Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κυκλοφορία 13 νέων τίτλων στις 9 Μαΐου, αμέσως μετά το Πάσχα.
Στον τομέα της ελληνικής πεζογραφίας, αναμένουμε με χαρά τα νέα βιβλία του Κώστα Κρομμύδα και της Πασχαλίας Τραυλού.
Για τους λάτρεις του αστυνομικού μυθιστορήματος, κυκλοφορεί η συλλεκτική έκδοση του αγαπημένου βιβλίου του Alex Michaelides Η σιωπηλή ασθενής και το νέο βιβλίο του Santiago Gamboa Colombian Psycho.
Η Ατίμωση, το βραβευμένο με Booker βιβλίο του J.M.Coetzee, κυκλοφορεί σε επετειακή έκδοση, 25 χρόνια μετά την πρώτη έκδοσή του.
Για τους λάτρεις του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη ετοιμάσαμε δύο νέες ενδιαφέρουσες εκδόσεις. Πρόκειται για τη συλλογική μελέτη του έργου του με τίτλο Ιδεολογικές διαδρομές, τον πρόλογο της οποίας υπογράφει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, και για τον Ασυμβίβαστο, την εξιστόρηση της κοινής τους ζωής από τη σύντροφό του Ελένη Καζαντζάκη.
Το νέο πρωτότυπο παιδικό βιβλίο της Δανάης Μπεζαντάκου Προς θάλασσα μεριά… μας ταξιδεύει στον συναρπαστικό κόσμο της ναυτιλίας, ενώ η παιδική διασκευή της Φάρμας των ζώων από τον Μιχάλη Μακρόπουλο κάνει το σημαντικό λογοτεχνικό έργο προσιτό στο νεαρό αναγνωστικό κοινό.
Τα νέα βιβλία μας Το μυστικό βουνό και Έχω για φίλο ένα δέντρο ενισχύουν την αγάπη και τον σεβασμό για τη φύση μέσα από πρωτότυπες ιστορίες, ενώ κυκλοφορούν και δύο νέα βιβλία της αγαπημένης σειράς του Ντετέκτιβ Νιαουρό του Pierdomenico Baccalario.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Κρασί από τα χείλη σου – Κώστας Κρομμύδας

Υπάρχουν δύο πράγματα που μεθούν τους ανθρώπους και αλλάζουν ριζικά τη ζωή τους: ο έρωτας και το κρασί…

Η ζωή μετράει στιγμές. Στιγμές που περιμένεις, που προσμένεις. Στιγμές που φοβάσαι, που θυμάσαι. Στιγμές που φυλάς, κι άλλες που θέλεις να ξεχάσεις. Στιγμές που διαρκώς αλλάζουν και σε αλλάζουν.

Στιγμές που πρέπει να αρπάξεις για να μη χαθούν στην αδυσώπητη δίνη του χρόνου. Γιατί αν έρθει εκείνη η στιγμή, η δική σου, και τη χάσεις, τη χάνεις για πάντα. Επειδή είναι βέβαιο πως δεν θα επιστρέψει.

Σελ.: 376 | Διαστάσεις: 14Χ20,5 | Τιμή: 17,70 €

Οι ασυγχώρητες – Πασχαλία Τραυλού

Ασυγχώρητη… Έτσι αποκαλούσε πάντα η Ρωξάνη τη μακαρίτισσα την Ασημίνα, όπως την προσφώνησε και η γιαγιά της η Αμαλία πάνω απ’ τον τάφο της. Ασυγχώρητη από θεούς, αγίους και ανθρώπους.

Κι άλλοτε την έλεγε φίδι, έχιδνα, εξαποδώ και τρισκατάρατη, υιοθετώντας τα παρατσούκλια που της είχε κολλήσει η Μέλπω, η γιαγιά της από το σόι του πατέρα της. Κι όποτε πρόφερε μια τέτοια λέξη, ένιωθε μια ραγισματιά στα σπλάχνα, ώσπου έπαψε να αφουγκράζεται το σώμα της και να ελπίζει πως κάποτε η σάρκα της θα αισθανόταν τον έρωτα. Δεν ήθελε να τον νιώσει, για να μη μοιάσει σ’ εκείνη.

