Γιατί το λεμονάκι δεν ήθελε να γίνει ποτέ πεπονάκι
Χριστίνα Καρρά

Σελ.: 40
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 5,90 €
ISBN: 978-960-468-253-9

Για παιδιά ηλικίας 4+

Το λεμονάκι ο Ξινούλης είναι πάντα χαρούμενο και γελαστό. Ο φίλος του το πορτοκάλι, ο Βιταμινούλης, τον αγαπάει πολύ και καμαρώνει τις τούμπες του πάνω στον καταπράσινο, γεμάτο μαργαρίτες λόφο. Μόνο που το γέλιο του και οι σκανταλιές του ενοχλούν τα άλλα φρούτα και λαχανικά που βρίσκονται στο μανάβικο του κυρ Νικολή. Το πεπονάκι, ο Μελένιος, παίρνει λοιπόν μια μεγάλη απόφαση: Θα ζητήσει από τον Ξινούλη να σταματήσει να είναι χαρούμενος και να γελάει τόσο δυνατά!
Τι θα κάνει άραγε ο φίλος μας το λεμονάκι ο Ξινούλης; Δε θα είναι πια κεφάτο και διασκεδαστικό;

Ο κυρ Θάνος ο μπαλονάς
Κασσιανή Ζαμπέλλη

Σελ.: 36
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 8,90 €
ISBN: 978-960-468-252-2

Για παιδιά ηλικίας 4+
Ο κυρ Θάνος είναι ο μπαλονάς ενός μικρού χωριού και δίνει με τα μπαλόνια του χαρά σε όλα τα παιδιά… Τι θα γίνει όμως το απόγευμα της πρωτοχρονιάς όταν ένα μικρό κοριτσάκι θα του ζητήσει ένα κόκκινο μπαλόνι; Άμα προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες, δεν πρόκειται να ευχαριστήσεις κανέναν.

Ο Χάρης μας
Γιάννης Μπούγος

Σελ.: 40
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 5,90 €
ISBN: 978-960-468-254-6

Για παιδιά ηλικίας 7+

Ο Χάρης έχει Αυτισμό. Για να τον γνωρίσεις καλύτερα δεν αρκεί να σου «δανείσει» τα μάτια του για να δεις τον κόσμο. Θα πρέπει να κάνει το ίδιο με τα αυτιά του, το δέρμα του ακόμα και τη μύτη του! Στον δικό του κόσμο οι παραμικρές αισθήσεις πρωταγωνιστούν. Αυτό που διαφεύγει της δικής μας προσοχής, γίνεται το βασικό συστατικό της εμπειρίας του! Η ενασχόλησή του με τα μικρά, η διαφορετική του συσχέτιση με τα αντικείμενα, μας βοηθά να αποκωδικοποιήσουμε τη συχνά παράξενη συμπεριφορά του.

Μέσα από προσωπικά βιώματα χρόνων και εμπειρία θεραπείας με παιδιά σαν τον Χάρη,ο συγγραφέας μας συστήνει σε έναν ιδιαίτερο κόσμο γεμάτο προκλήσεις, μαγεία και ικανότητες ξένες για τους περισσότερους από εμάς! Ας τον ακολουθήσουμε σε αυτή τη μικρή βόλτα κι ας κάνουμε εκείνο το επιπλέον βήμα στην κατανόηση και τελικά την αποδοχή του Χάρη.

Οι Νεράιδες του Καταρράκτη & Το Βουνό του Δράκου
Όλγα Χαιροπούλου

Σελ.: 112
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 10,00 €
ISBN: 978-960-468-251-5

Οι Νεράιδες του Καταρράκτη
Ο Νίκος, η μικρή Ανθούλα και η παρέα τους ήθελαν απλώς να κολυμπήσουν στα νερά του καταρράκτη. Όταν, όμως, η Ανθούλα εξαφανίζεται στα θολά νερά της γκιόλας πρέπει όλοι μαζί να ψάξουν να τη βρουν. Μήπως τελικά οι ιστορίες των γεροντότερων για τη μυστηριώδη σπηλιά και τις νεράιδες βγουν αληθινές;

