Σας παρουσιάζουμε το τέταρτο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το 2020, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 5 Μαρτίου.

Σε αυτό το εκδοτικό ξεχωρίζει η αριστουργηματική συνέχεια της Ιστορίας της Θεραπαινίδας, που έχει τίτλο ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ και για το οποίο η Μάργκαρετ Άτγουντ κέρδισε το βραβείο Booker το 2019. Το βιβλίο Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ επανακυκλοφορεί με νέο εξώφυλλο.

Αναμένουμε και το νέο βιβλίο του Γιώργου Πολυράκη, που έχει βασιστεί σε αληθινή ιστορία και έχει τίτλο ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ, καθώς και το οικολογικό βιβλίο του βραβευμένου Τζόναθαν Φράνζεν με τίτλο ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.

Επίσης ξεχωρίζουν δύο νέοι οδηγοί εφηβείας που καλύπτουν όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν τα παιδιά στην εφηβεία, και τρεις νέοι πασχαλινοί τίτλοι για μικρά παιδιά που θα τα συντροφεύσουν στις πασχαλινές διακοπές.

Με χαρά σάς ενημερώνουμε ότι το βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου ΣΕΡΡΑ. Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ανεβαίνει σε παράσταση στο θέατρο ΠΟΛΗ, στις 7 Μαρτίου 2020, σε ερμηνεία της Χρύσας Παπά και σκηνοθεσία του Σωτήρη Χατζάκη.

ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ

ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ ΑΤΓΟΥΝΤ

Η αριστουργηματική συνέχεια της θρυλικής Ιστορίας της Θεραπαινίδας. Ένα έργο επίκαιρο, που προορίζεται να γίνει κλασικό.

ΒΡΑΒΕΙΟ BOOKER 2019
Ανακάλυψε το αριστουργηματικό sequel του βιβλίου Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ (The Handmaid’s Tale) της Margaret Atwood, ΟΙ ΔΙΑΘΗΚΕΣ (The Testaments).

Δεκαπέντε χρόνια μετά τα όσα περιγράφονται στην Ιστορία της Θεραπαινίδας, το θεοκρατικό καθεστώς της Δημοκρατίας της Γαλαάδ παραμένει ισχυρό, αλλά τα πρώτα σημάδια της παρακμής αρχίζουν να γίνονται φανερά. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι ζωές τριών ολότελα διαφορετικών γυναικών συναντιούνται, και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι εκρηκτικά.
Οι δύο ανήκουν στην πρώτη γενιά που ενηλικιώνεται μέσα στην τυραννία. Στις δικές τους μαρτυρίες προστίθεται μια τρίτη: της Θείας Λίντια, το περίπλοκο παρελθόν και το αβέβαιο μέλλον της οποίας επιφυλάσσουν πολλές εκπλήξεις και ανατροπές.
Καθώς η Άτγουντ μάς οδηγεί στα άδυτα του καθεστώτος της Γαλαάδ, καθεμιά από τις ηρωίδες της πρέπει να αποδεχτεί ποια είναι και να αποφασίσει ως πού είναι διατεθειμένη να φτάσει γι’ αυτό που πιστεύει…
Η αριστουργηματική συνέχεια της θρυλικής Ιστορίας της Θεραπαινίδας. Ένα έργο επίκαιρο, που προορίζεται να γίνει κλασικό.

ΕΠΑΝΑΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΝΕΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ
Η Δημοκρατία της Γαλαάδ προσφέρει στην Τουφρέντ μόνο μία επιλογή: την αναπαραγωγή. Αν παρεκκλίνει απ’ τον σκοπό της, θα καταλήξει, όπως όλοι οι αντιφρονούντες, κρεμασμένη στο Τείχος, ή θα σταλεί στις Αποικίες, όπου θα βρει αργό και μαρτυρικό θάνατο από ραδιενέργεια. Αλλά ακόμα κι ένα απολυταρχικό καθεστώς δεν μπορεί να αφανίσει τον πόθο – ούτε της Τουφρέντ ούτε και των δύο ανδρών απ’ τους οποίους κρέμεται η μοίρα της.
Μια μεγαλοφυής, συγκλονιστική δυστοπία για το κακό που παραμονεύει στην ανθρώπινη φύση, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΑΣ διαβάζεται και σαν σκοτεινό χρονικό μιας εναλλακτικής πραγματικότητας ή σαν σπαραχτική μαρτυρία για τη θέση της γυναίκας στον σύγχρονο κόσμο.

ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΡΑΚΗΣ

Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, που τάραξε τα νερά όχι μόνο στην Αυστραλία αλλά και παγκοσμίως, το νέο μυθιστόρημα του Γιώργου Πολυράκη μιλάει για την εκμετάλλευση των μεταναστριών, την ενδοοικογενειακή βία και τη μητρική αγάπη.

ΣΕ ΒΑΘΙΑ ΝΕΡΑ
Η Μαρίνα μεγαλώνει στα Σφακιά, το μοναδικό κορίτσι μιας οικογένειας που παλεύει να επιβιώσει. Έχει πείσμα και η αγάπη της για το βιολί τής δίνει θάρρος να κυνηγήσει τα όνειρά της. Όταν ο μεγαλύτερος αδελφός της, που έχει μεταναστεύσει στην Αυστραλία, την προσκαλεί κοντά του, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να αφήσει πίσω την πατρίδα της ξεκινώντας ένα ταξίδι στο άγνωστο. Ένα ταξίδι που θα εξελιχθεί σε γολγοθά, σημαδεύοντάς τη για πάντα.
Η ιστορία της Μαρίνας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, και συγκεκριμένα στο σκάνδαλο των παράνομων υιοθεσιών που αποκαλύφθηκε πριν από κάποια χρόνια στην Αυστραλία, με θύματα χιλιάδες γυναίκες των οποίων τα παιδιά απάχθηκαν και δόθηκαν για υιοθεσία αμέσως μετά τη γέννησή τους. Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια, Τεντ Μπέιλιου, αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τα θύματα, ενώ η γερουσιαστής Κλερ Μουρ είπε ότι «τώρα μπορούμε να μιλήσουμε για μια φρικιαστική περίοδο της ιστορίας μας, που κράτησε πάνω από τρεις δεκαετίες, και να μην προσποιούμαστε πλέον ότι δε συνέβη».

  

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΝΤΙΛΙ

Ένα μυθιστόρημα που διατρέχει την Ιστορία της Ελλάδας στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, γραμμένο με τη δυνατή πένα του Κυριάκου Αθανασιάδη.

Ο Καλλίνικος, ένα αγόρι γεμάτο περιέργεια για τα πάντα, γεννιέται στο έμπα του προηγούμενου αιώνα, το 1900, στους Αγίους Πάντοτε, κάπου κοντά στην Κώμη, ψηλά στο βουνό, σε μια περιοχή παλιά, χορτασμένη ιστορία και μυστικά Θα μεγαλώσει δύσκολα, δουλεύοντας από τα πέντε του χρόνια για να στηρίξει το σπιτικό του. Μέχρι που το σπιτικό του το ίδιο, στο πρόσωπο μιας σκληρόκαρδης μητριάς, θα τον αναγκάσει να φύγει…
Μπακαλόγατος πια, υιοθετημένος από δυο θεόρατους μπακάληδες, δυο πραγματικούς αγίους που θα τον λατρέψουν, θα δει τα χρόνια να περνούν με πολλή δουλειά και πολλή αγάπη, με ράψιμο, κέντημα και μαγειρική… και με λίγη μαγεία. Κι αν δεν κατάφερε ποτέ του να μάθει γράμματα, τουλάχιστον θα ερωτευτεί.

Όμως οι καιροί είναι παράξενοι, άγριοι, και θέλουν τον Καλλίνικο κοντά τους. Γιατί πρέπει να γίνουν πολλά πέρα στη Μακεδονία, στον μεγάλο αγώνα του έθνους, κι άλλα τόσα ακόμη πιο μακριά, στη Σμύρνη — κι ακόμα, ακόμα πιο βαθιά σ’ εκείνα τα αρχαία χώματα της Ανατολής. Και το αγόρι, ντυμένο μια στολή που δεν του ταιριάζει, θα πάει εκεί, ίσια στο κόκκινο μάτι όλων των πολέμων.

Μα η καρδιά του πάντα θα χτυπά για την Κώμη. Και για τη Λέλα — τη Λέλα του.

Ένα ταξίδι στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα, πέρα για πέρα αληθινό.
Κι ας πρωταγωνιστεί, κοντά στον Καλλίνικο, στη Λέλα και σε όλους τους άλλους, μια νεράιδα με το μαντίλι της.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ
ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ

Ένα υπέροχο βιβλίο για την αγάπη, την πίστη και τη δύναμη να ξεκινάς από την αρχή, από τη μοναδική Ρόζαμουντ Πίλτσερ!

