Μόλις κυκλοφόρησαν

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 1-3 ετών

Οι πρώτες μου γνώσεις της Τζάνετ Ρόου

μετάφραση: Θοδωρής Τσώλης

Οι πρώτοι μου αριθμοί της Τζάνετ Ρόου

μετάφραση: Θοδωρής Τσώλης

Βιβλία που βοηθούν τους γονείς να γίνουν οι πρώτοι δάσκαλοι των παιδιών τους βοηθώντας τα να μάθουν τα γράμματα και τους αριθμούς, τα σχήματα, τα χρώματα, τα αντίθετα και πολλά ακόμα, με τη βοήθεια εικόνων.

—-

Για παιδιά από 3 ετών

Χρωματίζω, κόβω και κολλάω της Κατερίνας Χριστόγερου

εικονογράφηση: Ουρανία Λυμπεροπούλου

Ευχάριστες δραστηριότητες διαβαθμισμένης δυσκολίας που ασκούν τα μικρά παιδιά στη σωστή χρήση του ψαλιδιού και τα βοηθούν να καλλιεργήσουν βασικές δεξιότητες (λεπτή κινητικότητα, οπτικοκινητικός συντονισμός), απαραίτητες για τη βελτίωση της γραφής και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους.

——

Για παιδιά από 4 ετών

Γίνε αστέρι μαθαίνοντας με τον αρκούδο και τους φίλους του της Μάντι Στάνλεϊ

μετάφραση: Μαρία Γονιδάκη

Γίνε αστέρι μαθαίνοντας με τη ζέβρα και τους φίλους της της Μάντι Στάνλεϊ

μετάφραση: Μαρία Γονιδάκη


Η ζέβρα και ο αρκούδος προσκαλούν το παιδί να μπει στην πιο χαρούμενη παρέα και να περάσει ευχάριστες ώρες µε πολλά εκπαιδευτικά παιχνίδια: με χρώματα, σχήματα, αριθμούς, γράμματα και λέξεις.

—–
Σειρά: Μικροί εξερευνητές

Το σώμα μας της Ρουθ Μάρτιν

εικονογράφηση: Άλαν Σάντερς
μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Μεταφορικά μέσα της Ρουθ Μάρτιν

εικονογράφηση: Άλαν Σάντερς
μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Τα παιδιά καλούνται να γίνουν μικροί εξερευνητές και ανοίγοντας τα παραθυράκια να ανακαλύψουν τι συμβαίνει κάτω από το δέρμα μας, αλλά και θαυμαστούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να ταξιδέψει.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
• Το διάστημα
• Ο κόσμος των ζώων
• Δεινόσαυροι

—-

Για παιδιά από 6 ετών

Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο της Κέιτ Πάνκχερστ

μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Ένα βιβλίο γεμάτο παραδείγματα γυναικών που πέτυχαν εκπληκτικά πράγματα με οδηγό την καρδιά, το ταλέντο και τα όνειρά τους. Μέσα από τη μοναδική εικονογράφησή του και τις απίθανες πληροφορίες που δίνει, το βιβλίο αυτό βοηθά τους μικρούς αναγνώστες να γνωρίσουν μερικές από τις υπέροχες γυναίκες που βοήθησαν να διαμορφωθεί ο κόσμος στον οποίο ζούμε.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών
Σειρά: Συνεργείο Δεινοσαύρων

Διάσωση στη γέφυρα! της Ρόουζ Ίμπι

εικονογράφηση: Κρις Τσάτερτον
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Η γέφυρα της Δεινοσαυρούπολης κατέρρευσε από την καταιγίδα και μαζί της παρέσυρε το φορτηγάκι του φούρναρη. Έχει σημάνει συναγερμός. Ευτυχώς βρίσκεται εκεί η Στέισι ο στεγόσαυρος με το φορτηγό της, για να σώσει την κατάσταση!

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
• Πλημμύρα στο εργοτάξιο!
• Γερανός σε δράση!


Για παιδιά από 4 ετών

Αστερόσκονη της Τζιν Γουίλις

εικονογράφηση: Μπράιονι Μέι Σμιθ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ένα πανέμορφο βιβλίο γεμάτο τρυφερότητα και σοφία από μια βραβευμένη συγγραφέα. Μια μεγάλη αδερφή που λάμπει σαν αστέρι και μια μικρή που αναρωτιέται για τη θέση της στον κόσμο κοιτάζοντας τον έναστρο νυχτερινό ουρανό. Ο παππούς της της λέει μια ιστορία, για το πώς γεννήθηκε το σύμπαν και για το πώς όλα συνδέονται μεταξύ τους.

Τα κορίτσια μπορούν να κάνουν τα πάντα της Κάριλ Χαρτ

εικονογράφηση: Άλι Πάι
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Ένα βιβλίο το οποίο με την όμορφη εικονογράφηση και τα έξυπνα στιχάκια του δείχνει στα παιδιά ότι ο κόσμος ανήκει εξίσου στα κορίτσια όσο και στα αγόρια. Ότι τα κορίτσια δικαιούνται να ακολουθούν τα ενδιαφέροντά τους, όποια κι αν είναι αυτά, και μπορούν να γίνουν οτιδήποτε ονειρευτούν.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ

Για παιδιά από 6 ετών

Σχολικό ημερολόγιο 2018-2019: Πράκτορες του Πλανήτη

Το πιο απίθανο πρακτορικό ημερολόγιο που δεν πρέπει να λείπει από καμία σχολική τσάντα! Τα παιδιά γίνονται μέλη της Περιβαλλοντοπόλ, της άκρως απόρρητης υπηρεσίας που έχει αναλάβει τη διάσωση του πλανήτη, και γεμίζουν τις σελίδες του με σημειώσεις για να κρατήσουν για πάντα καταγεγραμμένες τις αναμνήσεις των μαθητικών τους χρόνων στο δημοτικό σχολείο.

Σχολικό ημερολόγιο: Ντετέκτιβ Κλουζ

Ένα φανταστικό ημερολόγιο με τον μεγαλύτερο μικρό ντετέκτιβ του κόσμου, απαραίτητο σε κάθε τάξη και για κάθε μαθητή και μαθήτρια. Ο Κλουζ θα τους κρατήσει συντροφιά όλες τις μέρες της σχολικής χρονιάς με παιχνίδια, σταυρόλεξα, λαβύρινθους και τις φοβερές του ατάκες! Επίσης, θα τους υπενθυμίζει τις γιορτές των φίλων τους, τις σημαντικότερες παγκόσμιες ημέρες, αλλά και τις σχολικές αργίες, για έναν σωστό και ακριβή προγραμματισμό.