Η χρονιά ξεκίνησε δυνατά με τα δύο εμβληματικά έργα του Τζορτζ Όργουελ, το 1984 και το βιβλίο Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις μας σε μετάφραση Αύγουστου Κορτώ σε δύο ολοκαίνουργιες φροντισμένες εκδόσεις, εφάμιλλες του 21ου αιώνα.

Το ανέκδοτο έργο του Αντώνη Σαμαράκη ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, το χειρόγραφο του οποίου ανακάλυψε η σύζυγός του, έρχεται να ολοκληρώσει τη νέα καλαίσθητη σειρά των βιβλίων του, που επανακυκλοφόρησαν ανανεωμένα προς το τέλος της προηγούμενης χρονιάς.

Τέλος, ξεχωρίζει το πολύ χρήσιμο βιβλίο της βραβευμένης και πολυμεταφρασμένης Βρετανοτουρκάλας συγγραφέως Ελίφ Σαφάκ, που έχει τίτλο ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ.

Τα παιδικά βιβλία είναι αφιερωμένα στην επέτειο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Τα παιδιά θα μάθουν τα πάντα για την Επανάσταση μέσα από πολύτιμα βιβλία, όπως είναι ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821, ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ, καθώς και για τη ζωή των παιδιών εκείνα τα χρόνια με το βιβλίο ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.

Επίσης, θα διασκεδάσουν με δημιουργικές δραστηριότητες και θα απολαύσουν τη συναρπαστική περιπέτεια ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑΣ, που αποτελεί το 5ο βιβλίο της σειράς ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ του αγαπημένου συγγραφέα Χρήστου Δημόπουλου.

Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ‘ΚΛΕΨΑ
ΕΛΕΝΑ ΓΚΙΚΑ-ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

Ένας βαρύς όρκος και ένας ανεκπλήρωτος έρωτας στη γεμάτη μαγεία και μυστήριο καστροπολιτεία του Μυστρά.

Τιμή πώλησης: 17,70 €

Δυο δίδυμες αδελφές και ένας άντρας ανάμεσά τους. Αγάπη, καθήκον και έρωτας μπλέκονται, συγκρούονται, χωρίζονται βίαια και ξανασμίγουν σε μια διαδρομή χωρίς τέρμα. Ένα γαϊτανάκι ψυχών που τις δένει ένας βαρύς όρκος και ένας ανεκπλήρωτος έρωτας.
Από το σήμερα στο μακρινό χθες, πάντα με φόντο τη μυστηριακή καστροπολιτεία του Μυστρά, οι δίδυμες δε θα πάψουν να αναζητούν τη λύτρωση.
Επειδή κάποιες ψυχές δεν τις γαληνεύει ο θάνατος.
Επειδή κάποιους έρωτες δεν τους νικά ο χρόνος.

ΑΓΡΙΟ ΘΥΜΑΡΙ ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ
Από τη ρομαντική πένα της Ρόζαμουντ Πίλτσερ μια ιστορία για μια γυναίκα που μαθαίνει να συγχωρεί τον πρώην αγαπημένο της, αλλά και τον εαυτό της, όταν τον συνοδεύει σ’ ένα ταξίδι όπου ανακαλύπτει ότι ο έρωτας είναι πάντα μια πιθανότητα.

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Ο Όλιβερ Ντομπς ήταν πρώτα θεατρικός συγγραφέας και μετά άνθρωπος. Γι’ αυτόν οι άλλοι δεν ήταν παρά εργαλεία για να κάνει τη δουλειά του και να πετυχαίνει τους στόχους του. Παρόλο που είχε ραγίσει την καρδιά της Βικτόρια Μπράντσο, όταν εμφανίστηκε στο κατώφλι της με τον δίχρονο γιο του αγκαλιά, εκείνη δεν μπόρεσε να του κλείσει την πόρτα και να τον διώξει. Τώρα οι τρεις τους ξεκινούν για μια ανοιξιάτικη εκδρομή σ’ ένα κάστρο στη Σκοτία. Εκεί η Βικτόρια θα συναντήσει τον ιδιοκτήτη και θα συνειδητοποιήσει ότι τα κοιμισμένα συναισθήματά της θα ξυπνήσουν και πάλι.
Από τη ρομαντική πένα της Ρόζαμουντ Πίλτσερ μια ιστορία για μια γυναίκα που μαθαίνει να συγχωρεί τον πρώην αγαπημένο της, αλλά και τον εαυτό της, όταν τον συνοδεύει σ’ ένα ταξίδι όπου ανακαλύπτει ότι ο έρωτας είναι πάντα μια πιθανότητα.

ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ

Με φόντο μια πανέμορφη έπαυλη στην Κορνουάλη, λίγο πριν από τον B´ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτυλίσσεται η ιστορία ενηλικίωσης μιας γυναίκας, που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον έρωτα και τη λύπη καθώς γυρίζει πίσω… στο σπίτι.

Δυο αληθινά αριστουργήματα, δυο βιβλία που τα διαβάζεις ξανά και ξανά και τα θυμάσαι για πάντα.

Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ – ΤΟΜΟΣ Α
Τιμή πώλησης: 19,90 €

Με φόντο μια πανέμορφη έπαυλη στην Κορνουάλη, λίγο πριν από τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτυλίσσεται η ιστορία ενηλικίωσης μιας γυναίκας που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον έρωτα και τη λύπη καθώς γυρίζει πίσω… στο σπίτι.

Ήθελε το Ρίβερβιου, τη μαμά, την Τζες και τη Φίλις. Ήθελε όλες τις γνώριμες εικόνες, τους ήχους και τις μυρωδιές. Τον κήπο που κατηφόριζε τη λοφοπλαγιά, και τη θέα των γαλήνιων εκβολών του ποταμού, που γέμιζαν με την παλίρροια, και τον καθησυχαστικό ήχο του μικρού τρένου που διέκοπτε την ησυχία της μέρας. Τη γοητεία του φθαρμένου αλλά γεμάτου λουλούδια καθιστικού και τον θόρυβο που έκανε η Φίλις καθαρίζοντας κατσαρόλες στο πλυσταριό κι ετοιμάζοντας τα λαχανικά για το μεσημεριανό φαγητό, μέχρι τη μόνιμη συνοδεία της διαπεραστικής φωνής της Τζες. Οι μυρωδιές τής γεννούσαν ακόμα μεγαλύτερη νοσταλγία. Το σαπούνι λεβάντας που μοσχομύριζε από το μπάνιο∙ η γλυκιά μυρωδιά των λιγούστρων από τον φράχτη δίπλα στην εξώπορτα∙ και η αψιά μυρωδιά από τα φύκια κατά την άμπωτη.

Ένα αληθινό αριστούργημα, ο πρώτος τόμος ενός βιβλίου που το διαβάζεις ξανά και ξανά και το θυμάσαι για πάντα.

Ο ΓΥΡΙΣΜΟΣ – ΤΟΜΟΣ Β
Τιμή πώλησης: 19,90 €

Με φόντο μια πανέμορφη έπαυλη στην Κορνουάλη λίγο πριν από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εκτυλίσσεται η ιστορία ενηλικίωσης μιας γυναίκας που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τον έρωτα και τη λύπη καθώς γυρίζει πίσω… στο σπίτι.
Θυμήθηκε τον κήπο τα βράδια του καλοκαιριού, όταν τα μπλε νερά της παλίρροιας έρχονταν από την ανοιχτή θάλασσα για να πνίξουν τους λασπότοπους στις εκβολές του ποταμού. Και ότι το τρενάκι πηγαινοερχόταν όλη μέρα κατά μήκος της ακτής, προς και από το Πόρθκερις. Θυμήθηκε να κατεβαίνει από αυτό το τρένο μετά το σχολείο, να ανηφορίζει το απότομο, σκιασμένο με δέντρα μονοπάτι προς το σπίτι και να μπαίνει από την εξώπορτα, φωνάζοντας Μαμά! Κι εκείνη ήταν πάντα εκεί. Στο καθιστικό, με τον δίσκο του τσαγιού έτοιμο στο τραπεζάκι, με τα όμορφα πράγματά της γύρω της και με τη μυρωδιά του γλυκού αρακά στην ατμόσφαιρα. Και είδε τη μητέρα της να κάθεται στην τουαλέτα της, να αλλάζει ρούχα για το δείπνο, να χτενίζει τα μαλλιά της και να πουδράρει τη μικρή μύτη της. Κι άκουσε τη φωνή της, να διαβάζει ένα βιβλίο στην Τζες πριν κοιμηθεί.
Ένα αληθινό αριστούργημα, ο δεύτερος τόμος ενός βιβλίου που το διαβάζεις ξανά και ξανά και το θυμάσαι για πάντα.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ

