Υποδεχόμαστε το νέο έτος με ενθουσιασμό και μοναδικούς τίτλους. Το πρώτο εκδοτικό πρόγραμμα της χρονιάς είναι εδώ με δυνατούς τίτλους σε όλες τις κατηγορίες.

Στην Ξένη Λογοτεχνία ξεκινάμε με ένα απίστευτα εθιστικό ψυχολογικό θρίλερ, όπου υπόσχεται να στοιχειώσει τον νου του αναγνώστη, το ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ του Κλας Έκμαν.
Στην κατηγορία των Γενικών Γνώσεων ξεχωρίζει η βιογραφία ενός αθλητή-φαινόμενο, του Μαύρου Μάμπα. Οι επικοί θρίαμβοι αλλά και οι ανατρεπτικές αποτυχίες που συνέθεσαν τη διαδρομή της εμβληματικής φυσιογνωμίας του Κόμπι Μπράιαντ αποτυπώνονται στο KOBE ‒ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΘΡΥΛΟ του Nelson Peña.

Για τους εφήβους, έχουμε νέα άφιξη στον μαγικό κόσμο των Γκρίσα! Το δεύτερο βιβλίο της σειράς ΟΙ ΓΚΡΙΣΑ 2 – ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ έρχεται να συναρπάσει, πιο σκοτεινό από ποτέ, από την No 1 ευπώλητη συγγραφέα των New York Times Λι Μπαρντούγκο. Η σειρά ξεχωρίζει τόσο στις λίστες των μπεστ σέλερ διεθνώς, όσο και στο Netflix, όπου η τηλεοπτική διασκευή της έχει καθηλώσει εκατομμύρια θεατές, οι οποίοι αναμένουν με ανυπομονησία τη 2η σεζόν!

Στο παιδικό εκδοτικό πρόγραμμα ξεχωρίζει η νέα σειρά βιβλίων ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ της Παουλίνε Άουντ με πλούσια εικονογράφηση, ειδικά σχεδιασμένη για μικρά παιδιά, και ειδική επιμέλεια από ψυχολόγο. Η σειρά αυτή βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν όσα συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα, να μάθουν να το φροντίζουν, να το αγαπούν και να το προστατεύουν από νωρίς και για όλη τους τη ζωή, και παράλληλα συμβάλλει στην ψυχοσυναισθηματική τους ανάπτυξη. Ακολουθούν τέσσερις νέοι Mini τίτλοι LEGO για τους μικρούς μας φίλους, για να κάνουν όμορφες δραστηριότητες και να συναρμολογήσουν μίνι απίθανες φιγούρες.

Αυτή η χρονιά είναι πολύ ιδιαίτερη, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης. Έτσι λοιπόν, η Ελληνική Λογοτεχνία επανασυστήνει τους εξής τίτλους για να μη λησμονήσουμε ποτέ την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής: Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ του Lou Ureneck, ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ του Ντίνου Κουμπάτη, ΓΕΡΣΗ, ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ της Αργυρώς Μαργαρίτη, ΣΜΥΡΝΗ. ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ της Ισμήνης Μπάρακλη και Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ του Θάνου Κονδύλη. Ανάμεσά τους κι ένας τίτλος παιδικής λογοτεχνίας, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ, της βραβευμένης από την Ακαδημία Αθηνών Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη που έχει αποσπάσει το Α’ Βραβείο Εφηβικού Μυθιστορήματος από την Ένωση Σμυρναίων. Τα βιβλία επανακυκλοφορούν με ειδική σήμανση.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΒΙΚΤΟΡ ΦΡΑΝΚΛ


Οι επί χρόνια ανέκδοτες διαλέξεις του Βίκτορ Φρανκλ προτείνουν μια αναζήτηση του νοήματος της ζωής που υπερβαίνει τις όποιες αισιόδοξες ή απαισιόδοξες προσεγγίσεις.

Τιμή πώλησης: 11,10 €

ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ, Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ
Οι επί χρόνια ανέκδοτες διαλέξεις του Βίκτορ Φρανκλ προτείνουν μια αναζήτηση του νοήματος της ζωής που υπερβαίνει τις όποιες αισιόδοξες ή απαισιόδοξες προσεγγίσεις.

