Υπάρχει πάντα χρόνος για μια δεύτερη ευκαιρία;

Θείο Δώρο της Ιωάννας Γκανέτσα

Κυκλοφορεί στις 23 Μαρτίου 2023

Οι Εκδόσεις BELL υποδέχονται την Ιωάννα Γκανέτσα με ένα μυθιστόρημα όπου κάθε αναγνώστης θα αναγνωρίσει τον εαυτό του. Η Ιωάννα σκιαγραφεί με την πένα της τον έρωτα, μέσα από διάσημους πίνακες ζωγραφικής που αποτύπωσαν το ιερό αυτό μυστήριο, και ζωγραφίζει με τις λέξεις της τα πορτρέτα των ηρώων της θυμίζοντάς μας πόσο τρωτούς και ταυτόχρονα πόσο παντοδύναμους μας κάνει ο έρωτας…
Κι όταν θα κλείσετε και την τελευταία σελίδα του βιβλίου θα διαπιστώσετε πως, τελικά, αυτή θα μπορούσε να είναι η δική σας ιστορία. Το δικό σας θείο δώρο.
«Ο έρωτας είναι η επιδοκιμασία της ζωής, το δώρο της. Αν σου δόθηκε, έστω ατελής, έχεις νιώσει πώς είναι -έστω στιγμές- να έχεις τα πάντα».

                                        ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Πάντοτε υπήρχαν φθηνοί έρωτες, μικροί έρωτες, λίγοι έρωτες.
Και για κάθε οκά από αυτούς υπήρχε ένας δυνατός, που έμενε στην ιστορία,
κι άλλος ένας που δεν τον μάθαινε σχεδόν ποτέ κανείς.

Τότε
Ο νεαρός ζωγράφος Θοδωρής Μελλιδόνης βρίσκει τον μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο της ποιήτριας Ιβάνας Λεοντάρη. Στην κορύφωση της σχέση τους, όμως, την αφήνει να φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της. Και χάνει τα ίχνη της…

Τώρα
Ογδόντα πέντε χρόνων πια, αναγνωρισμένος ζωγράφος στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μελλιδόνης ψάχνει να βρει την Ιβάνα, καθώς νιώθει ότι ο χρόνος του σιγά σιγά τελειώνει.

Ο Τζανής, συγγραφέας που ερευνά τη σχέση της τέχνης με τον έρωτα, γνωρίζει τον μεγάλο ζωγράφο. Μεταξύ τους αναπτύσσεται οικειότητα και ένα δέσιμο που θα οδηγήσει τον Τζανή στην αναζήτηση της Ιβάνας για χάρη του Μελλιδόνη, χωρίς να του αποκαλύψει τίποτα. Σύντομα ο Τζανής, ο οποίος έχει μια περίπλοκη σχέση με την Ντορέττα, την ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου-γκαλερί της Αθήνας, θα συνειδητοποιήσει πως όσο σπάνια ταιριάζουν οι μέρες των ανθρώπων και οι στιγμές που έρχονται, τόσο πιο σπάνια ταιριάζουν οι έρωτες.

Ένα μυθιστόρημα για τη στιγμή που πέρασε. Και για την πιθανότητα να μην έρθει ποτέ ξανά.

Τιμή: € 15,50 € ● Σελίδες: 296 ● ΙSBN: 978-960-620-920-8 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170212