Το εκδοτικό μας πρόγραμμα ολοκληρώνεται για τον μήνα Απρίλιο με μοναδικούς τίτλους ενώ οι εκστρατείες προώθησης σε τηλεόραση και ραδιόφωνο συνεχίζονται δυναμικά.
Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα της Σοφίας Βόικου, ΝΥΦΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΡΦΥΡA, θα προκαλέσει αίσθηση. Η ιστορία εκτυλίσσεται στο γραφικό Μελένικο και έρχεται να μας θυμίσει ότι οι άνθρωποι γίνονται ήρωες παρά τη θέλησή τους.
Στην ξένη λογοτεχνία σάς παρουσιάζουμε τις 20.000 ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ του Ιούλιου Βερν, ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ, που έρχονται να συμπληρώσουν την κλασική σειρά ξένης λογοτεχνίας των Εκδόσεων Ψυχογιός την οποία διευθύνει ο Ηλίας Μαγκλίνης. Σε αντίθεση με τις περισσότερες εκδόσεις που κυκλοφορούν στην αγορά, η συγκεκριμένη έχει μεταφρασμένο το πλήρες κείμενο και περιλαμβάνει επίμετρο. Αναμφίβολα αποτελεί μια έκδοση που απευθύνεται σε αναγνώστες όλων των ηλικιών.
Οι προτάσεις ενηλίκων συμπληρώνονται με το νέο βιβλίο του Λεωνίδα Γεωργιάδη με τίτλο ΕΥ ΖΗΝ. Ένα βιβλίο που προλογίζεται από τον Peter Economides και θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση φθάνοντας στην ευδαιμονία.

Στο παιδικό εκδοτικό πρόγραμμα ξεχωρίζει η νέα σειρά που αποτελείται από τα βιβλία ΠΡΩΤΕΣ 100 ΛΕΞΕΙΣ, ΠΡΩΤΑ 100 ΖΩΑΚΙΑ, ΠΡΩΤΑ 100 ΟΧΗΜΑΤΑ. Με υπέροχες εικόνες και ένα διασκεδαστικό παιχνίδι μνήμης με παραθυράκια, τα βιβλία αυτά βοηθούν τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν διάφορες έννοιες και να μιλήσουν.
Ξεχωριστή θέση κατέχουν οι δύο τίτλοι ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ, με θέμα το Διάστημα και τους δεινόσαυρους. Τοποθετώντας τον έναν κύβο πάνω στον άλλο, τα παιδιά µαθαίνουν τα χρώµατα, τα σχήµατα και τους αριθµούς από το 1 ως το 10, ενώ με το βιβλιαράκι ανακαλύπτουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Διάστημα και για τους δεινόσαυρους αντίστοιχα.
Κυκλοφορεί, επίσης, η συλλεκτική κασετίνα ROALD DAHL, που περιέχει τα 9 βιβλία του συγγραφέα που κυκλοφορούν σε σκληρόδετη έκδοση. Ένα απίθανο δώρο για μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του Νο 1 παραμυθά στον κόσμο!

ΝΥΦΙΚΟ ΑΠΟ ΠΟΡΦΥΡΑ
ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ

Ένα ιστορικό μυθιστόρημα με φόντο το γραφικό Μελένικο και μια αδάμαστη γενιά σε σκοτεινούς καιρούς.

Τιμή πώλησης: 18,80 €

Μελένικο, αρχές του εικοστού αιώνα. Ένας τόπος εξορίας, ξεχασμένος από θεούς και ανθρώπους, σε μια εποχή όπου Έλληνες, Βούλγαροι και Τούρκοι μάχονται άγρια μεταξύ τους. Ένας κομιτατζής, ένας καλόγερος κι ένας έμπορος από τη Βιέννη διεκδικούν την καρδιά της ίδιας γυναίκας. Είναι η Θεοφανώ, με τη βυζαντινή καταγωγή, σκληροτράχηλη και σαγηνευτική όπως ο τόπος που τη γέννησε. Άνθρωποι δυνατοί που μεγαλούργησαν και προσπαθούν να αντισταθούν στη μοίρα που άλλοι έχουν χαράξει για εκείνους. Μια μοίρα σημαδεμένη
από το κόκκινο του κρασιού, του αίματος και της αμαρτίας. Κόκκινο της πορφύρας.
Ένα βιβλίο για έναν τόπο ανυπότακτο και μια αδάμαστη γενιά σε σκοτεινούς καιρούς. Με φόντο ιστορικά γεγονότα που έρχονται να μας θυμίσουν πως οι άνθρωποι γίνονται ήρωες παρά τη θέλησή τους.

ΠΡΟΣΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ

Το νέο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολυράκη βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, με φόντο την Κρήτη, κατά τη διάρκεια της Κατοχής.