Ένα αφήγημα-μαρτυρία του Αντώνη Σαμαράκη, που ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ βλέπει το φως της δημοσιότητας. Σκέψεις και συναισθήματά του απέναντι στην έννοια και τη σημασία τού να είσαι χριστιανός.

Τιμή πώλησης: 11,10 €

ΘΕΕ ΜΟΥ, ΘΕΕ ΜΟΥ… ΤΟ ΝΑ ’ΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ… ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΓΙΑΤΙ… ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ… ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΥΤΗ ΕΚΑΤΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ… ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΕΙ ΚΑΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ… ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΟΥ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ… ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ… ΤΑ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΚΕΚΤΥΠΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΟΧΗ ΚΡΙΣΗΣ
ΕΛΙΦ ΣΑΦΑΚ

Το βιβλίο αυτό της βραβευμένης Ελίφ Σαφάκ είναι μια ισχυρή και εμψυχωτική έκκληση προς μια συνειδητή αισιοδοξία, βασισμένη στη δύναμη που έχουν οι ιστορίες των άλλων να μας ενώνουν.

Μεταξύ των κορυφαίων τίτλων του 2020 σύμφωνα με τα έντυπα The Guardian, The Independent, Cosmopolitan.

Τιμή πώλησης: 7,70 €

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ ΤΟΥ 2020 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ THE GUARDIAN, THE INDEPENDENT, COSMOPOLITAN

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της εποχής μας είναι το μεταδοτικό άγχος. Νιώθουμε πελαγωμένοι από όσα συμβαίνουν γύρω μας, από την αδικία, τον πόνο και από αυτή την ατέρμονη αίσθηση κρίσης που επικρατεί. Πώς λοιπόν μπορούμε να διαφυλάξουμε μέσα μας την ελπίδα και την πίστη ότι κάτι καλύτερο θα έρθει; Και πώς μπορούμε να μη χάσουμε το μυαλό μας σε μια εποχή τόσο έντονων συγκρούσεων;
Αυτό το βιβλίο της βραβευμένης Ελίφ Σαφάκ είναι μια ισχυρή και εμψυχωτική έκκληση προς μια συνειδητή αισιοδοξία, βασισμένη στη δύναμη που έχουν οι ιστορίες να μας ενώνουν. Αντλώντας υλικό από τις αναμνήσεις της, η δημοφιλής συγγραφέας και ακτιβίστρια μας αποκαλύπτει πως ανοίγοντας τα αυτιά μας στις ιστορίες των άλλων θα μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε τη δημοκρατία, τη συμπόνια και την πίστη μας σ’ ένα καλύτερο και συνετότερο μέλλον.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ MUST READ

Αυτός ο εύχρηστος οδηγός τσέπης προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες για να αντεπεξέλθετε σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Θα σας μάθει τα βασικά της επιβίωσης, από τα πιο κρίσιμα, όπως είναι το νερό και τα τρόφιμα, μέχρι τις γνώσεις και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για να κάνετε τη ζωή σας υποφερτή ύστερα από μια καταστροφή.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ

BOWERS J. ALEXANDERANDREWS HARRIS J.

ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΒΗΝΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΑ!

