O Οκτώβριος κλείνει δυναμικά για τις εκδόσεις μας με νέες κυκλοφορίες που θα συζητηθούν!
Έτσι, καλωσορίζουμε στην Ξένη Λογοτεχνία τον πολυαναμενόμενο τίτλο Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη, του Ματ Χέιγκ. Ένα feelgood βιβλίο που θα σας ζεστάνει την καρδιά και θα σας κάνει να πιστέψετε ξανά στην ομορφιά της ζωής.
Στην Ελληνική Λογοτεχνία ο Φίλιππος Πλιάτσικας υπογράφει ένα νέο μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινά γεγονότα με τίτλο O υπασπιστής του αυτοκράτορα. Στην κατηγορία των βιβλίων Γενικών Γνώσεων δύο νέοι business τίτλοι θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κοινού. H συλλογή κειμένων του Τζεφ Μπέζος, με τίτλο Πάθος για καινοτομία, και το Μαθήματα ηγεσίας από τους ήρωες του 1821 των Λουκά Παπάζογλου και Δημήτρη Μπουραντά θα συνδράμουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ηγετικών στελεχών όλων των ιεραρχικών επιπέδων.


Στο εκδοτικό πρόγραμμα των νέων εφηβικών και παιδικών βιβλίων κυρίαρχη θέση κατέχει η πολυαναμενόμενη, εντυπωσιακή έκδοση του βιβλίου Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος, σχεδιασμένη από το βραβευμένο στούντιο MinaLima. Η έκδοση MinaLima του πρώτου βιβλίου της κλασικής σειράς της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, πλούσια σε εκπληκτικές εικόνες, περίτεχνα κοπτικά και κινούμενα μέρη, αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για τη βιβλιοθήκη όλων των αναγνωστών!
Δεσπόζουσα θέση στο νέο πρόγραμμα κατέχει μια ξεχωριστή άφιξη, ένα σπουδαίο εκδοτικό γεγονός, το πρώτο παιδικό βιβλίο της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ μετά τον Χάρι Πότερ! Τo Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι είναι μια τρυφερή, συναρπαστική περιπέτεια με θέμα την αγάπη ενός αγοριού για το πιο πολύτιμο παιχνίδι του και για το τι είναι ικανό να κάνει προκειμένου να το ξαναβρεί. Πρόκειται για μια μοναδική ιστορία που θα αγαπήσουν παιδιά και γονείς από μια από τις σπουδαιότερες συγγραφείς του κόσμου, εικονογραφημένη από τον βραβευμένο Τζιμ Φιλντ. Τo Χριστουγεννιάτικο Γουρουνάκι θα βρίσκεται παντού γύρω μας αυτές τις γιορτές!
Τέλος, στο εκδοτικό μας πρόγραμμα για τις 21/10 μετακινήθηκε ο τίτλος Οδηγός Εφηβείας για Επαναστάτριες, που έχει δημιουργηθεί από την παγκοσμίως γνωστή ομάδα της μπεστ σέλερ σειράς βιβλίων Ιστορίες της Καληνύχτας για Επαναστάτριες. Πρόκειται για έναν πολύτιμο οδηγό με χρήσιμες πληροφορίες και πρακτικές συμβουλές που θα βοηθήσει τα νεαρά κορίτσια να αντιμετωπίσουν την εφηβεία.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ Σ’ ΕΛΕΓΑΝ ΛΙΣΣΑΒΩ
ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, τη φιλία, τη δύναμη μιας ιδέας, την περιπέτεια, όχι μόνο δυο εραστών, αλλά και μιας χώρας, της Ελλάδας, μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Ο Νάσιος και η Λισσάβω μεγαλώνουν στο Νησί, ένα χωριό του Ρουμλουκιού, του Ρωμιότοπου της Ημαθίας, κοντά στη λίμνη των Γιαννιτσών. Η ιστορία τους ξεκινά το 1911, όταν ακόμα ο τόπος τους είναι υπόδουλος στους Τούρκους.
Τα δυο παιδιά θα ζήσουν μαζί τη μετάβαση από την Τουρκοκρατία στην ελεύθερη Ελλάδα, αλλά οι κρατούσες κοινωνικές αντιλήψεις και ένας κυκεώνας γεγονότων σύντομα θα τους χωρίσουν, όταν ο έρωτας φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι. Ούτε η ξενιτιά, ούτε οι πόλεμοι, ούτε οι προσωπικοί λαβύρινθοι, ούτε ακόμα κι αυτή η φυλακή δεν καταφέρνουν να σταματήσουν την επιθυμία και το όνειρο. Κι όταν τα χρόνια περνούν κι η Λισσάβω γίνεται Λίζα, ο Νάσιος αντιλαμβάνεται πως όλα έχουν αλλάξει· τόποι, ιδέες, πολιτική, ήθη, χαρακτήρες. Και με όλα τα μυστικά που τον βαραίνουν, το όνειρό του είναι να ενωθεί μαζί της, έστω και αργά.
Πώς θα καταφέρει να σταθεί όμως εμπρός της αγνός έπειτα από όσα τον έχουν στιγματίσει; Πότε θα καταφέρει να αφομοιώσει μέσα του το μυστικό που μόνο εκείνος κατέχει;
Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, τη φιλία, τη δύναμη μιας ιδέας, την περιπέτεια, όχι μόνο δυο εραστών, αλλά και μιας χώρας, της Ελλάδας, μέσα στο πέρασμα του χρόνου.