Τιμή πώλησης: 15,50 €

Στην Κρήτη, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, η Ναταλία Παπαδερού εργάζεται στο γραφείο του Γερμανού στρατηγού Μπρόιερ, ο οποίος εκτιμά ιδιαίτερα το ότι η κοπέλα μιλά άπταιστα τη γλώσσα του και συμπαθεί την πατρίδα του, χωρίς να υποψιάζεται ότι τόσο η ίδια όσο κι ο αρραβωνιαστικός της ο Κωνσταντίνος είναι οργανωμένοι στην Αντίσταση.
Την ίδια εποχή ο Πάτρικ Λη Φέρμορ και ο Στάνλεϊ Μος, επικεφαλής πολυμελούς ομάδας Κρητών, σχεδιάζουν την απαγωγή του Γερμανού στρατηγού Μίλερ. Άξαφνα η αντιστασιακή δράση της Ναταλίας και του Κωνσταντίνου αποκαλύπτεται κι οι δυο νέοι καταφεύγουν στα βουνά των Ανωγείων καταδιωκόμενοι από τον Μπρόιερ. Ωστόσο ο Γερμανός θα βρεθεί με σοβαρότερα προβλήματα, επειδή ο Λη Φέρμορ και ο Στάνλεϊ Μος καταφέρνουν τελικά να απαγάγουν τον στρατηγό Κράιπε, αντικαταστάτη του Μίλερ.
Όσο ο καιρός περνά, ενισχύεται η βεβαιότητα της Ναταλίας ότι ο κόσμος μεταμορφώνεται γρήγορα κι ότι ολόκληρος ο ουρανός μετατρέπεται σε ένα αστραφτερό μωσαϊκό από άστρα…

ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΠΛΕ ΣΕΡΒΙΤΣΙΟ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ

Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο από τους ηδονικούς αναστεναγμούς της Σμύρνης πριν από την Καταστροφή.

Τιμή πώλησης: 17,70 €

ΣΜΥΡΝΗ 1913.Η Μαργή, πληροφοριοδότρια των Βρετανών, αισθάνεται τα δάχτυλα του Τούρκου διώκτη της να σφίγγουν τον λαιμό της, την ανάσα της να κόβεται. Η εντεκάχρονη κόρη της Διδώ, με τα παράξενα μάτια που όλοι τα κοροϊδεύουν και τα φοβούνται, τίθεται μαζί με τον αδελφό της υπό την προστασία του λεβαντίνου Έντουαρντ, συνεργάτη της Βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας. Εκείνος θα αντιληφθεί την ιδιαίτερη ευφυΐα της και θα αναλάβει να της προσφέρει, μέσα στα επόμενα χρόνια, όλα τα εφόδια που θα τη μετατρέψουν σε πολύτιμη κατάσκοπο, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κρύψει το ανόσιο αίσθημα που γεννιέται για την προστατευόμενή του.

Η μέρα της φωτιάς και της καταστροφής θα σημαδέψει για πάντα τη Διδώ. Κουβαλώντας βαριές απώλειες στις αποσκευές της, θα πάρει τον δρόμο της προσφυγιάς, δημιουργώντας μια νέα ζωή στην Ελλάδα, σε έναν τόπο που ταλανίζεται από τα δικά του προβλήματα.

Ένα πιάτο που ράγισε στο ταξίδι για τη νέα πατρίδα θα υπενθυμίζει σε όλους πως ό,τι σπάει ξανακολλάει και ό,τι καταστρέφεται μπορεί να φτιαχτεί από την αρχή.

Ένα μυθιστόρημα πλημμυρισμένο από τους ηδονικούς αναστεναγμούς της Σμύρνης πριν από την Καταστροφή, τους ψιθύρους των μυστικών υπηρεσιών που έδρασαν τότε εκεί και τον έρωτα που μπορεί να γεννηθεί από δυο μάτια διαφορετικού χρώματος.

20.000 ΛΕΥΓΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ

Ένα από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά μας ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ.