Το χειμερινό ηλιοστάσιο πλησιάζει στο γραφικό Κρίγκαν της Βόρειας Σκοτίας… Η Ελφρίντα, ηθοποιός του θεάτρου στη δύση της καριέρας της, εγκαταλείπει το Λονδίνο για να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της σε μια ήσυχη επαρχία του Βορρά. Εκεί συνοδεύει τον καλό της φίλο Όσκαρ, ο οποίος, στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, χρειάζεται όση βοήθεια μπορεί να του δώσει.
Η Κάρι επιστρέφει στην Αγγλία από την Αυστρία, μετά το άδοξο τέλος μιας σχέσης. Πριν, όμως, προλάβει να συνέλθει, η αδελφή της φεύγει για ταξίδι και την αφήνει να προσέχει την έφηβη κόρη της, τη Λούσι.
Ο Σαμ προσπαθεί να ξεπεράσει τον χωρισμό του από τη γυναίκα του, που τον άφησε για κάποιον άλλο. Η δουλειά του τον οδηγεί στο Κρίγκαν, όπου ερωτεύεται μεμιάς το τοπίο, ενώ ένα συγκεκριμένο σπίτι τραβά την προσοχή του.
Σ’ αυτό το σπίτι, την πιο μικρή μέρα του χρόνου, αυτοί οι πέντε τόσο διαφορετικοί άνθωποι θα βρεθούν μαζί από ένα παιχνίδι της μοίρας, και οι ζωές όλων θ’ αλλάξουν για πάντα.
Ένα βιβλίο για την αγάπη, την πίστη, και τη δύναμη να ξεκινάς από την αρχή!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΡΟΖΑΜΟΥΝΤ ΠΙΛΤΣΕΡ

Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ δημιουργεί, για άλλη μια φορά, ένα ξεχωριστό σύμπαν, όπου κάθε συναίσθημα έχει ένταση και λάμψη. Ένα σύμπαν γεμάτο συναρπαστικούς χαρακτήρες, δοσμένους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα.

Ύστερα από χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τζέιν επιστρέφει στο Έλβι, τη γαλήνια, σκοτσέζικη αγροικία, όπου έζησε μια μαγική παιδική ηλικία. Το Έλβι ήταν πάντα συνδεδεμένo μέσα της με την ανάμνηση του Σινκλέρ, του άντρα που κάποτε ονειρευόταν να παντρευτεί. Αλλά τώρα, γυρίζοντας πίσω, βρίσκει μπροστά της έναν άντρα διαφορετικό από αυτόν που θυμόταν. Έναν άντρα, ο οποίος, χρησιμοποιώντας τη γοητεία του, προσπαθεί να της επιβάλει τα σχέδιά του. Η Τζέιν δεν μπορεί πια να τον εμπιστευτεί – αλλά δεν μπορεί να εμπιστευτεί ούτε τον εαυτό της όταν βρίσκεται κοντά του…
Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ δημιουργεί, για άλλη μια φορά, ένα ξεχωριστό σύμπαν, όπου κάθε συναίσθημα έχει ένταση και λάμψη. Ένα σύμπαν όπου πρωταγωνιστούν οι δεσμοί που μας ενώνουν, οι χαρές, οι λύπες, η οδύνη, οι παρεξηγήσεις, αλλά και οι υπέροχες στιγμές όπου βρίσκουμε την αληθινή αρμονία. Πάνω απ’ όλα, ένα σύμπαν γεμάτο συναρπαστικούς χαρακτήρες, δοσμένους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΦΡΑΝΖΕΝ

Μια νέα συλλογή βαθυστόχαστων και προκλητικών δοκιμίων από τον βραβευμένο συγγραφέα της Ελευθερίας και των Διορθώσεων. Ήρεμο, αιχμηρό, τεκμηριωμένο και πνευματώδες, ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ είναι μια ευπρόσδεκτη ανάσα αισιοδοξίας και λογικής.

