Το πρώτο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το Β’ εξάμηνο του 2020, που θα βρίσκεται στα καταστήματα την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το εκδοτικό ξεχωρίζει το βιβλίο αυτοβελτίωσης του σούπερ σταρ των social media Jay Shetty ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΣ, τον οποίο ακολουθούν διαδικτυακά περισσότεροι από 37 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και κατάφερε να συμπεριληφθεί το 2017 στη λίστα των 30 Under 30 του περιοδικού Forbes ως ένας από τους ανθρώπους που αλλάζουν τα δεδομένα στον κόσμο των media! Το βιβλίο μάς βοηθάει να εκπαιδεύσουμε το μυαλό μας για να ζήσουμε με γαλήνη και σκοπό κάθε μέρα και δείχνει τα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε όλοι για να ζήσουμε μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερο νόημα.

Επίσης θα ξεχωρίσει το βιβλίο-δυναμίτης της πρωτοεμφανιζόμενης Κέιτ Ελίζαμπεθ Ράσελ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΟΥ ΒΑΝΕΣΑ, όπου ακολουθεί τα χνάρια της Λολίτας στην εποχή του #MeToo, το οποίο έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες και έχει θέμα την κατάχρηση εξουσίας και την κακοποίηση.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τους 18 νέους τίτλους αυτού του εκδοτικού καθώς και τις 7 ανατυπώσεις αγαπημένων παιδικών βιβλίων.

ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΣ
Jay Shetty

Ο Jay Shetty, σούπερ σταρ των social media και πρώην μοναχός, μετουσιώνει τα αφηρημένα διδάγματα σε συμβουλές και ασκήσεις που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μειώσουμε το στρες, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση και να μεταδώσουμε τα δώρα που βρίσκονται μέσα μας στον κόσμο.

Τιμή πώλησης: 16,60 €


ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΜΟΝΑΧΟΣ και θα καταλάβεις:
Γιατί ο αρνητισμός είναι μεταδοτικός.
Πώς να πάψεις να υπεραναλύεις.
Γιατί η σύγκριση σκοτώνει την αγάπη.
Πώς να χρησιμοποιείς τον φόβο σου.
Γιατί δεν μπορείς να βρεις την ευτυχία ψάχνοντάς την.
Πώς να μαθαίνεις από όποιον συναντάς.
Γιατί δεν είσαι οι σκέψεις σου.
Πώς να βρεις τον σκοπό σου.
Γιατί η καλοσύνη είναι καθοριστική για την επιτυχία.
Και πολλά ακόμη…


Ο Jay Shetty, σούπερ σταρ των social media και δημιουργός του No 1 podcast On Purpose, αποκρυσταλλώνει τη διαχρονική σοφία που διδάχτηκε ως ινδουιστής μοναχός σε πρακτικά βήματα που μπορούν να ακολουθήσουν όλοι για να ζήσουν μια ζωή με λιγότερο άγχος και περισσότερο νόημα.
Ο Shetty μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου μπορούσες να γίνεις τρία πράγματα – γιατρός, δικηγόρος ή αποτυχημένος. Οι δικοί του ήταν πεπεισμένοι ότι διάλεξε το τρίτο: αντί να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του κολεγίου του, πήγε στην Ινδία να γίνει μοναχός, να κάνει διαλογισμό τέσσερις με οκτώ ώρες την ημέρα και να αφιερωθεί στο να βοηθάει τους άλλους.
Έπειτα από τρία χρόνια, ένας από τους δασκάλους του του είπε ότι θα βοηθούσε περισσότερο τον κόσμο αν άφηνε τον μοναχισμό για να μοιραστεί την εμπειρία και τη σοφία του με τους άλλους. Χρεωμένος και χωρίς καμιά ειδίκευση στο βιογραφικό του, ο Shetty γύρισε στο πατρικό του στο βόρειο Λονδίνο. Από τους παλιούς του φίλους, πολλοί δούλευαν σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου.
Κάποιοι βίωναν απίστευτο στρες, πίεση και δυστυχία. Και ζήτησαν από τον Shetty να τους καθοδηγήσει για να ζήσουν καλύτερα, να αποκτήσουν σκοπό και ενσυναίσθηση. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Shetty έχει γίνει ένας από τους δημοφιλέστερους διανοητές του κόσμου. Σε αυτό το βιβλίο, βασισμένος σε όσα έζησε ως μοναχός, μας δείχνει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που βρίσκονται στον δρόμο μας προς τη δύναμη και προς αυτό που πραγματικά μπορούμε να γίνουμε. Συνδυάζοντας την αρχαία σοφία με τις δικές του πλούσιες εμπειρίες στο άσραμ, αποκαλύπτει πώς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις αρνητικές σκέψεις και συνήθειες για να βρούμε την ηρεμία και το νόημα που όλοι έχουμε μέσα μας.
Ο Shetty μετουσιώνει τα αφηρημένα διδάγματα σε συμβουλές και ασκήσεις που όλοι μπορούμε να εφαρμόσουμε για να μειώσουμε το στρες, να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συγκέντρωση, να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας και να μεταδώσουμε τα δώρα που βρίσκονται μέσα μας στον κόσμο. Ο Shetty αποδεικνύει ότι όλοι μπορούν –και πρέπει– να σκέφτονται σαν μοναχοί.

ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΜΟΥ ΒΑΝΕΣΑ
ΚΕΪΤ ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΡΑΣΕΛ

Ένα προκλητικό, εθιστικό βιβλίο για τη μνήμη και το τραύμα, την έξαψη της εφηβείας και τις λεπτές γραμμές ανάμεσα στη συναίνεση, τη συνενοχή και τη θυματοποίηση. Ένα βιβλίο-δυναμίτης, που δίκαια ειπώθηκε ότι χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή.

Τιμή πώλησης: 17,70 €

ΕΙΧΕ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΜΕ ΕΡΩΤΕΥΤΕΙ.
ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΑΝ ΤΕΡΑΣ
.
Η Βανέσα Γουάι ήταν δεκαπέντε ετών όταν τα έφτιαξε με τον καθηγητή της των αγγλικών. Τώρα, στα τριάντα δύο της, κι ενώ το κίνημα του #MeToo ξεσκεπάζει το ένα μετά το άλλο τα σεξουαλικά εγκλήματα πανίσχυρων ανδρών, μια άλλη παλιά μαθήτρια του Τζέικομπ Στρέιν τον κατηγορεί για σεξουαλική κακοποίηση. Η Βανέσα ακούει συγκλονισμένη το νέο. Πιστεύει ακόμη πως η δική της σχέση με τον Στρέιν δεν ήταν κακοποίηση, αλλά έρωτας. Είναι σίγουρη γι’ αυτό. Μπορεί τώρα να απορρίψει την πρώτη της αγάπη χωρίς να απορρίψει τον ίδιο τον έφηβο εαυτό της; Να δεχτεί πως ο άντρας που την καθόρισε ήταν κάτι άλλο από αυτό που πίστευε ως τώρα; Και πως ίσως η ίδια δεν ήταν ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, αλλά ένα από τα πολλά θύματά του;
Ένα προκλητικό, εθιστικό βιβλίο για τη μνήμη και το τραύμα, την έξαψη της εφηβείας και τις λεπτές γραμμές ανάμεσα στη συναίνεση, τη συνενοχή και τη θυματοποίηση. Ένα βιβλίο-δυναμίτης, που δίκαια ειπώθηκε ότι χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή.

ΟΤΑΝ ΚΛΑΙΝΕ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Νικόλ-Άννα Μανιάτη

Επανέκδοση του ομότιτλου βιβλίου της Νικόλ-Άννας Μανιάτη.