Κάθε χρόνο, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έρχονται αντιμέτωποι με απρόσμενες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως τυφώνες, θύελλες ή απλώς καταιγίδες που προκαλούν διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος. Ξαφνικά, αναγκάζονται να στηριχτούν στα δικά τους μέσα και στις ικανότητές τους για να διατηρήσουν κάποιες ανέσεις ή, στις πιο επικίνδυνες περιπτώσεις, για να παραμείνουν ζωντανοί.
O εύχρηστος οδηγός τσέπης που κρατάτε στα χέρια σας θα σας προσφέρει τις απαραίτητες πληροφορίες για να αντεπεξέλθετε σε ένα ευρύ φάσμα καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Θα σας μάθει τα βασικά της επιβίωσης, από τα πιο κρίσιμα, όπως είναι το νερό, τα τρόφιμα και η προσωπική ασφάλεια, μέχρι τις γνώσεις και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείτε για να κάνετε τη ζωή σας υποφερτή ύστερα από μια καταστροφή, είτε είναι φυσική είτε ανθρώπινης προέλευσης.

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑΣ – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΠΙΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ 5

    

Ο Ήπιος Θερμοκήπιος επιστρέφει δριμύτερος σε μια συναρπαστική περιπέτεια που μεταφέρει τους αναγνώστες του στην Επανάσταση του 1821. Αυτή τη φορά ο Ήπιος και τα εγγόνια του θα εξερευνήσουν μυστικά της θρυλικής καπετάνισσας Μαντώς Μαυρογένους.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΠΩΣ ΝΑ ΤΗ ΒΓΑΛΕΙΣ ΚΑΘΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πρωτότυπο και μεγάλο εικονογραφημένο βιβλίο με σύγχρονη εικονογράφηση και με σπιρτόζικο κείμενο του Χρήστου Δημόπουλου, με θέμα την Επανάσταση του 1821. Επικεντρώνεται στην καθημερινότητα των παιδιών και των ανθρώπων που ζούσαν στην Ελλάδα εκείνη την εποχή.

Τιμή πώλησης: 13,30 €

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Βιβλίο σε σκληρή βιβλιοδεσία και τετράχρωμη εικονογράφηση της βραβευμένης Πετρούλας Κρίγκου, που παρουσιάζει στα παιδιά το πρώτο Σύνταγμα της Ελλάδας. Ένα στολίδι για κάθε βιβλιοθήκη.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821

Ένα εντυπωσιακό εικονογραφημένο λεύκωμα για παιδιά που παρουσιάζει πενήντα ανθρώπους, περισσότερο ή λιγότερο γνωστούς, οι οποίοι αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο τις ιστορίες τους, δίνοντας μια ανθρώπινη νότα στα γεγονότα της εποχής. Όλοι τους –αγωνιστές, υποστηρικτές, φιλέλληνες, αντίπαλοι, άντρες αλλά και γυναίκες– ξεχώρισαν και συνέδεσαν τη ζωή και το όνομά τους με ένα από τα κρισιμότερα γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας και έβαλαν το λιθαράκι τους για τη δημιουργία της Ελλάδας που γνωρίζουμε και στην οποία ζούμε σήμερα.


Τιμή πώλησης: 17,70 €

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – ΒΙΒΛΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ
Τα μικρά παιδιά θα βρουν σε αυτό το βιβλίο πολλές σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή και τους ήρωες του 1821, καθώς και πολλά αυτοκόλλητα για να ζωντανέψουν σκηνές από τον κόσμο εκείνης της εποχής.

Τιμή πώλησης: 4,40 €

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – ΒΙΒΛΙΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Τα μικρά παιδιά θα γνωρίσουν πολλούς και σπουδαίους ήρωες της Επανάστασης του 1821, θα μάθουν μερικά από τα κατορθώματά τους και θα ζωγραφίσουν τις εντυπωσιακές τους φορεσιές.

Τιμή πώλησης: 3,30 €

Κυκλοφόρησαν στις 14 Ιανουαρίου

Τα εμβληματικά έργα του Τζορτζ Όργουελ «1984» και «Η φάρμα των ζώων» έρχονται να εμπλουτίσουν τη σειρά μας ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ και κυκλοφορούν σε νέες καλαίσθητες εκδόσεις και μετάφραση του Αύγουστου Κορτώ.


