία φέρνει στο φως η ιατροδικαστική εξέταση, οδηγούν τον Μπρους στη βεβαιότητα πως ο θάνατος του φίλου του δεν ήταν καθόλου τυχαίος.
Ποιος, όμως, και γιατί μπορεί να ήθελε νεκρό τον Νέλσον; Καθώς η διαλεύκανση της υπόθεσης φαίνεται να ξεπερνά τις δυνατότητες της τοπικής αστυνομίας, ο Μπρους θεωρεί σχεδόν δεδομένο πως τόσο οι απαντήσεις για τον μυστηριώδη θάνατο όσο και η ταυτότητα του δολοφόνου κρύβονται στο μυθιστόρημα που έγραφε ο Νέλσον.

Χωρίς να χάσει χρόνο, ο Μπρους αρχίζει αμέσως να ερευνά την υπόθεση, και αυτό που ανακαλύπτει είναι πολύ χειρότερο από οποιοδήποτε μυθιστορηματικό εύρημα του Νέλσον – και πολύ πιο επικίνδυνο.
Το νέο μυθιστόρημα ενός από τους κορυφαίους συγγραφείς μπεστ σέλερ στον κόσμο, με φόντο τον παράδεισο της Καραϊβικής. Η ιδανική απόδραση για αυτό το καλοκαίρι.
«Στο πιο πρόσφατο μυθιστόρημα του εμβληματικού Αμερικανού συγγραφέα John Grisham, με τίτλο Οι άνεμοι του Καμίνο, μια παρέα συγγραφέων αστυνομικής λογοτεχνίας ανακαλύπτει ότι ένας συνάδελφός τους δολοφονήθηκε στη διάρκεια ενός τρομερού τυφώνα. Και ενώ οι Αρχές είναι απασχολημένες με τη διαχείριση του χάους που άφησε πίσω του ο “Λίο”, οι συγγραφείς αποφασίζουν να εξιχνιάσουν το μυστήριο μόνοι τους. Ευφυής, γρήγορη, σχεδόν ξέφρενη πλοκή, αντιπροσωπευτική της χαρισματικής πένας του Grisham».


Delia Owens, συγγραφέας του βιβλίου Where the Crawdads Sing
«Ένα συναρπαστικό βιβλίο που παρασύρει τον αναγνώστη».
Janet Maslin, The New York Times
«Ένα απολαυστικό παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι… Έχει μια υπέροχη γραφή που ρέει αβίαστα, αλλά και την ικανότητα να τελειώνει κάθε κεφάλαιο με μια λιτή πρόταση που δεν σου αφήνει άλλη επιλογή από το να προχωρήσεις στην επόμενη σελίδα».
Pittsburgh Post-Gazette

Γεννημένος το 1955 στο Άρκανσο των ΗΠΑ, ο Grisham ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας παίκτης του μπάσκετ. Καταλαβαίνοντας γρήγορα πως δεν ήταν φτιαγμένος για τέτοιου είδους καριέρα, σπούδασε νομικά και ξεκίνησε την άσκησή του στο ποινικό δίκαιο.
Το πρώτο του μυθιστόρημα A Time to Kill (Η ετυμηγορία, εκδ. Ελληνικά Γράμματα) εκδίδεται το 1988, και τρία χρόνια αργότερα ο Grisham μπαίνει στη λίστα των πλέον ευπώλητων συγγραφέων θρίλερ στον κόσμο με το μυθιστόρημα The Firm, του οποίου η κινηματογραφική μεταφορά από την Paramount Pictures γίνεται μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της.
Τα βιβλία του έχουν πουλήσει πάνω από 300 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Εννέα μυθιστορήματά του έχουν γίνει ταινίες.
Από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα κυκλοφορούν επίσης: Ρούστερ Μπαρ,
Το ξεκαθάρισμα, Το νησί Καμίνο.

«Ο Ματθαίος και ο διάβολος» του Gerald Messadié (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Ένα επικό μυθιστόρημα και μια ανατρεπτική εκδοχή του θρύλου του Φάουστ από τη χαρισματική πένα του Gerald Messadié. Μια ιστορία απέραντης αγάπης, η οποία ακροβατεί στα όρια της φιλοσοφικής αναζήτησης απαντήσεων για τα αέναα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης.

