Σας παρουσιάζουμε το νέο εκδοτικό μας πρόγραμμα με 13 νέους τίτλους, για ενηλίκους και παιδιά, οι οποίοι κυκλοφορούν στις 4 Απριλίου. Σε αυτό το εκδοτικό, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνονται νέα βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας από τις επιτυχημένες συγγραφείς Σοφία Βόικου και Μεταξία Κράλλη, καθώς και από την πολύ αγαπητή στην Ελλάδα Βρετανίδα συγγραφέα Τζότζο Μόις. Επιπλέον, επανεκδίδεται το τελευταίο μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ (αρχικός τίτλος: Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου) και το μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ.

      

ΜΕΤΑΞΙΑ ΚΡΑΛΛΗ

ΚΑΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ

Ένα φρέσκο και σύγχρονο μυθιστόρημα για έναν άντρα και μια γυναίκα που βαδίζουν σε δρόμους παράλληλους χωρίς να καταφέρουν να διασταυρωθούν παρά στο τέλος της ιστορίας. Καθώς οι δύο ήρωες μεγαλώνουν, απογοητεύονται, χαίρονται, λυπούνται και ερωτεύονται, παράλληλα απεικονίζονται μικρά και μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη χώρα μας από τη δεκαετία του ’70 μέχρι σήμερα.

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 04/04/2019
Σελίδες : 488
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 10η
Τιμή πώλησης: 16,60 €

Λίγα λόγια

Χρύσα και Μάχος, Μάχος και Χρύσα. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Ένας μαθητής και μια μαθήτρια. Που μετά γίνονται ένας φοιτητής και μια φοιτήτρια. Και μετά ένας χημικός μηχανικός και μια δικηγόρος. Ζουν στην Αθήνα. Δηλαδή… όχι πάντα. Ερωτεύονται – ο Μάχος περισσότερο από τη Χρύσα. Ταλαιπωρούνται – η Χρύσα περισσότερο από τον Μάχο. Ίσως όμως κι όχι… Ενθουσιάζονται, πενθούν, διασκεδάζουν, πέφτουν και ξανασηκώνονται. Οι δρόμοι τους διασταυρώνονται πολλές φορές, χωρίς όμως ποτέ να συναντηθούν οι δυο τους. Κι αυτό το κάτι παραπάνω, αυτό που όλοι οι άνθρωποι ονειρεύονται να ζήσουν, φαίνεται να τους ξεφεύγει. Γιατί στην αληθινή ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντοτε όπως θα έπρεπε να έρθουν. Ή μήπως όχι;

Μια ιστορία για δυο ανθρώπους στην ίδια πόλη, ένα βιβλίο για τις χαρές και τις λύπες που φέρνουν μαζί τους τα χρόνια καθώς περνούν, αλλά και για τη μαγεία που μας περιμένει στην επόμενη στροφή, όταν πια έχουμε πάψει να πιστεύουμε σε αυτήν.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο στις αληθινές ιστορίες των παιδιών που έζησαν τα λάθη της Ιστορίας και πλήρωσαν τις αμαρτίες των γονιών τους. Μετά το τέλος της Κατοχής παρακολουθούμε τις προσπάθειες της Λένης και του Γιόχαν να επουλώσουν τις πληγές τους.

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα,Κοινωνικό
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 04/04/2019
Σελίδες : 440
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 12η

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Λίγα λόγια

Είναι ντροπή να μην ξέρεις το όνομα του πατέρα σου… Είναι ντροπή η μάνα σου να μένει αστεφάνωτη… Είναι ντροπή να είσαι η κόρη του εχθρού… Η Λένη είναι το κορίτσι της ντροπής.