1984
Τιμή πώλησης: 12,20 €

Το έτος είναι το 1984, και σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο έχει επιβληθεί το ολοκληρωτικό καθεστώς της Ωκεανίας, το οποίο επιδίδεται, μέσα από ηλεκτρονικές οθόνες και την Αστυνομία Σκέψης, στη συνεχή ηλεκτρονική παρακολούθηση των πολιτών. Στην κορυφή της εξουσίας, ο πανίσχυρος, άφαντος αλλά πανταχού παρών, εντέλει, Μεγάλος Αδελφός.
Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, ο Ουίνστον Σμιθ, ένα φαινομενικά πειθήνιο μέλος του Κόμματος, ονειρεύεται την ανατροπή του καθεστώτος. Η γνωριμία του με τη νεότερή του Τζούλια πυροδοτεί ένα ανεξέλεγκτο ερωτικό πάθος. Καθώς ο έρωτας λογίζεται εδώ πράξη αντίστασης, οι δύο εραστές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους χειρότερους εφιάλτες τους.
Είναι εκπληκτικό πώς το ζοφερό όραμα του 1984 έρχεται και επανέρχεται στο προσκήνιο: από τα χρόνια των απολυταρχικών κομμουνιστικών καθεστώτων της Ανατολικής Ευρώπης έως τις στρατοκρατικές δικτατορίες σε χώρες της Δύσης και του λεγόμενου Τρίτου Κόσμου, και κυρίως σήμερα, στην εποχή του θρησκευτικού φανατισμού, της παγκοσμιοποίησης και του Διαδικτύου, με τη συνεχιζόμενη συζήτηση περί ψευδών ειδήσεων και των μαζικών ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από κυβερνήσεις αλλά και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, το δυστοπικό μυθιστόρημα που ο Όργουελ συνέγραψε το 1948 (αντιστρέφοντας τα δύο τελευταία ψηφία στον τίτλο του βιβλίου) καταδεικνύεται σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ.
Το βιβλίο μεταφέρθηκε πολλές φορές στο σινεμά και στην τηλεόραση, ενώ έχει γίνει και όπερα. Μία από τις πιο γνωστές κινηματογραφικές μεταφορές ήταν το 1984, σε σκηνοθεσία του Μάικλ Ράντφορντ και πρωταγωνιστές τον Τζον Χερτ, τη Σουζάνα Χάμιλτον και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον στον τελευταίο ρόλο της ζωής του.

Η ΦΑΡΜΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Τιμή πώλησης: 8,80 €

«Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά ορισμένα ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα». Αυτή η φράση του Τζορτζ Όργουελ από τη Φάρμα των Ζώων έχει περάσει στην Ιστορία και στην κοινή συνείδηση πολλών και διαφορετικών λαών, από διαφορετικές κουλτούρες, μιλώντας στην καρδιά όλων των σκεπτόμενων ανθρώπων που ξέρουν να εκτιμούν τα αγαθά της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Ποιος τη λέει; Τα γουρούνια της φάρμας, τα οποία, μετά την επανάσταση κατά των ανθρώπων-αφεντικών και την ανατροπή των τελευταίων, δεν εγκαθιδρύουν την ισότητα μεταξύ των ζώων, που ήταν ο αρχικός στόχος της επανάστασης, αλλά ένα ολοκληρωτικό καθεστώς υπό την απόλυτη εξουσία του γουρουνιού που ονομάζεται «Ναπολέων».
Αλληγορική νουβέλα, γραμμένη το 1945 (μόλις τρία χρόνια πριν από το «αδελφό» έργο, το 1984), η Φάρμα των Ζώων εμπνέεται από τα τεκταινόμενα και τις συνέπειες της Ρωσικής Επανάστασης του 1917: πώς το όραμα για μια κοινωνία ίσων πολιτών μεταβλήθηκε σταδιακά σε ένα εφιαλτικό, απολυταρχικό καθεστώς που φυλάκιζε και εξόντωνε αντιφρονούντες.
Η πολεμική του Όργουελ απέναντι στον σταλινισμό (απότοκη κυρίως των εμπειριών που είχε στον Ισπανικό Εμφύλιο) βρίσκει εδώ, και πριν από το 1984, το αποκορύφωμά της.
Κλασικό έργο πλέον, η Φάρμα των Ζώων έχει αγαπηθεί από τελείως διαφορετικές γενιές αναγνωστών και έχει μεταφερθεί πολλές φορές στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση, στο θέατρο, ενώ έχει γίνει και κόμικ.