ΤΟ ΓΚΑΜΠΙ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ
WALTER TEVIS

Σκάκι, φεμινισμός, εθισμός: μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης που κόβει την ανάσα ως τη δραματική της κορύφωση.

Τιμή πώλησης: 16,60

Σκάκι, φεμινισμός, εθισμός: μια συναρπαστική ιστορία ενηλικίωσης που κόβει την ανάσα μέχρι τη δραματική κορύφωσή της, η οποία έχει χάρη ανάλογη
με το να κάνεις ματ σε τέσσερις κινήσεις.
Η ήσυχη και μελαγχολική Μπεθ Χάρμον είναι ένα οκτάχρονο ορφανό κοριτσάκι που μοιάζει να μη διαθέτει τίποτα το αξιοπρόσεκτο. Μέχρι που παίζει την πρώτη της παρτίδα στο σκάκι. Τότε οι αισθήσεις της οξύνονται, το μυαλό της καθαρίζει και για πρώτη φορά στη ζωή της νιώθει πως έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης. Καθώς το μοναδικό της ταλέντο την οδηγεί να αρχίσει να αγωνίζεται επαγγελματικά σε κορυφαία σκακιστικά τουρνουά ήδη από τα εφηβικά της χρόνια, θα πρέπει να ανταποκριθεί σε όλο και μεγαλύτερες πιέσεις, που βαθαίνουν την ψυχική της απομόνωση και την ωθούν όλο και περισσότερο στην απόδραση…
ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΒΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΟΜΟΤΙΤΛΗ ΣΕΙΡΑ-ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ NETFLIX

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΞΥΠΝΙΑ
ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΦΛΑΝΑΓΚΑΝ

Σαν μια θύελλα από αποκαΐδια μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, εν μέρει ελεγεία, εν μέρει όνειρο, εν μέρει όραμα κι ελπίδα, το μυθιστόρημα αυτό χαρακτηρίστηκε ήδη από τις πρώτες μέρες της έκδοσής του ένα από τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου Τασμανού συγγραφέα.