Ο πόλεμος έχει τελειώσει και οι Έλληνες προσπαθούν να ξεχάσουν τη γερμανική Κατοχή. Η Λένη, όμως, με τα γαλανά της μάτια και τα ξανθά της μαλλιά, τους εμποδίζει. Προσβάλλει με την ύπαρξή της τα χρηστά ήθη της εποχής. Απέναντι σε μια πατρίδα που δεν την αποδέχεται, θα αναζητήσει ένα καλύτερο μέλλον στο Μόναχο. Εκεί θα γνωρίσει τον Γιόχαν, που προσπαθεί να αποτινάξει το στίγμα που του κληροδότησε ο πατέρας του.

Η Λένη θέλει να βρει τις ρίζες της, ο Γιόχαν θέλει να κάψει τις δικές του. Όλοι γνωρίζουν, μα κανείς δε μιλάει. Στα πρόσωπά τους οι άλλοι βλέπουν τον εχθρό. Είναι όμως στ’ αλήθεια εχθρός το παιδί του εχθρού;

Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα, βασισμένο στις αληθινές ιστορίες των παιδιών που έζησαν τα λάθη της Ιστορίας και πλήρωσαν τις αμαρτίες των γονιών τους.

ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ. ΟΠΟΥ ΠΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΣ

Επιμελημένη απ’ τον συγγραφέα στο σύνολό της επανέκδοση του μυθιστορήματος με αρχικό τίτλο Ουρανόπετρα. Η δωδέκατη γενιά.

ΟΥΡΑΝΟΠΕΤΡΑ. ΟΠΟΥ ΠΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΔΡΟΜΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Ιστορικό Μυθιστόρημα
Σειρά : Ελληνική λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 04/04/2019
Σελίδες : 592
Χιλιάδα Κυκλ.: 35η

Τιμή πώλησης: 17,70 €

Λίγα λόγια

Κύπρος 1571. Οι Οθωμανοί πολιορκούν τη Βενετοκρατούμενη Αμμόχωστο. Ο Γερόλεμος τεμαχίζει το αλεξίκακο φυλαχτό του και το μοιράζει στους τέσσερις γιους του, οι οποίοι ακολούθως αποκόβονται μεταξύ τους. Αν ποτέ ενωθούν τα κομμάτια του φυλαχτού, ίσως αποκαλύψουν έναν αμύθητο θησαυρό.

Τρεις αιώνες μετέπειτα, ο Αδάμος πορεύεται σαν σύγχρονος Οδυσσέας με βάση τη ρήση του: «Όπου πατώ είναι δικός μου δρόμος». Στον αντίποδα αυτού κυριαρχεί η δογματική αντίληψη: «Ή είσαι μαζί μας ή είσαι με τους άλλους».

Μέσα από το μυθιστόρημα αναδεικνύονται η αέναος πάλη του καλού και του κακού, το νόμιμο άδικο και το παράνομο δίκιο, η σκληρή αλλά και η γοητευτική πραγματικότητα της εποχής, η δεινή θέση της γυναίκας, η αποικιοκρατική πρακτική των Βρετανών, η συνύπαρξη διαφορετικών πολιτισμών, οι φυλετικές διαμάχες, ο διακαής πόθος των Κυπρίων για ένωση με την Ελλάδα, οι πόλεμοι του 1897 και του 1912-13, οι οποίοι οδηγούν τους πρωταγωνιστές στον Θεσσαλικό κάμπο και στο Μέτωπο του Μπιζανίου, η δίψα για ευτυχία, η μοναξιά, η απληστία, το μίσος, η προσωπική συντριβή και όλα όσα γράφονται στον συμπαντικό χάρτη της ψυχής.