Τιμή πώλησης: 18,80 €

Ένα μυστηριώδες θαλάσσιο τέρας περιπλανιέται στους ωκεανούς το έτος 1866. Θορυβημένη η αμερικανική κυβέρνηση, οργανώνει ειδική αποστολή εντοπισμού και εξόντωσης του τέρατος με αρχηγό έναν Γάλλο θαλάσσιο βιολόγο. Όταν η αποστολή συναντάει το κήτος ανοιχτά της Ιαπωνίας, η καταδίωξή του καταλήγει σε πανωλεθρία. Τότε είναι που τα εναπομείναντα μέλη της αποστολής συνειδητοποιούν ότι δεν πρόκειται για τέρας, αλλά για υποβρύχιο. Ένας θαυμαστός υποθαλάσσιος κόσμος ανοίγεται μπροστά στα μάτια τους, ενώ η εμφάνιση του κάπτεν Νέμο, του κυβερνήτη του «Ναυτίλου» (όπως ονομάζεται το υποβρύχιο), θα φέρει νέα δεδομένα στη ζωή των μελών της αποστολής αλλά και στο πώς βλέπουν τον κόσμο γύρω τους.
Οι 20.000 λεύγες θεωρούνται από τις πιο συναρπαστικές μυθοπλαστικές περιπέτειες και από τα σπουδαιότερα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ. Λέγεται πως αυτό το βιβλίο μαζί με το Από τη Γη στη Σελήνη έκαναν τον μεγάλο Αμερικανό αστρονόμο Έντουιν Χαμπλ να εγκαταλείψει τη νομική και να ασχοληθεί με την αστρονομία και την κοσμολογία.
Πέρα από τη λογοτεχνική αξία του, το βιβλίο έχει ξεχωρίσει για τα τεχνολογικά, επιστημονικά, πραγματολογικά στοιχεία του, που είναι μπροστά από την εποχή τους, για τους πολιτικούς υπαινιγμούς εκ μέρους του συγγραφέα (έχει λεχθεί πως ασκεί κριτική στην αποικιοκρατία σε πολύ πρώιμο στάδιο), όπως επίσης για μια υπόγεια οικολογική ανησυχία που φαίνεται να εκφράζει ο Βερν μέσα από το πρόσωπο του Νέμο.

ΕΥ ΖΗΝ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Το νέο βιβλίο του Λεωνίδα Γεωργιάδη θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση φθάνοντας στην ευδαιμονία.

Τιμή πώλησης: 15,50 €

Διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματα σύμφωνα με τους Στωικούς φιλοσόφους! Μάθετε πώς να παίρνετε τον έλεγχο του εαυτού σας αποδυναμώνοντας την επίδραση του αρνητισμού στη ζωή σας. Αναδείξτε τον δημιουργικό σας εαυτό και εξοστρακίστε την «τοξικότητα» από την καθημερινότητά σας.
Οι Στωικοί έμειναν στην Ιστορία ως οι φιλόσοφοι που κατάφεραν να πετύχουν την «απάθεια», τη δυνατότητα δηλαδή να μην επηρεάζεται η κρίση τους από εξωτερικούς παράγοντες.
Σε αυτό το βιβλίο, ο Λεωνίδας Γεωργιάδης, μαθηματικός και δάσκαλος της Φιλοσοφίας στην «Ελληνική Αγωγή», εξηγεί απλά και κατανοητά πώς ο καθένας μπορεί εύκολα να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και να φθάσει στην ευδαιμονία.

Ένα απίθανο δώρο με τα 9 βιβλία του Νο 1 παραμυθά στον κόσμο σε σκληρόδετη έκδοση.

ΜΑΤΙΛΝΤΑ – ΣΚΛΗΡΟΔΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ
Τιμή πώλησης: 11,10 €

Μια νέα σειρά εικονο-λεξικών σε εικονογράφηση της Βίλλυς Καραμπατζιά με πολλές χαριτωμένες εικόνες οικείων αντικειμένων, αγαπημένων ζώων και απίθανων οχημάτων, που μέσα από ερωτήσεις και ένα παιχνίδι μνήμης με παραθυράκια, καλλιεργεί το λεξιλόγιο των νηπίων. Λείπει το ΠΡΩΤΕΣ 100 ΛΕΞΕΙΣ.

ΠΡΩΤΕΣ 100 ΛΕΞΕΙΣ
Τιμή πώλησης: 8,80 €

ΠΡΩΤΑ 100 ΖΩΑΚΙΑ
Τιμή πώλησης: 8,80 €

ΠΡΩΤΑ 100 ΟΧΗΜΑΤΑ
Τιμή πώλησης: 8,80 €

Νέοι τίτλοι στη σειρά βιβλιοπαιχνιδιών με κύβους, για τους μικρούς λάτρεις του Διαστήματος και των δεινόσαυρων. Τα βιβλία περιέχουν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ενώ με τους κύβους τα παιδιά μαθαίνουν τα χρώματα, τα σχήματα, τους αριθμούς από το 1 ως το 10 και ενισχύουν τη λεπτή τους κινητικότητα.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ: ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Τιμή πώλησης: 18,80 €

ΜΑΘΑΙΝΩ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ: ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ
Τιμή πώλησης: 18,80 €

Σακουλάκια με πανέμορφα παζλ 48 κομματιών για παιδιά ηλικίας 4 ετών και πάνω, που επανασφραγίζονται και μπορούν εύκολα να μεταφερθούν παντού.

ΠΑΖΛ 48 ΤΜΧ.: ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ
Τιμή πώλησης: 4,40 €

ΠΑΖΛ 48 ΤΜΧ.: ΩΚΕΑΝΟΣ
Τιμή πώλησης: 4,40 €

ΠΑΖΛ 48 ΤΜΧ.: ΦΑΡΜΑ
Τιμή πώλησης: 4,40 €

ΠΑΖΛ 48 ΤΜΧ.: ΠΕΙΡΑΤΕΣ
Τιμή πώλησης: 4,40 €