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Η ηλικιωμένη μητέρα της Άννας πεθαίνει. Καταδικασμένη από τον οίκτο των παιδιών της να υποβάλλεται σε ολοένα και πιο απέλπιδες ιατρικές παρεμβάσεις, στρέφει την προσοχή της στο παράθυρο του νοσοκομειακού θαλάμου και δραπετεύει στα οράματά της. Όταν το δάχτυλο της Άννας εξαφανίζεται και, λίγους μήνες αργότερα, το γόνατό της έχει την ίδια τύχη, η Άννα νιώθει κι η ίδια την έλξη του παραθύρου. Αρχίζει να διαπιστώνει ότι παντού γύρω της άνθρωποι επίσης εξαφανίζονται, αλλά κανείς άλλος δεν το προσέχει. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Άννα είναι να κρατήσει τη μητέρα της στη ζωή. Ωστόσο, το παράθυρο ολοένα και ανοίγει, τραβώντας την Άννα και τον αναγνώστη ακόμα βαθύτερα σε μια υπέροχη κι απόκοσμη ιστορία για τη θλίψη και το τυχαίο, για την απώλεια και την αγάπη, καθώς και για τους παπαγάλους με την πορτοκαλιά κοιλιά.
Σαν μια θύελλα από αποκαΐδια μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, εν μέρει ελεγεία, εν μέρει όνειρο, εν μέρει όραμα ελπίδα, το μυθιστόρημα Η ζωντανή θάλασσα που ονειρευόταν ξύπνια χαρακτηρίστηκε ήδη από τις πρώτες μέρες της έκδοσής του ως ένα από τα σημαντικότερα έργα του κορυφαίου Τασμανού συγγραφέα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΗΓΕΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821
ΛΟΥΚΑΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται σημαντικοί στρατιωτικοί ηγέτες της Επανάστασης και αναλύονται τα χαρακτηριστικά, η συμπεριφορά και τα επιτεύγματά τους, που αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα για την ανάπτυξη των ηγετικών στελεχών όλων των ιεραρχικών επιπέδων.

Τιμή πώλησης: 17,70 €

Είναι αποδεδειγμένο ότι όλοι μαθαίνουμε και βελτιωνόμαστε περισσότερο μέσα από πραγματικά παραδείγματα. Γι’ αυτόν τον λόγο τα προγράμματα ανάπτυξης στελεχών και τα MBA παγκοσμίως στηρίζονται ιδιαίτερα σε αυτά. Οι ηγέτες του 1821 αποτελούν τα πιο φωτεινά και διαχρονικά χρήσιμα παραδείγματα αποτελεσματικής ηγεσίας, αφού, χωρίς αυτή, η απελευθέρωση της χώρας μας δε θα ήταν δυνατή.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται σημαντικοί στρατιωτικοί ηγέτες της Επανάστασης και αναλύονται τα ηγετικά χαρακτηριστικά, η ηγετική συμπεριφορά και τα επιτεύγματά τους, που αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα για την ανάπτυξη των ηγετικών στελεχών όλων των ιεραρχικών επιπέδων. Από αυτά τα παραδείγματα μένουν χαραγμένα στη μνήμη πολύτιμα μαθήματα για την άσκηση αποτελεσματικής ηγεσίας στις επιχειρήσεις και στους οργανισμούς στο σύγχρονο περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από έντονο ανταγωνισμό, ραγδαίες αλλαγές, υψηλή αβεβαιότητα,

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
JEFF BEZOS

Καλύπτοντας μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από την πολιτική, την καινοτομία και την εμμονή στην πελατοκεντρική προσέγγιση έως την κλιματική αλλαγή και το Διάστημα, αυτό το βιβλίο προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να μάθουμε πώς ο Μπέζος αντιλαμβάνεται τον κόσμο μας και τη
μελλοντική του κατεύθυνση.