Στον δρόμο που ακολουθεί ο Αδάμος έχουν θέση συνοδοιπόροι, θανάσιμοι αντίπαλοι, συμμορίες παλικαράδων και αρχαιοκάπηλων, τοκογλύφοι, αφανείς και προύχοντες, ένας ιερέας πρότυπο καλοσύνης και ελεύθερης σκέψης, Τουρκοκύπριοι, Άγγλοι, κρυπτοχριστιανοί, παρατεταμένες ανομβρίες, η μάστιγα των ακρίδων, θέατρα, πορνεία, φυλακές, χοροεσπερίδες, πανηγύρια, σκευωρίες, ευτράπελα περιστατικά κι ό,τι γεννά η έχθρα, το φίλιωμα των ανθρώπων και, πρωτίστως, ο έρωτας.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΓΩ
ΤΖΟΤΖΟ ΜΟΪΣ

Η συνέχεια της ιστορίας της Λουίζας Κλαρκ είναι μια τρυφερή, ρομαντική και διασκεδαστική περιπέτεια στη Νέα Υόρκη, όπου η πρωταγωνίστρια ξεκινά τη νέα της ζωή και τολμά να ακολουθήσει για ακόμα μια φορά την καρδιά της.

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό,Αισθηματικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 04/04/2019
Σελίδες : 496
Ηλικία : 18+
Χιλιάδα Κυκλ.: 6η

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Λίγα λόγια

Κάθε μεγάλη ιστορία αγάπης πρέπει να έχει ένα τέλος…

Η Λουίζα Κλαρκ φτάνει στη Νέα Υόρκη έτοιμη να ξεκινήσει μια νέα ζωή, βέβαιη ότι μπορεί να φέρει σε πέρας αυτή τη νέα περιπέτεια και παράλληλα να κρατήσει ζωντανή τη σχέση της, παρά την απόσταση, με τον Σαμ. Μπαίνει, λοιπόν, στον κόσμο των εκατομμυριούχων πιάνοντας δουλειά στο σπίτι του Λέοναρντ Γκόπνικ και της πολύ νεότερης δεύτερης συζύγου του, Άγκνες. Η Λου είναι αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί στο έπακρο κάθε εμπειρία που θα της προσφέρει η Νέα Υόρκη.

Όταν συναντήσει τον Τζόσουα Ράιαν, έναν άντρα που θα της ξυπνήσει θύμησες, η Λου θα βρεθεί διχασμένη ανάμεσα στη δουλειά της στην Πέμπτη Λεωφόρο και στο κατάστημα με ρούχα βίντατζ, όπου νιώθει σαν στο σπίτι της. Τα ερωτήματα τίθενται αμείλικτα μπροστά της: Ποια είναι η Λουίζα Κλαρκ; Και πώς βρίσκει κανείς το κουράγιο να ακολουθήσει την καρδιά του, όπου κι αν αυτή τον οδηγήσει;

Μετά το ΠΡΙΝ ΕΡΘΕΙΣ ΕΣΥ και το ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΕΝΑ, το τρίτο βιβλίο, τρυφερό, αστείο και ρομαντικό, ακολουθεί τη Λου, καθώς εκείνη ανακαλύπτει ποια είναι –και ποια προοριζόταν να γίνει– και μαθαίνει να ζει με τόλμη στον νέο κόσμο της.

 

ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Μάρκες περιγράφει τον έρωτα ενός ενενηντάχρονου με μια νεαρή πόρνη. Ένα βιβλίο για την εφήμερη σάρκα και τον παντοτινό έρωτα με τη γοητευτική φωνή του νομπελίστα συγγραφέα.

ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ

Κατηγορία : Λογοτεχνία
Θεματική κατηγορία : Κοινωνικό
Σειρά : Ξένη λογοτεχνία
Ημ. Έκδοσης : 04/04/2019
Σελίδες : 128
Ηλικία : 18+

Τιμή πώλησης: 11,10 €

Λίγα λόγια

«Κάθισα στην άκρη του κρεβατιού κοιτώντας την και με τις πέντε μου αισθήσεις μαγεμένες».

Ένας ηλικιωμένος δημοσιογράφος, όταν γίνεται ενενήντα χρονών, αποφασίζει να κάνει ένα ξεχωριστό δώρο στον εαυτό του: μια νύχτα με μια έφηβη παρθένα. Η πιο φημισμένη και καπάτσα πατρόνα της πόλης τού βρίσκει αυτό που ζητάει.