Μια νέα συλλογή βαθυστόχαστων και προκλητικών δοκιμίων από τον βραβευμένο συγγραφέα της Ελευθερίας και των Διορθώσεων.
«Ο δοκιμιογράφος», γράφει ο Φράνζεν, «είναι ένας πυροσβέστης, του οποίου η δουλειά, ενώ όλοι οι άλλοι τρέχουν να αποφύγουν τις φλόγες, είναι να τρέξει κατευθείαν μέσα τους». Εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, μόλο που τα μυθιστορήματά του είναι αυτά που του έχουν χαρίσει παγκόσμια αναγνώριση, ο Φράνζεν ζει μια δεύτερη ζωή ως θαρραλέος δοκιμιογράφος. Τώρα, σε μια στιγμή που ο πόλεμος της τεχνολογίας υποδαυλίζει εθνικιστικά μίση και ο πλανήτης δοκιμάζεται από αφύσικες καταστροφές, επανέρχεται με μια νέα συλλογή δοκιμίων που μας καλούν να επιστρέψουμε σε έναν πιο ανθρώπινο τρόπο ύπαρξης.
Οι μεγάλες αγάπες του Φράνζεν είναι η λογοτεχνία και τα πουλιά, και το Τέλος του τέλους της γης είναι ένα παθιασμένο μανιφέστο και για τα δύο. Ενώ τα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης σήμερα τείνουν να επιβεβαιώνουν απλώς τις προκαταλήψεις μας, η λογοτεχνία, γράφει ο Φράνζεν, «σε καλεί να αναρωτηθείς εάν κάπου έχεις άδικο, ίσως ακόμα και εάν έχεις απόλυτο άδικο, και να φανταστείς γιατί κάποιος άλλος σε μισεί». Όποιο κι αν είναι το θέμα τους, τα δοκίμια του Φράνζεν είναι πάντα επιφυλακτικά απέναντι στις έτοιμες απόψεις, ποτισμένα με ειρωνεία και ειλικρινή σχετικά με τις δικές του αποτυχίες. Με ειλικρίνεια μιλάει και για τα πουλιά («σκοτώνουν ό,τι μπορείς να διανοηθείς»), αλλά οι περιγραφές του και οι στοχασμοί του πάνω σ’ αυτά, από τα θαλασσοπούλια της Νέας Ζηλανδίας μέχρι τους πιγκουίνους της Ανταρκτικής, είναι ταυτόχρονα ένας ύμνος στην ομορφιά και την αντοχή τους και ένα κάλεσμα σε δράση για να σώσουμε ό,τι αγαπάμε.
Ήρεμο, αιχμηρό, τεκμηριωμένο και πνευματώδες, το Τέλος του τέλους της Γης είναι μια ευπρόσδεκτη ανάσα αισιοδοξίας και λογικής.

Ο Ντετέκτιβ Ρόνι επιστρέφει σε δύο νέες περιπέτειες για να πατάξει νέα εγκλήματα στη γειτονιά του παρέα με την καλύτερή του φίλη. Ταυτόχρονα συνεχίζει να ερευνά το μυστήριο της εξαφάνισης του πατέρα του. Τα βιβλία έχουν πλούσια σκίτσα και χιουμοριστική εικονογράφηση σε κάθε σελίδα, ενώ η σειρά έχει μεταφραστεί σε 7 γλώσσες.

Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΝΙ 4: ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΥΣ
ANDREW CLOVER

Γεια χαρά. Είναι ο Ρόνι Μπράναγκαν. Είμαι ΣΙΓΟΥΡΑ ντετέκτιβ.
Ένα απίστευτα ΤΡΟΜΕΡΟ έγκλημα διαπράχθηκε στο σχολείο μου… Κανένας δε συμπαθεί τη μαγείρισσά μας, αλλά ΠΟΙΟΣ θα ήθελε να τη σκοτώσει; Και ΓΙΑΤΙ; Ώρα να αναλάβουμε την υπόθεση εγώ και η κολλητή μου, Κάσιντι «Γάτα» Κάλαχαν.

Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΡΟΝΙ 3: ΠΑΤΑΣΣΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΠΙΤΣ ΦΙΤΙΛΙ
ANDREW CLOVER


Γεια χαρά. Είναι ο Ρόνι Μπράναγκαν. Είμαι αληθινός ντετέκτιβ.
Αυτή την εβδομάδα το σχολείο μου διοργάνωσε τη ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ και ΚΑΛΥΤΕΡΗ γιορτή που έχει γίνει ποτέ στον κόσμο, για να μαζέψουμε χρήματα και να φτιάξουμε μια παιδική χαρά με έναν ΔΡΑΚΟ για αναρρίχηση.
Όμως τα λεφτά ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΦΤΕΡΑ και η κολλητή μου, Κάσιντι «Γάτα» Κάλαχαν, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ότι τα έκλεψε. Πρέπει να χρησιμοποιήσω τις εξαιρετικές μου ικανότητες του ντετέκτιβ για να ανακαλύψω τον πραγματικό κλέφτη και να ΣΩΣΩ τη «Γάτα»!

