Σκοτεινά Βήματα – Πλειάδα.
του Αλέξη Ζησιµόπουλου

Οι Εκδόσεις Πηγή παρουσιάζουν το δεύτερο μέρος της σειράς φαντασίας του Αλέξη Ζησιμόπουλου “Σκοτεινά Βήματα – Πλειάδα”.

                 

Είθε η ψυχή να καθοδηγεί την πίστη σου.

Οπισθόφυλλο

H Μάχη των Πυλών. Αν όχι ο σηµαντικότερος πόλεµος της κοινής ιστορίας θεών και ανθρώπων, σίγουρα αυτός που έµεινε πιο εµβληµατικά χαραγµένος στην ιστορία του σύγχρονου κόσµου. Κράτησε πολλά χρόνια, ίσως αµέτρητα, αν υπολογιστεί και ο χρόνος πριν τις ένοπλες συρράξεις. Οι αιτίες και οι αφορµές θα ήταν εύκολο να χαθούν στον χρόνο, όµως σίγουρα όλοι θα είχαν σηµειωµένο το τέλος του πολέµου, τις επιπτώσεις και την αλυσίδα των αποτελεσµάτων. Τα γεγονότα του τελευταίου έτους αυτού του πολέµου θα καθόριζαν την πορεία των γεγονότων όλης της ιστορίας του κόσµου, µέχρι εκεί που κυλάει ο χρόνος και ίσως, ακόµη και µετά απ’ αυτό…

Ο Ζεθ είναι ένας φιλόδοξος νέος που συµµετέχει στον πόλεµο µε σκοπό να γίνει ήρωας. Η Κελαίνη είναι µια συνεσταλµένη κοπέλα µε µυστηριώδη καταγωγή. Και οι δύο τους µπλέκουν µε τον πρώτο των ξωτικών και στρατηγό, Νταλξ, που τους εντάσσει στη στρατιωτική µονάδα της 32ης Πλειάδας που διοικεί. Μέσα απ’ τις γνωριµίες που θα κάνουν και τις µάχες που θα βιώσουν, θα κληθούν να ανακαλύψουν τα όρια του εαυτού τους και θα αναγκαστούν να προβούν στις απαραίτητες θυσίες που προστάζει η δίνη του πολέµου.

Ο Συγγραφέας
Ο Αλέξης Ζησιµόπουλος γεννήθηκε στο Ρίο Πατρών και κατοικεί στο Αίγιο Αχαΐας. Σπουδάζει στο Τµήµα Φιλοσοφίας του Πανεπιστηµίου Πατρών. Ασχολείται από µικρός µε σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει µε τη µυθοπλασία, παρακολουθώντας κινηµατογραφικές παραγωγές και θέατρο, διαβάζοντας ποικίλα είδη εντύπων από κάθε πλευρά του κόσµου, αλλά και συµµετέχοντας µε κάθε ευκαιρία σε σχετικές εκδηλώσεις. Μεγάλη του αγάπη και χρόνια ενασχόληση είναι η συγγραφή ιστοριών.
Είναι διαχειριστής του διαδικτυακού blog Moonlight Tales και της οµάδας Moonlight Tales e-Library, όπου µεταξύ άλλων δίνει συµβουλές για τη συγγραφή, παρουσιάζει έργα και αλληλεπιδρά ενεργά µε το αναγνωστικό και συγγραφικό κοινό. Παράλληλα, γράφει κριτικές βιντεοπαιχνιδιών στο site Game20.gr, ενώ έχει στο παρελθόν αρθρογραφήσει για ταινίες και βιβλία σε εφηµερίδες. Η πρώτη σειρά βιβλίων του «Σκοτεινά Βήµατα» ανήκει στο είδος του φανταστικού, µε διάχυτα τα noir, steampunk, διατοπικά, σκοτεινά στοιχεία και ένα επικό, high fantasy υπόβαθρο. Μέληµά του είναι να περάσετε τόσο καλά διαβάζοντας για τους φτιαχτούς του κόσµους, όσο πέρασε κι εκείνος για να τους φτιάξει. Άλλωστε, τι είναι το διάβασµα; Να αναπτύσσεις αληθινά αισθήµατα για µη αληθινούς ανθρώπους.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Σκοτεινά Βήματα – Πλειάδα
Συγγραφείς: Αλέξης Ζησιµόπουλος
Εκδόσεις: Πηγή
Τιμή Λιανικής: 16 ευρώ
Σελίδες: 326
ISBN: 978-960-626-231-9