Στα πλαίσια του 36ου πανελλήνιου διαγωνισμού λογοτεχνίας «Σικελιανά 2020» του διεθνούς πολιστικού ομίλου Σαλαμίνας «Το Καφενείο των Ιδεών», επιλέχθηκαν και βραβεύτηκαν 15 μυθιστορήματα για το 2020. Τα δύο από αυτά ήταν του Μυτιληνιού συγγραφέα Γιώργου Γιαντά. Πρόκειται για τα έργα του: «Για ένα παιδί» από τις εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές» και «Βαβέλ» από τις εκδόσεις «Λιβάνη». Ο συγγραφέας και αρθρογράφος έχει μέχρι σήμερα 7 μυθιστορήματα διαφορετικής θεματολογίας στο ενεργητικό του, ενώ έχουν προηγηθεί και άλλες βραβεύσεις έργων του.


Φέτος κυκλοφόρησε το τελευταίο του μυθιστόρημα μυστηρίου με τίτλο «Αμφιβολίες» από τις εκδόσεις «Συμπαντικές Διαδρομές», το οποίο εκτυλίσσεται στο νησί της Λέσβου. Επανακυκλοφόρησε επίσης το πρώτο έργο του, το ιστορικό μυθιστόρημα «Ως την τελευταία πνοή» από τις εκδόσεις «Υδροπλάνο», το οποίο αφορά τη Σμύρνη του 1919.


Για τη νέα αυτή διάκριση του ο Γιώργος Γιαντάς δηλώνει πως «κάθε βράβευση αποτελεί αναμφίβολα ηθική ανταμοιβή και μία μορφή δικαίωσης για τον δημιουργό. Αυτό φυσικά δεν αναιρεί το γεγονός πως η λογοτεχνική αξία των βιβλίων εξαρτάται επίσης και από την αντοχή τους στο χρόνο – τη διαχρονικότητά τους, την ικανότητα να αγγίζουν την ψυχή του αναγνώστη οποιαδήποτε στιγμή της διαδρομής τους. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του πολιτιστικού ομίλου Σαλαμίνας, κ. Ντίνο Κουμπάτη και την κριτική επιτροπή για την τιμή και τη διάκριση των έργων αυτών.»