GERALD MESSADIé
Ο
Ματθαίος
και ο
Διάβολος

Μετάφραση: ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα επικό μυθιστόρημα και μια ανατρεπτική εκδοχή του θρύλου του Φάουστ από τη χαρισματική πένα του Gerald Messadié.
Μια ιστορία απέραντης αγάπης, η οποία ακροβατεί στα όρια της φιλοσοφικής αναζήτησης απαντήσεων για τα αέναα ερωτήματα της ανθρώπινης φύσης.
Μια περιπέτεια που ξεκινά στα μέσα του 18ου αιώνα και συνεχίζεται έως
σήμερα. Πρωταγωνιστής της, ο ορμητικός μαθητευόμενος ζωγράφος Ματθαίος, ο οποίος, ενώ απολαμβάνει τις χαρές του πιο μεγάλου έρωτα της ζωής του, στερείται ξαφνικά την αγαπημένη του. Απελπισμένος, απαρηγόρητος και ορμώμενος από την τρέλα της νιότης, ο Ματθαίος παίρνει μια μεγάλη απόφαση. Καλεί τον Διάβολο και επιτακτικά του ζητά να του επιστρέψει την αγάπη του. Και ενώ η επιθυμία του δεν πραγματοποιείται, ο Άρχοντας του Σκότους τού προσφέρει ένα μεγάλο δώρο. Το χάρισμα να δίνει ζωή σε όποια εικόνα ζωγραφίζει.
Ένα ανεκτίμητο δώρο που γίνεται η αφετηρία για ένα συναρπαστικό ταξίδι
στον κόσμο και στον χρόνο. Από τη Βενετία, την πόλη της πρώτης του αγάπης, έως το Παρίσι, το Λονδίνο, ολόκληρη την Ευρώπη και στη συνέχεια στην αμερικανική ήπειρο, όπου έχει την ευκαιρία να ζήσει ξανά έναν μεγάλο έρωτα.
Κι όμως, κάθε φορά που ο νεαρός Ματθαίος νιώθει πως βρίσκει επιτέλους
τη γαλήνη, ο Διάβολος τον παρασύρει σε νέες περιπέτειες. Περιπέτειες που
συνθέτουν ένα ατέλειωτο ανεκπλήρωτο ταξίδι, όπου ο μυστικισμός μάχεται
ανελέητα τον ερωτισμό και η τρέλα του έρωτα τραντάζει συθέμελα τα βάθη
της σοφίας.
Ο Ματθαίος και ο Διάβολος είναι ένα μυθιστόρημα αναζήτησης του έρωτα,
αλλά και του ίδιου του εαυτού, ένα μυθιστόρημα πνευματικής ενηλικίωσης.
Ο ήρωας, σαν άλλος Φάουστ, αναζητά, μέσα από τους αλλεπάλληλους έρωτες, την απεικόνιση του πραγματικού εαυτού του και των δυνατοτήτων του, αναμετράται με τις δικές του πνευματικές δεξιότητες και έρχεται αναπόφευκτα αντιμέτωπος με τα μεγάλα φιλοσοφικά ερωτήματα που απασχόλησαν και συνεχίζουν να απασχολούν την ανθρωπότητα.

Ο Gerald Messadié γεννήθηκε το 1931. Δημοσίευσε το πρώτο μυθιστόρημά του σε ηλικία είκοσι χρόνων. Ως δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης
ενός μηνιαίου επιστημονικού περιοδικού, ασχολείται κυρίως με τη μελέτη
κοινωνικών θεμάτων. Στα έργα του, που ξεπερνούν τα εξήντα, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μυθιστορήματα, βιογραφίες, ιστορικά και θρησκειολογικά δοκίμια

«Ο κλέφτης των μυστικών» του Γιάννη Μπότση (εκδ. Ελληνικά Γράμματα). Ένα εντεκάχρονο αγόρι αναλαμβάνει την πιο επικίνδυνη αποστολή μέσα στον πόλεμο και οι ζωές όλων γύρω του αλλάζουν. Σχέσεις αγάπης δοκιμάζονται, μεγάλοι έρωτες γεννιούνται και μια απρόβλεπτη οικογένεια δημιουργείται, μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρα επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο για όλους. Μια συναρπαστική ματιά πάνω στην υπέρβαση, στον έρωτα και στις ανθρώπινες σχέσεις από ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει μοναδικά την Αθήνα του ’44 με τη Σμύρνη του ’22.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ
Ο ΚΛΕΦΤΗΣ
ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ

Ο εντεκάχρονος Άρης, ορφανός μετά τον βομβαρδισμό του Πειραιά και φιλοξενούμενος από μια Σμυρνιά στην Πλάκα, αναλαμβάνει, για λογαριασμό του αντιστασιακού θείου του, την πιο επικίνδυνη αποστολή στα χρόνια του Πολέμου. Σε αυτό το παράτολμο σχέδιο, ο μικρός έχει δύο πλεονεκτήματα: Μοιάζει αθώος και ακίνδυνος, αφού είναι παιδί, και καταλαβαίνει γερμανικά, πράγμα που αγνοούν οι εχθροί του. Με αυτά τα «όπλα» το αγόρι μπαίνει σε μια απίστευτη περιπέτεια, η οποία συμπαρασύρει
όλους τους ανθρώπους γύρω του και αλλάζει ριζικά τις ζωές τους…
Σχέσεις αγάπης δοκιμάζονται, μεγάλοι έρωτες γεννιούνται και μια απρόβλεπτη οικογένεια δημιουργείται, μέσα σε ένα περιβάλλον πρωτόγνωρα επικίνδυνο και ανεξέλεγκτο για όλους.
Ένα μυθιστόρημα-τοιχογραφία, με ήρωες μικρούς και μεγάλους, παθιασμένους με τη ζωή, τον έρωτα και την ελευθερία, που αναγκάζονται να εξελιχθούν και να αλλάξουν μέσα από ακραία γεγονότα και να διαπιστώσουν ότι, για να ξεπεράσουν τα εξωτερικά τους όρια, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν και να υπερβούν τα εσωτερικά.
Ο κλέφτης των μυστικών καταγράφει με σύγχρονη ματιά την Αθήνα του ’44 αλλά και τη Σμύρνη της ανόδου και της καταστροφής, αναμειγνύοντας δεξιοτεχνικά το κινηματογραφικό σασπένς, το ερωτικό μελόδραμα, το ψυχολογικό θρίλερ και την περιπέτεια εποχής.
Χτίζοντας έναν μοναδικό κόσμο πλοκής και συναισθημάτων που κορυφώνονται με κομμένη την ανάσα μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε.