 

Η ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ – Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ 3 ΣΚΑΡΛΕΤ ΤΟΜΑΣ

Το τρίτο και τελευταίο βιβλίο της υπέροχης τριλογίας της Σκάρλετ Τόμας. Μια τριλογία γεμάτη με φανταστικούς κόσμους, μαγεία και τη δύναμη της πίστης, για αναγνώστες του Χάρι Πότερ και της «Τριλογίας του Κόσμου» του Φίλιπ Πούλμαν.


Όλα είναι φτιαγμένα από μαγεία…
Η Έφη Τρούλαβ και οι φίλοι της, η Λέξι, ο Γουλφ, ο Μαξιμίλιαν και η Ρέιβεν, πρέπει να χρησιμοποιήσουν τις μαγικές τους δυνάμεις για να νικήσουν τους Νταϊμπέρι, μια διεφθαρμένη οργάνωση που έχει σκοπό να καταστρέψει τον κόσμο κατά τη γιορτή του Μεσοχείμωνου. Κατά τη διάρκεια, όμως, μιας επίσκεψης στον Άλλον Κόσμο, η Έφη παγιδεύεται και φυλακίζεται ως Μισθοφόρος. Στο μεταξύ η Λέξι απειλείται από τον σατανικό καθηγητή Τζούπιτερ Πίκοκ και ο Γουλφ ξεκινάει ένα επικίνδυνο ταξίδι αναζητώντας τη χαμένη του αδελφή. Στο σχολείο, ο Ποσειδώνας, ο γάτος, έχει βαρεθεί. Κάποτε ήταν ο αρχηγός των αδέσποτων γάτων, αλλά τώρα όλοι έχουν εξαφανιστεί μυστηριωδώς. Πού πήγαν οι γάτες – και πώς θα τις βρει; Μπορούν η Έφη και οι φίλοι της να ενωθούν ξανά και να αναλάβουν δράση πριν επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή του κόσμου;

Η ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ Σ’ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΡΑΣΙΑ
ΠΑΟΛΑ ΠΕΡΕΤΙ

Συγκλονιστικό μυθιστόρημα για έφηβους αλλά και ενήλικους φαν των βιβλίων Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ και Η ΚΟΤΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΤΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ. Θα εντυπωσιάσει με τη θεματολογία του αλλά και την παραστατική γραφή του. Έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες, ενώ ήταν υποψήφιο για το βραβείο CILIP CARNEGIE MEDAL 2019 και την Τιμητική Λίστα IBBY 2020.

Σταματάω για να χαιρετήσω την κερασιά. Από τον δρόμο που διασχίζω κάθε πρωί μαζί με τον μπαμπά μπορώ να τη βλέπω από μακριά (λίγο μακριά). Προσπαθώ να την εντοπίσω με τα μάτια μισόκλειστα και επιτέλους να το κόκκινο σημάδι. Μπορεί να είναι θαμπό, αλλά είναι εκεί.

Η Μαφάλντα είναι εννιά χρόνων, φοράει χοντρά γυαλιά και ξέρει απέξω κι ανακατωτά τον Αναρριχώμενο βαρόνο του Ίταλο Καλβίνο. Το σκάει από τους δασκάλους της και σκαρφαλώνει στην κερασιά στην είσοδο του σχολείου της μαζί με τον Ότιμο Τουρκαρέ, τον πιστό γάτο της που την ακολουθεί παντού. Πάνω σ’ αυτή την κερασιά ονειρεύεται να ζήσει κάποτε, όμως σε λίγους μήνες δε θα μπορεί πια να τη βλέπει γιατί τα μάτια της χάνουν το φως τους και σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, τυφλώνεται. Η ιδέα ότι θα μείνει για πάντα στο σκοτάδι την τρομάζει. Γι’ αυτόν τον λόγο κρατάει ένα ημερολόγιο, στο οποίο σημειώνει όλα εκείνα τα πράγματα που δε θα μπορεί πια να κάνει, όπως το να μετράει τα αστέρια και να παίζει ποδόσφαιρο με τον Φιλίππο, τον νταή της τάξης που μιλάει μόνο σ’ εκείνη. Χάρη στη βοήθεια της οικογένειάς της και των φίλων της, η Μαφάλντα καταλαβαίνει πως υπάρχει κι άλλος τρόπος να βλέπει τα πράγματα. Μαθαίνει λοιπόν να μετράει την απόστασή της από την κερασιά έχοντας για συντροφιά της το άρωμα των λουλουδιών και αρχίζει να γράφει μια καινούρια λίστα. Μια λίστα με τα πράγματα που θεωρεί πολύτιμα και που μπορεί ακόμα να κάνει.

