Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ
Για παιδιά από 3 ετών

Νέα σειρά: Άκου και βρες
εικονογράφηση: Μαρί Παρουί
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Δύο βιβλία με ήχους για να ανακαλύψουν τα παιδιά τα διάφορα είδη μουσικής, τα μουσικά όργανα αλλά και τα θαύματα της φύσης

Η μουσική

Ένα βιβλίο με ήχους για να ανακαλύψουν τα μικρά παιδιά την κλασική μουσική, την τζαζ, τη ροκ, την αφρικανική, τη λάτιν και να μάθουν να αναγνωρίζουν ένα σωρό μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο.

Οι εποχές

Ένα βιβλίο με ήχους για να ανακαλύψουν τα μικρά παιδιά τα θαύματα της φύσης από εποχή σε εποχή. Για να διασκεδάσουν ακούγοντας και αναγνωρίζοντας τα ζώα, τα φυτά και τους ήχους κάθε εποχής.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
Για παιδιά από 4 ετών

Νέα σειρά: Οι πρώτες μου ερωτήσεις

Καλωσορίζουμε τους μικρούς φίλους στον κόσμο της επιστήμης! Πολλές ερωτήσεις και ακόμα περισσότερες απαντήσεις τους περιμένουν.

Το Διάστημα
της Σοφί ντε Μουλενάιμ
εικονογράφηση: Πατρίκ Μορίζ
μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Το σώμα μου – Γεννιέμαι και μεγαλώνω
της Σοφί ντε Μουλενάιμ
εικονογράφηση: Σιτζούνγκ Κιμ
μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Τα παιδιά ανακαλύπτουν χρήσιμες πληροφορίες για το σύμπαν (άστρα, πλανήτες), για την εξερεύνηση του διαστήματος, αλλά και για το σώμα τους (γέννηση, ανάπτυξη), τα όργανά τους, τη φροντίδα της σωματικής τους υγείας μέσα από ποικίλες ερωτήσεις, κουίζ και απλές δραστηριότητες, και κυρίως την ελκυστική εικονογράφηση.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Για παιδιά από 3 ετών

Ο θυμός του Όουεν ΜακΛάφλιν
εικονογράφηση: Πόλι Ντάνμπαρ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Όταν νιώθεις ότι ο θυμός σου χτυπάει κόκκινο, πάρε μια βαθιά ανάσα και… ζήτα βοήθεια από φίλους.

Η χελώνα ήθελε να κάνει τόσα πράγματα! Να παίξει τόσα παιχνίδια, να σκαρφαλώσει σε τόσες πέτρες… Όμως –ουπς!– αναποδογύρισε! Και τώρα είναι τόσο θυμωμένη που δεν θέλει ούτε αγκαλιές! Θα βρει ο σκαντζόχοιρος τον τρόπο να της συμπαρασταθεί και να τη βοηθήσει να ξεπεράσει τη δύσκολη στιγμή και τον θυμό της;

Βρείτε όλα τα βιβλία του Όουεν ΜακΛάφλιν που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Για παιδιά από 7 ετών

Σειρά: Το μαγικό θηριοτροφείο
Ένα γιγάντιο πρόβλημα της Πίπα Κέρνικ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Όταν στον κήπο του σπιτιού σου εμφανίζεται ένας γίγαντας, τότε έχεις να αντιμετωπίσεις ένα… γιγάντιο πρόβλημα.

Η Βιόλα και ο αδερφός της ο Φρίξος ζουν σε ένα σπίτι γεμάτο ΜΑΓΙΚΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ, που οι γονείς τους τους στέλνουν από τις εξερευνητικές αποστολές τους. Η Βιόλα τρελαίνεται να ταΐζει σοκολάτα το ΓΚΟΥΝΕΛΙ που βγάζει φωτιές από τη μύτη του ή να φτιάχνει φωλιές για τα πολύχρωμα ΠΟΥΛΙΑ ΧΟΠΧΟΠ!
Όταν όμως στον κήπο τους εμφανίζεται ένας ΓΙΓΑΝΤΑΣ, τα δυο αδέρφια βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα… γιγάντιο πρόβλημα. Πρέπει να τον βοηθήσουν να ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΡΦΗ ΤΟΥ και για να το καταφέρουν αυτό θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλους τους ΦΙΛΟΥΣ τους από τον Γνωστό και τον Άγνωστο Κόσμο…

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς:
Τα πλάσματα της οδού Τσουκνίδας
Περιπέτεια στο Άγριο Άγνωστο

Είμαστε και οι πρώτοι του Γίργκεν Μπανσέρους
μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης

Τελικά οι φίλοι φαίνονται στα εύκολα ή στα δύσκολα; Και στα δύο! Και τα «Παιδιά της Αφροδίτης» είναι εδώ για να σου το αποδείξουν.

Ο δεκάχρονος Μπεν έχει τρεις μεγαλύτερες αδερφές, που τον νευριάζουν καθημερινά. Ο μπαμπάς του είναι πολύ καλός, αλλά τον μισό χρόνο λείπει σε ταξίδια για δουλειές. Η μαμά κάνει ό,τι μπορεί, αλλά ο Μπεν νιώθει πως δεν τον καταλαβαίνει. Μια μέρα, μια καινούρια μαθήτρια έρχεται στην τάξη του. Τη λένε Αφροδίτη – και η ζωή του Μπεν αναπάντεχα αλλάζει, καθώς τα δυο παιδιά συνδέονται με μια σπάνια φιλία. Η Αφροδίτη, που έχει υπέροχη φωνή, κι ο Μπεν, που παίζει κιθάρα, φτιάχνουν μαζί με τον Μάτσε στα ντραμς ένα συγκρότημα: «Τα Παιδιά της Αφροδίτης». Όταν όμως το εστιατόριο των γονιών της Αφροδίτης παίρνει φωτιά και καταστρέφεται, η καριέρα του συγκροτήματος μοιάζει να φτάνει στο τέλος της…

«Παράξενο, η καινούρια δε λέει να φύγει από το μυαλό μου. Κι ας είναι κορίτσι – πολύ διαφορετικό βέβαια από την Μπέτι, την Μπρούνι, την Μπόνι κι όλα τ’ άλλα κορίτσια που ξέρω. Κανένα από τα κορίτσια που ξέρω δε θα έβγαινε έξω σαν αυτήν: με παλιά ρούχα, με επίσης παλιά αρβυλάκια και με μια καταπράσινη μακριά τούφα στα κοντοκουρεμένα μαλλιά της, που έτσι κι αλλιώς μοιάζουν λες και τα ’χει χτυπήσει ηλεκτρικό ρεύμα».
Απόσπασμα από το βιβλίο