Ο Γιάννης Μπότσης σπούδασε σκηνοθεσία, σενάριο και δραματουργία σε Αθήνα και Παρίσι, με μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στη σχέση λογοτεχνίας και κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ, πολιτιστικές εκπομπές, ταινίες μικρού μήκους και μία τηλεοπτική σειρά. Εργάζεται ως σύμβουλος σεναρίων για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και είναι στέλεχος τηλεοπτικών σταθμών και εταιρειών παραγωγής στον τομέα της μυθοπλασίας. Συνεργάστηκε με την Άννα Αδριανού στα
σενάρια έξι τηλεοπτικών σειρών και στις διασκευές δύο θεατρικών έργων.
Ο κλέφτης των μυστικών είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Αυτοβελτίωση

«Νίκησε την αναβλητικότητα» της Diane Ballonad Rolland (εκδ. Πεδίο).

Μετάφραση: Λουκία Μπεζέ
ΣΕΙΡΑ: «ΝΙΚΗΣΕ…»

Όλοι λίγο-πολύ είμαστε αναβλητικοί! Αναβάλλουμε να κλείσουμε ραντεβού με τον γιατρό, να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, να καταπιαστούμε με μια ανιαρή δουλειά… ενώ πολλά σημαντικά θέματα τα αφήνουμε για αργότερα. Όταν όμως αυτό γίνεται τρόπος ζωής, είναι καιρός να κάνουμε κάτι! Με αυτό το πρόγραμμα θα πάψετε να πνίγεστε. Κι όταν καταφέρετε να μην πιέζεστε από εκκρεμότητες, η ζωή θα σας φαίνεται πολύ πιο ανάλαφρη!​ 21 μέρες για να σταματήσετε να αναβάλλετε τα πάντα για αύριο.

Όλοι λίγο-πολύ είμαστε αναβλητικοί! Αναβάλλουμε να κλείσουμε ραντεβού με τον γιατρό, να πληρώσουμε τους λογαριασμούς μας, να καταπιαστούμε με μια ανιαρή δουλειά… ενώ πολλά σημαντικά θέματα τα αφήνουμε για αργότερα.
Όταν όμως αυτό γίνεται τρόπος ζωής, είναι καιρός να κάνουμε κάτι! Η Diane Ballonad Rolland προτείνει ένα πρόγραμμα 21 ημερών για να μάθουμε πώς να ξεχωρίζουμε τα ουσιώδη από τα επουσιώδη και τα σημαντικά από εκείνα που δεν έχουν μεγάλη
σημασία. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τις προτεραιότητές μας και να μη μεταθέτουμε τα πράγματα για την επόμενη μέρα.
• 21 ημέρες για να μπορείτε να εντοπίζετε αυτό που είναι σημαντικό για εσάς.
• Ασκήσεις για να βρείτε το κουράγιο να ενεργήσετε και να ανακτήσετε την εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.
• Ένα καθημερινό πρόγραμμα με πολλά μικρά βήματα που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας!
Με αυτό το πρόγραμμα θα πάψετε να πνίγεστε. Θα έχετε τον έλεγχο και θα αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά τις υποχρεώσεις σας! Κι όταν καταφέρετε να μην πιέζεστε από εκκρεμότητες, η ζωή θα σας φαίνεται πολύ πιο ανάλαφρη!
Η Diane Ballonad Rolland είναι σύμβουλος οργάνωσης και διαχείρισης του χρόνου και του άγχους, καθώς και συγγραφέας επιτυχημένων βιβλίων. Ειδική σε θέματα ισορροπίας μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής ζωής, η Diane δημιούργησε και διατηρεί ένα blog για δραστήριες γυναίκες: www.zen-et-organisee.com.
Οι ποικίλες δραστηριότητές της παρουσιάζονται αναλυτικά στον ιστότοπο
www.dianeballonadrolland.com