Άνυα. Μια χιουµοριστική περιπέτεια επικών διαστάσεων που συνδυάζει τη λογοτεχνία του φανταστικού µε το ελληνικό καλοκαίρι και τις νεανικές διακοπές. Ένας ύµνος για τη φιλία, την ελευθερία, τη φαντασία, τη νοσταλγία, τις τρέλες της εφηβείας και τα καλοκαιρινά φλερτ.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Όχι, φιλαράκο. Δεν ξαναγυρίζω πίσω. Αυτό είναι το σπίτι µου πια».

Μακριά από τα τσιµέντα της Αθήνας, ανάµεσα στην Καραβούπολη και στη Θάλασσα του Βασιλιά Ψαρά, υπάρχει η Άνυα, µια παραλία που έχει πάντα καλοκαίρι. Και θα ήταν πολλά τα πράγµατα που θα έκανε εκεί ο νεαρός Ορφέας αν περνούσε τις διακοπές µε τον πατέρα του, τον Γλάρο που νίκησε τον Μεγάλο Λύκο. Θα έκανε σκανδαλιές µε τους πιο τρελούς φίλους, θα αποκτούσε ένα τοτέµ-προστάτη, θα ερωτευόταν µια Ξωτικιά τη νύχτα της πανσελήνου και θα καβγάδιζε µε Λυκάνθρωπους για χάρη όµορφων κοριτσιών σε µια ξεχασµένη ντισκοτέκ. Θα έψαχνε για Γοργόνες στο χάραµα, για φαντάσµατα στο Δάσος του Μεσηµεριού και για µονοπάτια που οδηγούν στο Απαγορευµένο Βουνό. Ή µπορεί απλώς να τεµπέλιαζε οληµερίς στη θάλασσα και το βράδυ να έπαιζε κιθάρα πλάι στη φωτιά µαζί µε την παρέα του, τον Ορέστη, τις Τρίδυµες και τα άλλα παιδιά.

Όµως τι κρίµα. Ο Ορφέας δεν είναι στην Άνυα. Περνά το καλοκαίρι στην Αθήνα, στον καύσωνα και στο φροντιστήριο, χωρίς παρέα και χωρίς διακοπές, ενώ η µητέρα του ετοιµάζεται να παντρευτεί τον πιο ανυπόφορο τύπο που θα µπορούσε να έχει κανείς για πατριό.

Μα ένα απόγευµα του Ιούλη καταφθάνει ο Τρελός Ιρλανδός, για έναν και µόνο σκοπό: να πάρει τον Ορφέα και να τον ταξιδέψει στη µακρινή Άνυα. Και εκεί, στο τέλος του απίθανου αυτού ταξιδιού, το όνειρο γίνεται πραγµατικότητα και οι διακοπές ξεκινούν σε ένα πραγµατικά αξέχαστο καλοκαίρι γεµάτο γκάφες, περιπέτειες και δοκιµασίες έτοιµες να τινάξουν τα πάντα στον αέρα.

Ο Συγγραφέας
Ο Γιώργος Χατζηκυριάκος, γνωστός και ως «Χατζηλάντερ», είναι αυτός ο τύπος στη φωτογραφία. Γύρισε µετά από 25 ολόκληρα χρόνια στην παραλία που βλέπετε για να βρει έναν φουσκωτό καρχαρία που είχε χάσει όταν ήταν παιδί. Μάλλον γι’ αυτό έγινε πειρατής, αφού όλοι ξέρουν πως αυτή είναι η πραγµατική του δουλειά. Έχει παντρευτεί και µια γοργόνα και απέκτησε µαζί της ένα κοριτσάκι που δεν έχει διαβάσει ακόµη όλα του τα βιβλία. Α ναι, είναι και συγγραφέας, αλλά τα βιβλία του δεν έχουν γίνει best seller ούτε και έχουν µεταφραστεί σε 38 γλώσσες. Ούτε και ταινίες έχουν γίνει ούτε και µεγάλα βραβεία έχουν κερδίσει. Αλλά δεν τον νοιάζει, γιατί είναι διάσηµος πειρατής, ο τελευταίος των Εφτά Θαλασσών. Τώρα, αν θέλετε να µάθετε ποιος πραγµατικά είναι ο Γιώργος Χατζηκυριάκος, στο τέλος του βιβλίου υπάρχει ένα πιο σοβαρό βιογραφικό. Πάντως, η Άνυα δεν είναι το πρώτο του βιβλίο.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Άνυα – Το Κάλεσμα της Ακτής
Συγγραφέας: Γιώργος Χατζηκυριάκος
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 15.00 ευρώ
Σελίδες: 346
ISBN: 978-960-626-272-2