Τιμή πώλησης: 17,70 €

«…και αφού, όπως λες, η γιαγιά σου γνωρίζει τι σας γράφουν τα αστέρια, γιατί δεν προσπαθείτε να το αποφύγετε, να το αλλάξετε;»
«Γιατί δεν κάνει να αλλάζεις αυτό που σου γράφουν τ’ αστέρια. Πίσω τους έρχονται χειρότερα αν τα αποτρέψεις. Και τότε τ’ αστέρια κλαίνε.»
«Κλαίνε; Γιατί;»
«Κλαίνε για μας!»
Ο σαραντάρης Ελληνοαμερικανός έμεινε σιωπηλός. Η δεκαεπτάχρονη Ρουμάνα τσιγγάνα τον κοιτούσε σοβαρή…

Πενήντα χρόνια μετά, η μοίρα έμελλε να παίξει με τις ζωές δυο νέων ανθρώπων. Του νεαρού, πετυχημένου Στέφανου στην Αμερική και της όμορφης, μυστηριώδους Κασσάνδρας στην Αθήνα. Και οι δυο είχαν κληροδότημα ένα πανομοιότυπο δαχτυλίδι.
Η μοιραία συνάντησή τους άλλαξε δραματικά τη ζωή του Στέφανου. Το αλλόκοτο χάρισμα της Κασσάνδρας, μακάβρια κληρονομιά χαμένη στην άβυσσο του χρόνου της οικογένειάς της, ήταν το μέσο της για να τολμήσει ό,τι φοβόταν πάντα η φυλή της: να αλλάξει αυτό που έγραψαν τα αστέρια.
Όμως, όταν τα αστέρια κλαίνε…

Το βιβλίο αποτελεί επανέκδοση του ομώνυμου βιβλίου της συγγραφέως.

Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ

Ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας για την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων σχέσεων, ένα βιβλίο με καταιγιστικό ρυθμό, σύνθετη πλοκή και απροσδόκητο τέλος.

Τιμή πώλησης: 17,70 €

Στο μικρό ακριτικό χωριό όλα μοιάζουν ειρηνικά, ώσπου ο επτάχρονος γιος του Νίκου εξαφανίζεται κοντά στα σύνορα. Ο Νίκος τον αναζητεί απεγνωσμένα, η γυναίκα του συμπεριφέρεται περίεργα κι ο αδελφός του έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Όμως, όταν μαθεύεται πως στο γειτονικό μουσουλμανικό χωριό, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, ένας τζιχαντιστής έχει μόλις επιστρέψει από τη Συρία, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.
Οι φήμες οργιάζουν: ατύχημα, φόνος, απαγωγή ή νέο παιδομάζωμα; Ο Νίκος ψάχνει κίνητρα και υπόπτους, ενώ μια παράξενη ομίχλη θολώνει τα μυαλά των ανθρώπων. Μια ομίχλη που θα αποκόψει τους ακρίτες από τον υπόλοιπο κόσμο και τον πολιτισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια θαμμένα μυστικά.

Ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας για την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, ένα βιβλίο με καταιγιστικό ρυθμό, σύνθετη πλοκή και απροσδόκητο τέλος.

ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΡΕΟΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ

ΚΑΖΟΥΟ ΙΣΙΓΚΟΥΡΟ

Ένα μυθιστόρημα για ήρωες και δειλούς, αλλά πάνω απ’ όλα για ανθρώπους, από τον βραβευμένο με Νομπέλ Λογοτεχνίας και Booker Καζούο Ισιγκούρο.