H ύπαρξη αυτού του βιβλίου είναι ένα μικρό θαύμα. Οι διαλέξεις που περιλαμβάνει δόθηκαν από τον Βίκτορ Φρανκλ το 1946, μόλις εννέα μήνες μετά την απελευθέρωσή του από το στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας, όπου και είχε αντικρίσει κατάματα το φάσμα του θανάτου. Οι διαλέξεις του Φρανκλ δημοσιεύτηκαν τότε από έναν μικρό Γερμανό εκδότη. Ωστόσο, η έκδοση εξαντλήθηκε και εν πολλοίς ξεχάστηκε, έως ότου ο ίδιος εκείνος εκδότης, σχετικά πρόσφατα, την ανέσυρε από τα αρχεία του.

Στα χρόνια της ναζιστικής κυριαρχίας στην Αυστρία, το δυνάμει κοινό αυτών των διαλέξεων δεν είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τις απόψεις του Φρανκλ, αντλώντας από αυτές ηθικά ερείσματα και πνευματικά ερεθίσματα. Στα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος περιλαμβάνονταν και οι γονείς του Φρανκλ, καθώς και η έγκυος σύζυγός του. Ωστόσο, παρά τις προσωπικές αυτές τραγωδίες και τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια των πιο προσφιλών του προσώπων, ο Φρανκλ κατάφερε να εντάξει όλα όσα είχαν συμβεί, στους οικείους του και στον ίδιο, σε μια κοσμοαντίληψη κατάφασης στη ζωή, η οποία αποτυπώνεται τόσο στο πιο γνωστό βιβλίο του, Το νόημα της ζωής, όσο και σε
αυτές τις διαλέξεις, λειτουργώντας παρηγορητικά αλλά και εμψυχωτικά για εκατομμύρια αναγνώστες.
Από την εισαγωγή του Ντάνιελ Γκόλμαν

BURNOUT. ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΜΟΤΖΕΝ ΝΤΑΛ

Ένας οδηγός επιβίωσης στον εργασιακό χώρο που περιέχει πρακτικές συμβουλές και θα μας βοηθήσει όταν είμαστε σε φάση burnout ή, αλλιώς, εργασιακής εξουθένωσης.

Τιμή πώλησης: 12,20 €

ΝΙΩΘΕΙΣ ΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΕΙ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ!

Το σώμα σου πονάει. Αισθάνεσαι το μυαλό σου σαν μουχλιασμένο και πολυστυμμένο πιατόπανο. Με το ζόρι στέκεσαι στα πόδια σου και… για στάσου… κάνεις κάτι λάθος; Μπα, όχι. Απλώς είσαι σε φάση burnout ή, αλλιώς, εργασιακής εξουθένωσης.

Στο βιβλίο αυτό θα βρεις πρακτικές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν όταν τα πράγματα είναι ήδη άσχημα. Δεν υπάρχουν μυστικά ξόρκια για το πώς θα απελευθερώσεις τον σούπερ ήρωα που κρύβεις μέσα σου ούτε παράξενα σχεδιαγράμματα.

Απλώς… πάρε βαθιές αναπνοές. Έχεις στα χέρια σου έναν Οδηγό Επιβίωσης.

ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ
Νέα σειρά σεξουαλικής αγωγής που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, με πλούσια εικονογράφηση και ευκολονόητες εξηγήσεις για όλα τα θαυμαστά που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα. Βιβλία της σειράς έχουν διανεμηθεί δωρεάν από την πολιτεία της Φλάνδρας σε όλα τα σχολεία στο πλαίσιο πρόληψης της έμφυλης βίας.

Νέα μίνι βιβλιαράκια Lego με μίνι φιγούρες αγαπημένων ηρώων και συναρπαστικές δραστηριότητες για διασκέδαση κάθε στιγμή!

LEGO HARRY POTTER: ΜΑΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ (MINI)
Τιμή πώλησης: 3,30 €

LEGO STAR WARS: ΓΑΛΑΞΙΑΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ (MINI)
Τιμή πώλησης: 3,30 €

LEGO DC SUPERHEROES: ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ! (MINI)
Τιμή πώλησης: 3,30 €

LEGO STAR WARS: ΑΠΙΘΑΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ (MINI)
Τιμή πώλησης: 3,30 €

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Τιμή πώλησης: 15,50 €

Η ΑΡΧΟΝΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Τιμή πώλησης: 17,70 €

ΓΕΡΣΗ. ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ
Τιμή πώλησης: 17,70 €

ΣΜΥΡΝΗ. ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ
Τιμή πώλησης: 15,50 €

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

Η ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ
Τιμή πώλησης: 19,90 €