Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με σκοπό να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τα παιδιά να ανακαλύψουν τη μαγεία της ανάγνωσης.

Οι ιστορίες θέλουν παιδιά!

Γιατί η πραγματική τους αξία ξεκινάει τη στιγμή που ένα παιδί ανοίγει ένα βιβλίο. Τη στιγμή που ακούει ή διαβάζει την ιστορία και παρατηρεί τις εικόνες. Όταν μαντεύει τι θα γίνει μετά, όταν κάνει σκέψεις και ερωτήσεις και ανοίγει συζητήσεις.

Καθεμία ιστορία είναι σχεδιασμένη ώστε να δίνει στο παιδί κάτι διαφορετικό. Κάποιες ιστορίες τα διασκεδάζουν δημιουργώντας όμορφες σκέψεις και συναισθήματα, άλλες τα ταξιδεύουν εξάπτοντας την περιέργεια και τη φαντασία τους. Κάποιες προσφέρονται για ευαισθητοποίηση σε διάφορα θέματα, όπως η ανοχή, η αποδοχή και η διαφορετικότητα. Άλλες μιλούν για αξίες και δεξιότητες καλλιεργώντας μια νοοτροπία ανάπτυξης, όπως η ενσυναίσθηση, η επικοινωνία, η αποφασιστικότητα και η επιμονή.

Μέσα από τις ιστορίες βλέπουμε το παιδί να αναπτύσσεται με τον δικό του τρόπο, να βρίσκει τη φωνή και την ταυτότητά του. Να ανακαλύπτει τόσο τον κόσμο, όσο και τον δικό του εαυτό.

Το 2019 εκδώσαμε με μεγάλη χαρά τα πρώτα μας παιδικά βιβλία, με σκοπό να βοηθήσουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση και να αναπτύξουν δεξιότητες και αξίες χρήσιμες για τη ζωή τους στο παρόν και στο μέλλον.

Κοντά στα παιδικά βιβλία (ξανα-)ανακαλύπτουμε κι εμείς αυτή τη μαγεία που χάριζαν τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και το μυστικό ότι η προσωπική μας ανάπτυξη ξεκινάει από την παιδική ηλικία.

Γιορτάστε και χαρείτε αυτή τη μέρα (και κάθε μέρα) διαβάζοντας φωναχτά μια ιστορία μαζί με τα παιδιά σας! Και πού ξέρετε; Ίσως σε μια από αυτές τις ιστορίες να βρείτε και για εσάς κάτι «μαγικό» που θα σας ταξιδέψει, θα σας διασκεδάσει ή θα σας πάει ένα βήμα παραπέρα!