Τιμή πώλησης: 14,40 €

  1. Η Ιαπωνία προσπαθεί να μαζέψει τα συντρίμμια της ύστερα από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αφήνοντας την ήττα πίσω της και ατενίζοντας το μέλλον. Ο διάσημος καλλιτέχνης Μασούτζι Όνο γεμίζει τις μέρες του φροντίζοντας τον κήπο του, το σπίτι του, τις δύο ενήλικες κόρες του και τον εγγονό του, ενώ περνάει τα απογεύματά του πίνοντας με παλιούς συνεργάτες σε μισοφωτισμένα μπαρ. Θα έπρεπε να περνάει όμορφα τα χρόνια του ως συνταξιούχος. Αλλά καθώς οι αναμνήσεις του επιστρέφουν συνεχώς στο παρελθόν, σε μια ζωή και σε μια καριέρα που επηρεάστηκαν βαθιά από τον ιαπωνικό μιλιταρισμό, μια μαύρη σκιά απειλεί τη γαλήνη του.
    Ένα μυθιστόρημα για ήρωες και δειλούς, αλλά πάνω απ’ όλα για ανθρώπους, από τον βραβευμένο με Νομπέλ Λογοτεχνίας και Booker Καζούο Ισιγκούρο. Όμορφα βιβλιο-παιχνίδια για μικρά παιδιά, στα οποία μπορούν να ενώνουν τα διάφορα ζωάκια με όποια σειρά θέλουν.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΖΛ: ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ
Τιμή πώλησης: 6,60 €ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΖΛ: ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Τιμή πώλησης: 6,60 €ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΟΥ ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΖΛ: ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ
Τιμή πώλησης: 6,60 €

Νέοι τίτλοι στην αγαπημένη σειρά βιβλίων με παραθυράκια. Ο πρώτος θα βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν τρόπους για να φροντίζουν τον πλανήτη μας, ενώ ο δεύτερος θα τους δώσει μια πρώτη εικόνα για το πώς ζουν διαφορετικές οικογένειες γύρω τους.


ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ: ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ
Τιμή πώλησης: 8,80 €


ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ: Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Τιμή πώλησης: 8,80 €

Νέοι τίτλοι στην επιτυχημένη σειρά βιβλιο-παιχνιδιών για την κουζίνα και το ιατρείο, καθώς και όλα τα γνώριμα αντικείμενα που βρίσκονται εκεί, με πολλά αποσπώμενα κομμάτια για παιχνίδι.


ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Τιμή πώλησης: 6,60 €


ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
Τιμή πώλησης: 6,60 €

ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Προσχολικές δραστηριότητες που γίνονται ξανά και ξανά για τους μικρούς λάτρεις του Διαστήματος. Την έκδοση συνοδεύει μαρκαδόρος γράψε-σβήσε.

Τιμή πώλησης: 7,70 €

Άλλο ένα υπέροχο εικονογραφημένο βιβλίο από τον Τομ Πέρσιβαλ, που θα βοηθήσει τα παιδιά στις κοινωνικές τους συναναστροφές και στο πώς να αποδέχονται και να αγκαλιάζουν τους άλλους.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

Η ΜΙΣΑ ΚΑΝΕΙ ΦΙΛΟΥΣ

Νέες εκδόσεις των επιτυχημένων κύβων που συνοδεύονται από βιβλίο. Ιδανικοί για κατασκευή πύργου και την εκμάθηση πολλών αντικειμένων, των ζώων, των χρωμάτων, των σχημάτων και των αριθμών.

ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ 3
Τιμή πώλησης: 17,70 €ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΚΥΒΟΥΣ 4
Τιμή πώλησης: 17,70 €

Δύο νέα παιχνιδοκουτιά, που περιέχουν το καθένα από µια όμορφη ιστορία, έξι παιχνίδια-ζωάκια και ένα φανταστικό σκηνικό που ξεδιπλώνεται, για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.

ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ
Τιμή πώλησης: 9,90 €


ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ: ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ
Τιμή πώλησης: 18,80 €


ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΩ: Η ΕΛΛΑΔΑ
Τιμή πώλησης: 18,80 €

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ – ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΛ (30 ΤΜΧ.)
Τιμή πώλησης: 13,30 €


ΤΑ ΖΩΑ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ – ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΛ (30 ΤΜΧ.)
Τιμή πώλησης: 13,30 €

ΜΑΓΙΚΟΣ ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ- ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΖΛ (100 ΤΜΧ.)
Τιμή πώλησης: 16,60 €


ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ – ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΖΛ (100 ΤΜΧ.)
Τιμή πώλησης: 16,60 €

ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ – ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ
Τιμή πώλησης: 6,60 €