Κορετζιντόρα
Gayl Jones

Το πρώτο και πιο αναγνωρίσιμο μυθιστόρημα της Gayl Jones πραγματεύεται ακανθώδη ζητήματα όπως το τραύμα γενεών, την ενδοοικογενειακή και σεξουαλική βία, τη γυναικεία φύση και τη μητρότητα. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα αφροαμερικανικής λογοτεχνίας του 20ού αιώνα, που έχει αποτελέσει έμπνευση αλλά και προοικοομία πολλών σπουδαίων έργων.

Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου

Ένα βιβλίο καταπέλτης, σκληρό, αµείλικτο, ατόφιο, σοκαριστικά αληθινό. Μια συγκλονιστική ιστορία για τη γυναίκα, για την κακοποίηση κάθε µορφής, για τον ρατσισµό, για τη χειραγώγηση και για τον τρόπο µε τον οποίο το παρελθόν και όσα βίωσαν οι πρόγονοί µας µπορούν να επηρεάσουν και να στιγµατίσουν ανελέητα τις επόµενες γενεές.

Κεντάκι 1947. H Ούρσα, τραγουδάει τα µπλουζ ενώ την κατατρώει το µίσος της για τον Κορετζιντόρα, έναν ιδιοκτήτη σκλάβων του δέκατου ενάτου αιώνα, που καταδυνάστευε τη µητέρα και τη γιαγιά της. Έχοντας επωµιστεί το βάρος της «δηµιουργίας απογόνων», η Ούρσα Κορετζιντόρα αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε αυτή την υποχρέωση καθώς µένει στείρα µετά από έναν άγριο καβγά µε τον σύζυγό της. Στοιχειωµένη από τα φαντάσµατα της σκλαβιάς και τραυµατισµένη από την έλλειψη αγάπης και τη θλίψη, η Ούρσα αργά αλλά σταθερά θέτει τους δικούς της όρους υπερασπίζοντας τη γυναικεία της υπόσταση.

Στη θέση του οδηγού
Muriel Spark

Ένα καθηλωτικό θρίλερ για πρώτη φορά στα ελληνικά 60 χρόνια μετά την αρχική του κυκλοφορία. Το βιβλίο έχει μεταφερθεί και στον κινηματογράφο με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Άντι Γουόρχολ με τίτλο Identikit.

Μετάφραση: Χίλντα Παπαδημητρίου

Η Λιζ έχει εξαντληθεί µετά από συνεχή δουλειά δεκάξι χρόνων στο ίδιο γραφείο. Έτσι αφήνει τα πάντα πίσω της, µεταµορφώνεται σε µια γελαστή, κακόγουστα ντυµένη ξελογιάστρα και φεύγει αεροπορικώς στο εξωτερικό για τις καλύτερες διακοπές της ζωής της. Αλλά η αναζήτηση περιπετειών, σεξ και καινούριων εµπειριών παίρνει µια σκοτεινή τροπή και µετατρέπεται σε ένα ταξίδι αυτοκαταστροφής. Σε µια ανώνυµη πόλη του νότου, η Λιζ θα συναντήσει τελικά τη µοίρα της.

Μια συγκλονιστική ιστορία που καταδύεται στην άβυσσο της γυναικείας ψυχοσύνθεσης. Ένα καθηλωτικό, ψυχολογικό θρίλερ που κανείς δεν µπορεί να φανταστεί ποιος είναι ο δολοφόνος και κυρίως το κίνητρό του. Όταν η αποκάλυψη έρχεται, ο αναγνώστης υποκλίνεται στην πένα της Μιούριελ Σπαρκ.

Υποψήφιο για το Lost Man Booker Prize 1970
Μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τίτλο «Μεσάνυχτα κι ένα λέπτό» (Indentikit) με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Τέιλορ
Έχει μεταφραστεί σε 12 γλώσσες

Ο Λύκος
Κωνσταντίνος Μοσχάτος

Μετά τη Ρωξάνη, ο Κωνσταντίνος Μοσχάτος επιστρέφει με ένα νέο καταιγιστικό αστυνομικό μυθιστόρημα µε φόντο την Πίνδο και τον σκοτεινό κόσμο των φυλακών. Ο συγγραφέας ακολουθεί τη διαδρομή του ψυχίατρου της αστυνομίας Άγγελου Γκίκα που, προσπαθώντας να σώσει τον αδερφό του, βρίσκεται στη σκιά ενός επικίνδυνου κακοποιού με το όνομα Λύκος.

