Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 5 ετών
Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας

Ταξίδι στην Αφρική του Ίνγκο Ζίγκνερ
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης

Επιβιβαστείτε στη μία και μοναδική πτήση για την Αφρική. Η περιπέτεια τώρα ξεκινά!

Ο μικρός δράκος Καρύδας και ο φαγανόδρακος Όσκαρ έχουν πολύ επιθυμήσει τη φιλενάδα τους τη Ματίλντα! Η μικρή σκαντζοχοιρίνα λείπει στην Αφρική – συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών. Στο τελευταίο της γράμμα τούς έλεγε ότι πριν γυρίσει στο Νησί των Δράκων έχει σκοπό να πάρει συνέντευξη απ’ όλα τα μεγάλα ζώα της Αφρικής. Οοοχ, σκέφτονται ο Καρύδας και ο Όσκαρ. Σαν πολύ επικίνδυνο ακούγεται αυτό, μόνη της να συναντήσει λιοντάρια, ρινόκερους, βουβάλια και λοιπά θηρία. Χωρίς να χάσουν καιρό, λοιπόν, οι δυο φίλοι ξεκινούν για την Αφρική…

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Πιζάζ

Πιζάζ εναντίον καινούριας συμμαθήτριας της Σόφι Χεν
μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης

Δύο ΣΟΥΠΕΡ ΗΡΩΙΔΕΣ σ’ ένα σχολείο είναι πολλές. Ώρα για έναν διαγωνισμό σουπεροσύνης!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ! Το όνομά µου είναι ΠΙΖΑΖ και είμαι μια υπερηρωίδα… Πιθανότατα πιστεύετε ότι αυτό είναι πολύ ΤΕΛΕΙΟ. Και όντως, μερικές φορές είναι, αλλά είναι και ΠΟΟΟΛΥΥΥ εκνευριστικό. Όπως όταν ήρθε αυτή η ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ στο σχολείο µας, η Τζετ, που ήταν κι αυτή σούπερ. Παρόλο που έγινε κατευθείαν ΣΟΥΠΕΡ κουλ και ΣΟΥΠΕΡ δημοφιλής, θα έπρεπε να υπάρχει χώρος και για άλλη μια σούπερ ηρωίδα, δηλαδή για µένα, έτσι δεν είναι; Εχµµ, ΟΧΙ, γιατί η Σερένα (που δεν είναι κι η μεγαλύτερή µου θαυμάστρια) αποφάσισε ότι πρέπει να κάνουμε έναν… ΤΟΥΝ, ΤΟΥΝ, ΤΟΥΥΥΥΝ… ∆ΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΟΥΠΕΡΟΣΥΝΗΣ!!!
ΤΕΛΕΙΑ. Άλλωστε, τι θα μπορούσε να πάει στραβά;

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το πρώτο βιβλίο της σειράς: Δύσκολοι καιροί για σούπερ ήρωες.

Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη Γη

Η ηρωική αποστολή του Κουίντ και του Ντέρκ του Μαξ Μπράλιερ
εικονογράφηση: Ντάγκλας Χόλγκεϊτ
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Μπορεί να είναι αταίριαστοι, αλλά μαζί είναι ασταμάτητοι. Ακολούθησε τον Κουίντ και τον Ντερκ στην ολοδική τους νέα περιπέτεια!

Αφού κατέληξαν σε έναν τόπο µακρινό χάρη σε κάποιον μαθητευόμενο μάγο (βλέπε Κουίντ), οι δύο γενναίοι ήρωές µας αναλαμβάνουν να σκοτώσουν έναν δράκο (που μπορεί και να µην είναι δράκος ακριβώς…) και να σώσουν ένα ειρηνικό τερατοχωριό από ολοκληρωτική καταστροφή. Αν δηλαδή μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα… Ποιες θα είναι οι συνέπειες αν αποτύχουν; Να επιστρέψει φυσικά ο δράκος για να φέρει τον απόλυτο χαμό στο χωριό, και να χάσει το θαρραλέο δίδυμο την ευκαιρία να ανταμώσει µε τους φίλους του. Α, και θάνατος. Αργός, οδυνηρός θάνατος. Για να έχουν την παραμικρή πιθανότητα να φέρουν σε πέρας τούτη την ηρωική αποστολή, ο Κουίντ και ο Ντερκ πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη στους καινούριους τους συνοδοιπόρους – ίσως και σε μια παλιά γνωριμία. Με τον κίνδυνο –και τα ζόµπι!– να καραδοκούν σε κάθε βήμα, θα χρειαστεί να βάλουν τα δυνατά τους για να θριαμβεύσουν, αλλά και να τη γλιτώσουν για ακόμα μια φορά.

«Πλοκή που θυμίζει βίντεο γκέιµ, εφηβικό χιούμορ, συχνές αναφορές στην ποπ κουλτούρα και αστείοι διάλογοι: εξαιρετική επιλογή ακόμα και για τους απρόθυμους νεαρούς αναγνώστες».
Booklist