Μια ιστορία για το αιώνιο δίλημμα της ελεύθερης βούλησης, τη θεία δίκη και τις αδιόρατες ποινές του σύμπαντος.

Σελ.: 560 | Διαστάσεις: 14Χ20,5 | Τιμή: 18,80 €


ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Η σιωπηλή ασθενής – Συλλεκτική έκδοση – Alex Michaelides

Ύστερα από τη δολοφονία του άντρα της, η Αλίσια θα βρεθεί στο ψυχιατρείο βυθισμένη στη σιωπή.

Η άρνησή της να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση θα μετατρέψει μια οικογενειακή τραγωδία σε κάτι πολύ μεγαλύτερο, σε ένα μυστήριο το οποίο μονοπωλεί τη φαντασία του κοινού και κάνει την Αλίσια διαβόητη.

Ο Θίο είναι ένας ψυχοθεραπευτής που περίμενε πολύ καιρό την ευκαιρία να δουλέψει με την Αλίσια. Είναι πεπεισμένος ότι εκείνος θα πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν.

Κι αν του μιλήσει, θα θέλει να ακούσει την αλήθεια;

Το best seller του Alex Michaelides H Σιωπηλή Ασθενής σε συλλεκτική έκδοση.

Περιορισμένος αριθμός αντιτύπων!

Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
Σελ.: 400 | Διαστάσεις: 14Χ20,5 | Τιμή: 19,90€

Colombian Psycho – Santiago Gamboa

«Αυτό που χαρακτηρίζει καλύτερα τούτη τη βίαιη και ελεεινή δημοκρατία είναι η ορφάνια».

Μετά τη συγκλονιστική ανακάλυψη ανθρώπινων οστών σε ένα από τα πιο πλούσια και καλύτερα φυλασσόμενα προάστια της Μπογκοτά, ο εισαγγελέας ειδικών ερευνών Έντιλσον Χουτσινιαμούι αναλαμβάνει να εξακριβώσει σε ποιον ανήκουν με τη βοήθεια του αστυνόμου Λαϊσέκα και της υπόλοιπης ομάδας του.

Η Χουλιέτα Λεζάμα, η δημοσιογράφος φίλη του, συμμετέχει στην έρευνα, που αρχίζει να φέρνει στο φως μια μακρά αλυσίδα εγκληματικών θηριωδιών. Τα βήματά τους τους οδηγούν, μεταξύ άλλων, και στον συγγραφέα Σαντιάγο Γκαμπόα, καθώς το έργο του αποδεικνύεται ότι κρύβει μια θεμελιώδη ένδειξη για την κατανόηση του μυστηρίου.

Μετάφραση: Δήμητρα Σταυρίδου
Σελ.: 696 | Διαστάσεις: 14Χ20,5 | Τιμή: 19,90 €


ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ατίμωση – J. M. Coetzee

Ο καθηγητής Ντέιβιντ Λούρι είναι ένας χωρισμένος πενηντάρης που νιώθει πόθο αλλά όχι πάθος. Όταν η σχέση του με μια φοιτήτριά του προκαλεί σκάνδαλο, χάνει τη δουλειά του, οι φίλοι του τον κάνουν πέρα και η πρώην γυναίκα του τον γελοιοποιεί.

Ο Ντέιβιντ καταφεύγει στο απομονωμένο αγρόκτημα της κόρης του, και η επίσκεψή του παρατείνεται, καθώς προσπαθεί να βρει νόημα σε αυτή τη σχέση, τη μόνη που του έχει απομείνει.

Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα, στο φόντο της ταραγμένης Νότιας Αφρικής των πρώτων χρόνων μετά το απαρτχάιντ, με το οποίο ο J.M. Coetzee έγινε ο πρώτος συγγραφέας που απέσπασε δύο φορές το βραβείο Booker.

Επετειακή έκδοση, 25 χρόνια μετά
την πρώτη κυκλοφορία.

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου
Σελ.: 288 | Διαστάσεις: 14Χ20,5 | Τιμή: 17,70 €

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Οι ιδεολογικές διαδρομές του Νίκου ΚαζαντζάκηΔημήτρης Τζιόβας, Μιχαήλ Πασχάλης, Δημήτρης Κόκορης, Bart Soethaert, Αντώνης Χατζημωυσής, Γιάννης Πρελορέντζος, Χριστίνα Ντουνιά, Παρασκευάς Ματάλας, Γιάννης Δημητρακάκης, Θανάσης Αγάθος

Μια συλλογική μελέτη για το έργο του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα.
Τον πρόλογο του βιβλίου υπογράφει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης.