Αλλά αντί για μια μικρούλα πόρνη που θα τον αναζωογονήσει, ο ήρωάς μας συναντά μια Ωραία Κοιμωμένη, που θα του πάρει το μυαλό. Και συνειδητοποιεί ότι μπορεί κανείς να πεθάνει στ’ αλήθεια από βαθύ, βασανιστικό, παράφορο έρωτα, σαν αυτόν που νιώθει τώρα ο ίδιος για πρώτη φορά στη ζωή του…

Ένα βιβλίο για την εφήμερη σάρκα και τον παντοτινό έρωτα, με τη γοητευτική φωνή, τον αισθησιασμό και τη διεισδυτική ματιά του μεγάλου Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

Επανέκδοση του βιβλίου «Οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου» (Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2004)

Μετά το ΧΑΘΗΚΕ Η ΜΠΑΛΑ!, η Ελένη Γεωργοστάθη επιστρέφει με νέο μυθιστόρημα γεμάτο χιούμορ αλλά και μυστήριο, για παιδιά από 9 ετών και άνω.
Η εικονογράφηση είναι της Λέλας Στρούτση.

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΘΕΜΟ; 

Τιμή πώλησης: 7,70 €


ΓΙΑΣΜΙΝ, Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ… ΔΥΟ!

Μετά την επιτυχημένη ΓΙΑΣΜΙΝ ‒ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ο βραβευμένος συγγραφέας Μερκούριος Αυτζής επιστρέφει με τη συνέχεια της ιστορίας της μικρής προσφυγοπούλας και την εύρεση της οικογένειάς της. Η εικονογράφηση είναι της Ναταλίας Καπατσούλια.

Τιμή πώλησης: 7,70 €

Τρυφερή ιστορία με θέμα τη φιλία, με φόντο το σχολικό περιβάλλον, από την αγαπημένη συγγραφέα Ράνια Μπουμπουρή.
Η εικονογράφηση είναι της Χρύσας Σπυρίδωνος.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ

Τιμή πώλησης: 7,70 €


Η ΝΕΦΕΛΗ ΘΕΛΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ

Ιστορία με θέμα τα παιδιά που δεν ξέρουν να χάνουν και θέλουν πάντα να κερδίζουν. Η εικονογράφηση είναι της Λήδας Βαρβαρούση. Η συγγραφέας έχει σημειώσει επιτυχία με το προηγούμενο βιβλίο της, Η ΑΝΥΠΟΜΟΝΗ ΕΥΗ.

Τιμή πώλησης: 6,60 €

Χιουμοριστικά δοσμένη ιστορία με θέμα το «μοίρασμα». Η εικονογράφηση είναι της Πωλίνας Παπανικολάου. Η συγγραφέας, από τη Θεσσαλονίκη, υποστηρίζει τα βιβλία της με εκδηλώσεις σε βιβλιοπωλεία και σχολεία.

ΜΗΝ ΤΟ ΔΕΝΕΙΣ ΚΟΜΠΟ 

Τιμή πώλησης: 6,60 €


 

ΒΡΕΣ ΜΕ! ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Νέος τίτλος στη Νο 1 βρεφική σειρά βιβλίων, με έμπνευση από τον υποθαλάσσιο κόσμο! Όλα τα αγαπημένα ζωάκια της θάλασσας ξεπετάγονται μέσα από τις σελίδες και συντροφεύουν τους μικρούς αναγνώστες, ιδανικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

Ένα πανέμορφο σπιράλ τετράδιο με πολλές δραστηριότητες και αυτοκόλλητα, που θα διασκεδάσει τους μικρούς μας φίλους για ώρες στις διακοπές του Πάσχα.

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ

Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ: ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ

Το ιδανικό βιβλίο για την αναγνώριση των συναισθημάτων από τα μικρά παιδιά, με πολλά παραθυράκια και παραδείγματα από την καθημερινότητά τους.

 

Τιμή πώλησης: 8,80 €