Μια ιστορία που μας μαθαίνει να βλέπουμε αυτό που ακόμα δεν υπάρχει και να αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας.

Δύο εύχρηστοι και συνοπτικοί οδηγοί εφηβείας για αγόρια και κορίτσια. Σύγχρονοι και απλά γραμμένοι, καλύπτουν τα βασικά θέματα που αφορούν και ενδιαφέρουν τα παιδιά στην εφηβεία.


ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΟΡΑΛΛΙ;
Η Ελένη Γεωργοστάθη επιστρέφει με τη γεμάτη περιπέτεια συνέχεια του βιβλίου ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΘΕΜΟ; Αυτή τη φορά κάτι παράξενο λαμβάνει χώρα στο νέο ξενοδοχείο Το Χρυσό Κοράλλι. Η συγγραφέας στηρίζει όλες τις εκδόσεις των βιβλίων της με παρουσιάσεις σε σχολεία και βιβλιοπωλεία.

Νέο μυθιστόρημα της Έλενας Αρτζανίδου που καταπιάνεται με το θέμα του σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον αλλά και με τη φιλία και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Η εικονογράφηση είναι της Κατερίνας Σισκοπούλου.

ΠΑΜΕ ΚΑΖΑΒΙΤΙ;

Ο ΜΠΑΜΑΣ ΜΟΥ
Αν ο μπαμπάς είναι και μπαμπάς αλλά και μαμά, τότε γίνεται «Μπαμάς». Έτσι η νέα σύγχρονη ιστορία της βραβευμένης Παναγιώτας Πλησή εστιάζει στο θέμα της οικογένειας με ανατρεπτικό αλλά πάντα ευαίσθητο και γεμάτο χιούμορ τρόπο.

Νέο βιβλίο της συγγραφέως του βιβλίου ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ, που έχει κάνει πολλαπλές ανατυπώσεις και με τη χαρακτηριστική εικονογράφηση της Ντάγκμαρ Γκάισλερ (ΔΕΝ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΞΕΝΟΥΣ). Ένα βιβλίο με θέμα την αυτοεκτίμηση των μικρών παιδιών.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!

ΚΙ ΑΣ ΜΠΟΡΩ!

Ένα έξυπνο βιβλιαράκι για παιδιά μικρής ηλικίας που μιλάει για τα όρια, τον σεβασμό και την αρμονική συνύπαρξη, από την αγαπημένη συγγραφέα Ράνια Μπουμπουρή.

Αυτό το διαδραστικό βιβλίο με παραθυράκια θα βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τη δύναμη της καλοσύνης μέσω παραδειγμάτων από την καθημερινότητά τους.

ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ: Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ
ΚΛΑΣΙΚΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ – ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΚ ΦΙΝ


Νέος τίτλος στη σειρά «Κλασικά Αγαπημένα» βασισμένος στο μυθιστόρημα του Μαρκ Τουέιν. Η σειρά περιλαμβάνει διαχρονικές ιστορίες, γραμμένες με απλό και κατανοητό τρόπο, και με εντυπωσιακή εικονογράφηση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών.

Μέσα σε αυτό το υπέροχο βιβλίο με τις χαρούμενες εικόνες, τα παιδιά θα βρουν τους στίχους και τη βασική μελωδία αγαπημένων ελληνικών παιδικών τραγουδιών και θα μάθουν εύκολα να τα παίζουν στο ηλεκτρονικό πιανάκι.

ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

Βασισμένοι σε συμβουλές παιδιάτρου, αυτοί οι μοναδικοί οδηγοί θα βοηθήσουν τα μικρά παιδιά να κατανοήσουν το διαζύγιο των γονιών τους, να μάθουν τη χρησιμότητα των κανόνων και να ανακαλύψουν πώς είναι η ζωή με τα αδέλφια τους.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ: ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ: ΑΤΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ: ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Ανοίγοντας αυτά τα απίθανα βαλιτσάκια, τα παιδιά θα βουτήξουν στον βυθό της θάλασσας και θα μάθουν για τη ζωή στη φάρμα.