Ποιος ήταν ο στοχασμός αυτού του στοχαστή; Ποιοι ήταν οι κεντρικοί και σταθεροί άξονες της σκέψης του; Ήταν νιτσεϊκός μηδενιστής, μπερξονικός, μαρξιστής; Ήταν άθεος, χριστιανός, βουδιστής; Κομμουνιστής, σοσιαλιστής, εθνικιστής, φασίστας, φυλετιστής; Βενιζελικός αλλά και οπαδός των ιδεών του Δραγούμη; Πεπεισμένος Ευρωπαίος ή Ανατολίτης; Τι από όλα αυτά ήταν; Μήπως όλα σε διαφορετικές περιόδους της ζωής του;

Σελ.: 336 | Διαστάσεις: 14Χ20,5 | Τιμή: 18,80 €

Ο ασυμβίβαστος – Ελένη Ν. Καζαντζάκη

Για να ζωντανέψω τον αγαπημένον Ίσκιο, ανηφορίζω αντίθετα στο ρέμα.

Ο Ασυμβίβαστος, αντλώντας υλικό από τις αναμνήσεις, τις επιστολές, τα σημειωματάρια και τα βιβλία του Νίκου Καζαντζάκη, είναι όχι απλώς η βιογραφία του, αλλά μια εξιστόρηση για τα χρόνια της Αίγινας με την πείνα της Κατοχής, τις συγκινήσεις και την αδιάκοπη δουλειά, τα χρόνια της Αντίμπ με τις αντιδράσεις συνάμα με τη δημιουργική ευφορία, όλων των ειδών τις αναζητήσεις, περιστάσεις δραματικές, τα ταξίδια, που σφυρηλάτησαν την απόλυτη ενότητα και ταύτιση ανάμεσα στον σκληροτράχηλο κοσμογυρισμένο μονιά και την εύθραυστη αλλά και θαρραλέα Αθηναία, που τον συντρόφεψε με πίστη στη ζωή και έγινε μετά τον θάνατό του ζωντανή προέκταση και επιβίωσή του.

Σελ.: 760 | Διαστάσεις: 14Χ20,5 | Τιμή: 22,20 €

ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Προς θάλασσα μεριά… – Δανάη Μπεζαντάκου

Ταξιδέψτε με τον κάπτεν Τζιμ στον μαγευτικό κόσμο της ναυτιλίας, τη «γέφυρα» που ενώνει τις ηπείρους τις οποίες χωρίζει η θάλασσα. Αναγνωρίστε τους διαφορετικούς τύπους πλοίων
– από τα πλοία μεταφοράς χύμα φορτίου και τα πλοία εμπορευματοκιβωτίων, μέχρι τα πλοία Ro-Ro και τα τεχνολογικά εξελιγμένα δεξαμενόπλοια.

Ανακαλύψτε τα μυστικά της ναυπηγικής με τη ναυπηγό Δανάη, την επιστήμονα πίσω από αυτούς τους πλωτούς γίγαντες.

Ηλικίες: 8+

Σελ.: 72 | Διαστάσεις: 22,8Χ28,5 | Τιμή: 15,50€

Το μυστικό βουνό – Kaja Kajfez

Μια καταπληκτική μέρα ξεκινά και ξετυλίγεται στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου.

Ζώα αναζητούν τροφή, πετούν και βρίσκουν τον δρόμο τους. Μπορείτε να βρείτε πώς περνούν τη μέρα τους όλα τα κρυμμένα πλάσματα από το πρωί μέχρι το βράδυ;

Το Μυστικό Βουνό είναι ένα ταξίδι χαράς για τους λάτρεις της φύσης όλο τον χρόνο.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Το μυστικό δάσος
Η μυστική ζούγκλα

Ηλικίες: 4+

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Σελ.: 40 | Διαστάσεις: 21,6Χ29,3 | Τιμή: 14,35€

Η φάρμα των ζώων – George Orwell, σε διασκευή του Μιχάλη Μακρόπουλου

Κάποιο βράδυ, ένας αγρότης, ο κύριος Τζόουνς, γύρισε κουρασμένος στο σπίτι του. Είχε μάτια που έλαμπαν από κακία και δεν το ‘χε σε τίποτα να σηκώσει το ραβδί του και να το σπάσει στη ράχη ενός ζώου.