Το νέο καταιγιστικό θρίλερ του Κ. Μοσχάτου µε φόντο τις χιονισµένες βουνοκορφές της Πίνδου και τον σκοτεινό κόσμο των φυλακών.

Ο ψυχίατρος της αστυνοµίας Άγγελος Γκίκας ζητάει από τον ∆ιοικητή της ∆ίωξης Εγκληµάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, Ανδρέα Σκούρα, µια χάρη: να απαλλάξει τον αδερφό του από τις άδικες κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών.

Το επόµενο πρωί, ο Σκούρας βρίσκεται απανθρακωµένος έξω από το Σπήλαιο της Πεντέλης.

Για να σώσει τον αδερφό του, ο Άγγελος δέχεται να µπει στη φυλακή και τότε ξεκινούν όλα. ∆εν θα αργήσει να καταλάβει ότι βρίσκεται στη σκιά ενός σκληρού κακοποιού που δεν έχει τίποτα να χάσει: Του Λύκου.

Ευρυγνωσία
David Epstein

Αιρετικό, αναλυτικό, καθηλωτικό, αυτό το βιβλίο του υποστηρίζει μια συναρπαστική άποψη: να είμαστε θετικοί στην αναποτελεσματικότητα. Οι πιο επιδραστικοί εφευρέτες αλλάζουν τομείς, αντί να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ένα μόνο πεδίο. Ενώ οι ειδικοί θα επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στο αντικείμενό τους και οι υπολογιστές θα αποκτούν περισσότερες δεξιότητες, εκείνοι που διαθέτουν ευρεία σκέψη και επιδιώκουν να κερδίζουν ποικίλες εμπειρίες θα γνωρίσουν την επιτυχία.

Μετάφραση: Όλγα Γκαρτζονίκα

Πόσο σημαντική είναι σε έναν κόσμο που επιδιώκει την εξειδίκευση.

Ενώ οι πάντες σπεύδουν να εξειδικευτούν, εσείς αναπτύξτε ευρέα ενδιαφέροντα και ικανότητες για να επιτύχετε σε οποιονδήποτε τομέα.

Σε αυτό το βιβλίο-ορόσημο, ο Ντέιβιντ Έπσταϊν μας δείχνει ότι ο τρόπος για να πετύχουμε είναι να δοκιμάζουμε διαφορετικούς τομείς, να αποκτούμε ευρείες εμπειρίες, να λοξοδρομούμε, να πειραματιζόμαστε αδιάκοπα, να καταγινόμαστε με πολλά, ποικίλα ενδιαφέροντα –με άλλα λόγια, να αναπτύσσουμε ευρυγνωσία.

Ο Ντέιβιντ Έπσταϊν μελέτησε τους πιο επιτυχημένους παγκοσμίως αθλητές, καλλιτέχνες, μουσικούς, εφευρέτες, προγνώστες και επιστήμονες. Ανακάλυψε πως στους περισσότερους τομείς –ιδίως αυτούς που είναι περιπλοκότεροι και πιο απρόβλεπτοι– οι άνθρωποι που διαθέτουν τα φόντα για να διαπρέψουν είναι οι γενικοί γνώστες και όχι οι ειδικοί. Επίσης είναι πιο δημιουργικοί, περισσότερο ευέλικτοι και ικανοί να κάνουν πιο πολλούς συσχετισμούς από ό,τι οι πιο εξειδικευμένοι συνάδερφοί τους.

Αιρετικό, αναλυτικό, καθηλωτικό, το βιβλίο υποστηρίζει μια συναρπαστική άποψη: να είμαστε θετικοί στην αναποτελεσματικότητα. Η αποτυχία μας σε ένα τεστ είναι ο καλύτερος τρόπος να μάθουμε. Αυτοί που τα παρατούν συχνά καταλήγουν να κάνουν το επάγγελμα που τους γεμίζει περισσότερο. Οι πιο επιδραστικοί εφευρέτες αλλάζουν τομείς, αντί να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ένα μόνο πεδίο. Ενώ οι ειδικοί θα επικεντρώνονται ολοένα και περισσότερο στο αντικείμενο τους και οι υπολογιστές θα αποκτούν περισσότερες δεξιότητες, εκείνοι που διαθέτουν ευρεία σκέψη και επιδιώκουν να κερδίζουν ποικίλες εμπειρίες, θα γνωρίσουν την επιτυχία.

YΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ FINANCIAL TIMES/MCKINSEY BUSINESS BOOK OF THE YEAR ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ESSENTIAL READS 2019 ΤΩΝ FINANCIAL TIMES

Ένα απόγευμα με τον Σωκράτη
Γιάννης Μανάλης, Χάρης Παπαδόπουλος

Το νέο μυθιστόρημα αυτοβελτίωσης του Γιάννη Μανάλη και του Χάρη Παπαδόπουλου, μας φέρνει σε επαφή με το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου και, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές της αυτοβελτίωσης που εμπεριέχει, μπορεί και ωφελεί άμεσα τον κάθε άνθρωπο.

Ο ιδρυτής της Apple, Στηβ Τζομπς, είχε δηλώσει: «Θα έδινα όλη μου την τεχνολογία για ένα απόγευμα με τον Σωκράτη».

Άραγε έχεις αναρωτηθεί πώς θα ήταν να περάσεις ένα απόγευμα μαθητείας δίπλα στον Σωκράτη;

Αλήθεια, θα μπορούσε κάτι τέτοιο να συμβεί;

Συνέβη ήδη.

Στον ήρωα αυτού του βιβλίου, που κατάφερε να περάσει ένα απόγευμα με τον Σωκράτη και να μάθει από τον ίδιο το μεγάλο μυστικό του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Το μυστικό αυτό τώρα δίνεται σε όλους μας. Εφαρμόζοντάς το, μπορούμε και πραγματοποιούμε κάθε πηγαία επιθυμία μας.

«Το βιβλίο Ένα απόγευμα με τον Σωκράτη μας φέρνει σε επαφή με το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού κόσμου και, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τεχνικές της αυτοβελτίωσης που εμπεριέχει, μπορεί και ωφελεί άμεσα τον κάθε άνθρωπο. Αυτό το βιβλίο δεν τοποθετείται στη βιβλιοθήκη, η θέση του είναι… όπου είσαι και εσύ».
Γιάννης Μανάλης – Χάρης Παπαδόπουλος

Το μεγάλο βιβλίο των λουλουδιών
Yuval Zommer

Μια διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια λουλουδιών με συναρπαστική εικονογράφηση και χρήσιμες πληροφορίες έρχεται να συμπληρώσει τη βραβευμένη σειρά των Μεγάλων Βιβλίων του δημιουργού Yuval Zommer.

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Ηλικία 3+

Μια διασκεδαστική εγκυκλοπαίδεια λουλουδιών με συναρπαστική εικονογράφηση και χρήσιμες πληροφορίες.

Έχουν οικογένεια τα λουλούδια; Μπορεί να μην έχουν αδερφούς, αδερφές ή γονείς αλλά όλα τα λουλούδια ανήκουν σε οικογένειες, ανάλογα με τα κοινά χαρακτηριστικά τους. Γιατί είναι κόκκινα τα τριαντάφυλλα και μοβ οι βιολέτες; Γιατί είναι χρήσιμα τα λουλούδια; Τι θα φάει η μυγοπαγίδα της Αφροδίτης; Γιατί ονομάζονται ανθισμένες κερασιές; Πόσο μεγάλο είναι το γιγάντιο νούφαρο του Αμαζονίου; Τι υπάρχει μέσα στα φυτά κανάτες; Δεν είναι άγρια όλα τα λουλούδια; Πόσο ήλιο χρειάζονται τα ηλιοτρόπια;

Η σειρά των Μεγάλων βιβλίων έχει προταθεί και τιμηθεί με πολλά βραβεία όπως το UKLA Book Awards 2018 & 2019, το English Association’s Nonfiction Award 2019 & 2019 και το Made For Mums Award 2018.
Κυκλοφορεί σε 21 χώρες.
Έχει πουλήσει παγκοσμίως πάνω από 1. 000.000 αντίτυπα.