Μέσα σε κάθε βαλιτσάκι θα βρουν ένα εικονογραφημένο βιβλίο και ένα μεγάλο παζλ διπλής όψης 36 κομματιών, το οποίο, αφού το φτιάξουν, μπορούν να το γυρίσουν ανάποδα και να το χρωματίσουν.


ΔΙΑΒΑΖΩ-ΠΑΙΖΩ-ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ: ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑ

LEGO ΠΑΣΧΑ: ΦΤΙΑΞΕ & ΓΙΟΡΤΑΣΕ

   

Ένα διασκεδαστικό κυνήγι αυγών με τον νέο πασχαλινό τίτλο LEGO! Τα παιδιά θα περάσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης αυτό το Πάσχα συναρμολογώντας τρεις χαρακτήρες, φτιάχνοντας κατασκευές, λύνοντας γρίφους και κάνοντας ποικίλες δραστηριότητες.

Αυτό το διασκεδαστικό βιβλίο με απίθανες δραστηριότητες και παιχνίδια, αποσπώμενα κομμάτια και 100 ανάγλυφα αυτοκόλλητα θα κρατήσει παρέα στα παιδιά κατά τις διακοπές του Πάσχα.

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΜΕ ΑΝΑΓΛΥΦΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

ΤΟ ΑΠΙΘΑΝΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ

Ένα απίθανο πασχαλινό βιβλίο, γεμάτο δραστηριότητες, παιχνίδια, πολλά αποσπώμενα κομμάτια για κατασκευές και πάνω από 1.000 αυτοκόλλητα!

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ
ΣΕΡΡΑ. Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

ΣΕΡΡΑ. Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ
Ο Γιάννης Καλπούζος, κορυφαίος λογοτέχνης της γενιάς του, αποτυπώνει αριστοτεχνικά την ψυχή του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ενόψει του εκτοπισμού των Αρμενίων απ’ την Τραπεζούντα τον Ιούνιο του 1915, ένα κορίτσι που μοιάζει να το ζωγράφισε ο ίδιος ο Θεός καταφεύγει στο σπίτι ενός αγνώστου. Στην Ορντού ένα άλλο κορίτσι εύπορης ελληνικής οικογένειας ετοιμάζεται για τον γάμο της και πασχίζει να οραματιστεί το μέλλον μ’ έναν άντρα τον οποίο ελάχιστα γνωρίζει.

Ο χαρισματικός, θρήσκος και θεματοφύλακας των ηθών της εποχής Γαληνός Φιλονίδης διχάζεται ανάμεσα σε δυο γυναίκες· δοκιμάζεται εμπρός στις ιδέες του· έρχεται αντιμέτωπος με την αγριότητα και το μίσος· συντρίβεται και θέτει ως στόχο ζωής να εκδικηθεί εκείνον που του προκάλεσε τον μέγα πόνο.

Στο παρασκήνιο της μυθοπλασίας ιχνογραφείται ο Πόντος μέχρι την ανταλλαγή των πληθυσμών· η ομογενοποίηση των φυλών με συνδετικό κρίκο μα και άλλοθι τη θρησκεία· ο φόβος, η μισαλλοδοξία και ο εθνικισμός που ενσπείρουν οι Νεότουρκοι και στη συνέχεια οι Κεμαλιστές· η καθημερινή ζωή στα πρώτα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης· οι διώξεις των Ελλήνων επί Στάλιν· τα στρατόπεδα εργασίας στη Σιβηρία και οι στέπες του Καζακστάν με αφόρητους καύσωνες το καλοκαίρι και σφοδρό ψύχος τον χειμώνα· οι πόθοι, τα πάθη και τα δεινά των Ποντίων.

Κι όλα, μέσα από το πολυσχιδές ταξίδι που γράφει η ζωή και το ταξίδι που γράφεται για τη ζωή, να φαντάζουν φλόγες και κινήσεις του ποντιακού χορού σέρρα, του χορού της φωτιάς.

book_prizes_icon
ΒΡΑΒΕΙΑ
Εθνικό ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΕΣΤΙΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
book_prizes_icon
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Μεταφρασμένο σε 1 γλώσσες