Τα ζώα δεν υπέφεραν άλλο την τυραννία και την αδικία, επαναστάτησαν και έδιωξαν την οικογένεια του Τζόουνς.

Τότε το αγρόκτημα έγινε δικό τους, όμως ο Ναπολέοντας κι ο Φωνακλάς, δύο μεγάλα γουρούνια, πίστευαν πως ήταν «πιο ίσοι από τους άλλους». Έτσι, τα ζώα έπρεπε να παλέψουν ξανά – αυτή τη φορά όχι ενάντια στους ανθρώπους, αλλά στους πρώην συντρόφους τους.

Η Φάρμα των ζώων του Orwell σε διασκευή του Μιχάλη Μακρόπουλου.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
Μικρές κυρίες
Όλιβερ Τουίστ

Ηλικίες: 9+

Σελ.: 96 | Διαστάσεις: 13Χ20 | Τιμή: 13,30 €

Έχω για φίλο ένα δέντρο – Jane Wilsher

Γνωρίζατε ότι κάθε δέντρο μπορεί να γίνει φίλος ή φίλη μας;
Μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου, παρουσιάζονται τρόποι για να γνωρίσουμε ένα δέντρο.

Μαθαίνουμε να φροντίζουμε, να ανακαλύπτουμε και να παίζουμε με ένα δέντρο, αλλά και με το δάσος ή το πάρκο ολόγυρα.

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα βιωματικής μάθησης και ανακάλυψης, ώστε
τα παιδιά να αγαπήσουν τα δέντρα
και τη φύση.

Το βιβλίο αυτό είναι φιλικό προς τον πλανήτη!

Ηλικίες: 6+

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Σελ.: 40 | Διαστάσεις: 23,5Χ27,6 | Τιμή: 14,35€

Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και το αίνιγμα του κλειδιού – Pierdomenico Baccalario

Ο κύριος και η κυρία Κύκνου μόλις επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά από μια υπέροχη βραδιά… κι έρχονται αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη.

Η πόρτα του σπιτιού τους είναι ανοιχτή και το χρηματοκιβώτιο άδειο! Στο σημείο της διάρρηξης καταφτάνει αμέσως ο Ντετέκτιβ Νιαουρό.

Οι έρευνες ξεκινούν κι ο ντετέκτιβ ανακαλύπτει ότι τόσο το προηγούμενο βράδυ όσο και το προπροηγούμενο οι κύριοι Κύκνοι είχαν πάει σε μια συναυλία τζαζ…

Τι σχέση μπορεί να έχει όμως μια συναυλία με τη διάρρηξη
του σπιτιού τους;

Ηλικίες: 6+

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Σελ.: 64 | Διαστάσεις: 15Χ21 | Τιμή: 12,20 €

Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό και το λάθος δωμάτιο – Pierdomenico Baccalario

Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό παίρνει μερικές μέρες άδεια για να πάει στο βουνό.
Τι το ήθελε όμως το ψάρεμα στη λίμνη;

Προς μεγάλη του έκπληξη, ανακαλύπτει ότι γίνεται λαθρεμπόριο διαμαντιών. Οι αστυνομικοί της περιοχής θεωρούν ότι η οικογένεια των Λούτσων είναι οι ένοχοι.

Όταν όμως τους ανακρίνουν, μένουν σιωπηλοί… σαν ψάρια! Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει πού κρύβουν τα διαμάντια, ούτε πώς τα πηγαίνουν στην άλλη πλευρά της λίμνης.

Ο Ντετέκτιβ Νιαουρό θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο. Τελικά, όμως, θα καταφέρει να απολαύσει τις διακοπές του στο βουνό;

Ηλικίες: 6+

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση
Σελ.: 64 | Διαστάσεις: 15Χ21 | Τιμή: 12,20 €