Το Βουνό του Δράκου
Ένας καλόκαρδος Δράκος, πολύ γέρος και κουρασμένος πια, αποφασίζει να μοιράζει τους θησαυρούς του στα παιδιά του χωριού. Με κάποιο αντάλλαγμα όμως! Πώς θα μπορέσει να το κάνει χωρίς να τον καταλάβουν οι μεγάλοι; Τα παιδιά μπορούν άραγε να ξεχάσουν τις φοβερές ιστορίες που έχουν ακούσει για το Δράκο και να μπουν χωρίς φόβο στη σπηλιά του

Λέων και Δανάη
Περιπέτεια στο βουνό
Χριστίνα Αλεξίου

Σελ.: 120
Σχήμα: 17×24
Τιμή: 10,00 €
ISBN: 978-960-468-256-0

Δύο μικρά γατάκια, ο Λέων και η Δανάη, γεννιούνται σε ένα ορεινό κτήμα της θεσσαλικής γης. Ένα παραδεισένιο μέρος μέσα στη φύση! Οι πρώτοι μήνες της ζωής τους κυλάνε ξένοιαστα, όλο παιχνίδι και σκανταλιές. Σύντομα όμως θα φύγουν από το όμορφο κτήμα και τη γλυκιά μανούλα τους, για το νέο τους σπίτι. Εκεί θα γνωρίσουν καινούργιους φίλους και οι περιπέτειες θα συνεχιστούν. Ωστόσο η μεγάλη δοκιμασία θα αρχίσει όταν τα εγγονάκια της ιδιοκτήτριας του σπιτιού που μένουν, θα πάρουν μαζί τους τα δύο γατάκια σε μια εκδρομή στο βουνό. Τις ιστορίες τους τις διηγείται ο Λέων, με γλαφυρότητα και χιούμορ. Ποια θα είναι η κατάληξη της μεγάλης περιπέτειας τους; Μια διδακτική ιστορία ξετυλίγεται, για τους μικρούς φίλους της φύσης και της περιπέτειας.
Μια ιστορία που εξυμνεί αξίες όπως η αδελφική αγάπη, η φιλία και η συλλογικότητα, σε ένα διήγημα που μυρίζει Ελλάδα μιας άλλης εποχής!

Ρωξάνη και Αύγουστος
Η ωραία που δεν ήθελε να είναι κοιμωμένη
Ζαφειρία Κοτζαμάνογλου

Σελ.: 176
Σχήμα: 13,7×20,8
Τιμή: 10,00 €
ISBN: 978-960-468-255-3

Η Ρωξάνη, κόρη του βασιλιά της μυθικής χώρας Νυδίας, θα γιορτάσει σε λίγες μέρες τα δέκατα όγδοα γενέθλιά της. Όχι μόνο θα ενηλικιωθεί, αλλά θα γίνει και επίσημα η διάδοχος του θρόνου. Η τυχαία ανακάλυψη, όμως, ενός κλειδιού και η αποκάλυψη ενός καλά κρυμμένου μυστικού θα την οδηγήσουν σε ένα περιπετειώδες ταξίδι αναζήτησης μακριά από το ελεγχόμενο και προστατευμένο περιβάλλον του παλατιού.
• Ποιες πόρτες θα της ανοίξει το περίεργο κλειδί σ’ αυτό το ταξίδι αναζήτησης της γνώσης;
• Τι θα συναντήσει κατά τη διάρκειά του και ποιο θα είναι το τέρμα της διαδρομής;
• Ποιες απρόβλεπτες εξελίξεις θα έχει η γνωριμία της με τον νεαρό Αύγουστο;
• Θα καταλάβει ποια ακριβώς είναι η ελευθερία που αναζητά;
• Θα βρει, τελικά, την αλήθεια που της στέρησαν, άθελά τους, η αγάπη και ο φόβος των γονιών της;