Το αρνάκι και το καινούργιο τσοπανόσκυλο
Rebecca Van Slyke

Μετά Το αρνάκι που ήθελε να γίνει λύκος, η Rebecca Van Slyke επιστρέφει με τη νέα περιπέτεια της Λάνα Λίν, που αυτή τη φορά επιχειρεί να εκπαιδεύσει το καινούργιο τσοπανόσκυλο του κοπαδιού.

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Ηλικία 3+

Η Λάνα Λιν σε νέες περιπέτειες

Η Λάνα Λιν είναι ένα τολμηρό αρνάκι.

Τρελαίνεται να τρέχει μες στο άγριο δάσος τη νύχτα.

Τρελαίνεται να μένει ξύπνια μέχρι αργά.

Τρελαίνεται να ουρλιάζει στο φεγγάρι.

Και τρελαίνεται να λέει στους άλλους τι να κάνουν.

Έτσι, όταν ο φίλος της ο Σον της λέει ότι θα έρθει ένα καινούριο τσοπανόσκυλο για να φυλάει το κοπάδι, η Λάνα Λιν αναλαμβάνει δράση. Θα εκπαιδεύσει αυτό το μαλλιαρό ζωντανό για να κάνει τη δουλειά του – είτε του αρέσει είτε όχι.

Μάθημα ένα: να οδηγεί το κοπάδι.

Μάθημα δύο: να είναι σε επιφυλακή, μέρα νύχτα.

Μάθημα τρία: να προστατεύει το κοπάδι από τον κίνδυνο.

Το καινούριο τσοπανόσκυλο –αν είναι όντως αυτό– το περιμένει μια μεγάλη έκπληξη!

Άρα, η εφευρέτρια των ονείρων
Komal Singh

Αυτή η πολυαναμενόμενη συνέχεια του βιβλίου Άρα, η μηχανικός των άστρων φέρνει στο προσκήνιο το ταξίδι της καινοτομίας και δίνει στους μικρούς αναγνώστες την ευκαιρία να ρίξουν μια ματιά στα στοιχεία που είναι αναγκαία για να φτιάξουν μια start-up και να υλοποιήσουν τις ιδέες τους όταν μεγαλώσουν.

Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Ηλικία 6+

Ένα κορίτσι, χρησιμοποιεί την εξυπνάδα και το θάρρος του για να λύσει ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η Άρα, η μηχανικός των άστρων είναι ένα εμπνευσμένο και συμπεριληπτικό Stem βιβλίο που μας διδάσκει για τους υπολογιστές και την τεχνολογία, με παραδείγματα από πραγματικές μηχανικούς της Google. Ένα βιβλίο από την Komal Singh, μαζί με εφευρέτες και εφευρέτριες της Google.

Η Άρα αγαπάει τους αριθμούς –τους ΜΕΓΑΛΟΥΣ αριθμούς. Θέλει να προγραμματίσει το ρομπότ της, την Ντι-Ντι <Μπιπ!> για να μετρήσει όλα τα άστρα, αλλά δεν ξέρει πώς να το κάνει. Σε αυτή τη διασκεδαστική περιπέτεια, η Άρα επισκέπτεται το Innovation Plex της Google, για να ζητήσει συμβουλές από τέσσερις γυναίκες μηχανικούς της Google, πρωτοπόρους στην τεχνολογία. Μαζί με τις νέες φίλες της, η Άρα ανακαλύπτει έναν αλγόριθμο της επιτυχίας που μπορεί να λύσει ΜΕΓΑΛΑ προβλήματα και να έχει πολλή πλάκα: θάρρος, δημιουργικότητα, κώδικας και συνεργασία.

Γνωρίστε τις πραγματικές υπερηρωίδες μηχανικούς!

ΚΡΙΠΑ ΚΡΙΣΝΑΝ – ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ

ΠΑΡΙΣΑ ΤΑΜΠΡΙΖ – ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ

ΝΤΑΪΑΝΑ ΤΑΝΓΚ – ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ, Ο ΚΩΔΙΚΑΣ

ΜΑΡΙΑΝ ΚΡΟΟΥΚ – ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ

Διαβάστε το Σημειωματάριο της Άρα και διασκεδάστε μαθαίνοντας! Επισκεφθείτε τη διεύθυνση arastarengineer.com για δραστηριότητες και άλλα πολλά!