Τιμή πώλησης: 19,90 €

Με αυτή τη συλλογή κειμένων του Τζεφ Μπέζος –στην οποία περιλαμβάνονται οι ρηξικέλευθες ετήσιες επιστολές του προς τους μετόχους των εταιρειών του, καθώς και πολυάριθμοι λόγοι και συνεντεύξεις που μας διαφωτίζουν για το υπόβαθρό του, τον τρόπο δουλειάς του και την εξέλιξη των ιδεών του– θα αποκτήσετε μοναδική πρόσβαση στα «πώς» και τα «γιατί» της επιτυχίας του. Καλύπτοντας μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από την πολιτική, την καινοτομία και την εμμονή στην πελατοκεντρική προσέγγιση έως την κλιματική αλλαγή και το Διάστημα, αυτό το βιβλίο προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να μάθουμε πώς ο Μπέζος αντιλαμβάνεται τον κόσμο μας και τη μελλοντική του κατεύθυνση.

Ένα master class στις επιχειρηματικές αξίες, τη στρατηγική και την εκτέλεσή της, γραμμένο με άμεσο και πραγματιστικό ύφος. Μεταξύ άλλων αναλύονται:
Η σημασία της νοοτροπίας της Πρώτης Μέρας.
Γιατί όλα εξαρτώνται από τη «μακροπρόθεσμη σκέψη».
Τι στ’ αλήθεια σημαίνει η εμμονή στον πελάτη.
Κυρίως απαντά στο θεμελιώδες ερώτημα: Πώς η Amazon και οι μιμητές της επηρεάζουν τον τρόπο που ζούμε και τι μπορούμε να μάθουμε απ’ αυτούς;
Πώς να κάνεις επιχειρηματικά ανοίγματα και να δημιουργείς ουσιαστική οργανική ανάπτυξη σε μια ήδη επιτυχημένη εταιρεία.
Γιατί η ανάγκη επιχειρηματικής κουλτούρας είναι απόλυτη.
Πώς η προθυμία να αποτύχεις συνδέεται άμεσα με την καινοτομία.
Τι μας έχει διδάξει ως τώρα η πανδημία.

Ιδανικές για όσους διψούν να μάθουν αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο, αυτές οι συλλογές μαθημάτων με τη βοήθεια πρωτότυπων γραφημάτων κάνουν τις Επιστήμες, την Ιστορία και τα Μαθηματικά ελκυστικά και κατανοητά σε όλους.

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Τιμή πώλησης: 15,50 €

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Τιμή πώλησης: 15,50 €

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ
Τιμή πώλησης: 15,50 €

Ο ΚΑΛΤΣΟΚΛΕΦΤΗΣ
Μια διασκεδαστική και διαδραστική ιστορία του αγαπημένου συγγραφέα των παιδιών Γ. Λεμπέση, που αναδεικνύει την αξία τού να προσφέρουμε βοήθεια στους γύρω μας.

Τιμή πώλησης: 7,70 €

ΤΟ ΑΡΚΟΥΜΠΑΚΙ

Ιστορία για την αποδοχή του άλλου, τη διαφορετικότητα αλλά και τα συναισθήματα από την αγαπημένη συγγραφέα και πολύπειρη νηπιαγωγό Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη. Η εικονογράφηση είναι της Μάρως Αλεξάνδρου.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΣΟΥ ΤΗ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ; ΜΑΘΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ

Βιβλίο γενικών γνώσεων για αγόρια και κορίτσια, από δώδεκα ετών και πάνω, το οποίο εστιάζει, με χιούμορ, ευαισθησία και κατανόηση, στα προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ των εφήβων και των γονιών. Διαβάζεται και από γονείς.
Μπορεί να συγκριθεί με
την επιτυχημένη έκδοση
Μόνο για κορίτσια 8-12 χρόνων.

Τιμή πώλησης: 14,40 €

ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗ ZITO!

Το SMART10 είναι ένα παιχνίδι ερωτήσεων όπου κάθε παίκτης δεν χρειάζεται να περιμένει πολύ για να έρθει η σειρά του. Υπάρχουν 10 πιθανές απαντήσεις σε κάθε ερώτηση και κάθε παίκτης έχει την ευκαιρία να απαντήσει σε κάθε ερώτηση. Ξεκινήστε και δείξτε πόσο έξυπνοι είστε!

Τιμή πώλησης: 24,99 €