Για πρώτη φορά, ο συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς των ιστοριών του Σπασίκλα, επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την έκδοση του 14ου βιβλίου της σειράς με τίτλο ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ –ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ.

Ο Κίνι, που έχει χαρακτηριστεί από το περιοδικό Time ως ένας από τους ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και το Public συνάντησε εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους θαυμαστές του. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του, επισκέφθηκε μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη αλλά και φανατικούς αναγνώστες του που ήρθαν από όλη την Ελλάδα για να δουν από κοντά την διαδραστική του παράσταση.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν έναν περίπατο με τον συγγραφέα στην πιο γοητευτική συνοικία της πόλης, τα Κάστρα, και να του μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους για την ιστορία της πόλης και τον τοπικό πολιτισμό.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, η σκηνή της αίθουσας του Ολύμπιον μεταμορφώθηκε σε εργοτάξιο, με οικοδομικά υλικά, βαριοπούλες και τρυπάνια ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι φόρεσαν ανακλαστικά γιλέκα και κράνη. Τα παιδιά που παρακολούθησαν την παράσταση ενθουσιάστηκαν, έμαθαν να ζωγραφίζουν τον αγαπημένο τους ήρωα, έπαιξαν παιχνίδια ερωταπαντήσεων με τον ηλεκτρονικό «τροχό της τύχης» και κέρδισαν πολλά δώρα.

Ο Τζεφ Κίνι χειροκροτήθηκε από το κοινό, υπέγραψε βιβλία και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά. Ο ίδιος δήλωσε πως η οργάνωση και το σκηνικό του show τον μάγεψε, ενώ ευχαρίστησε στα ελληνικά όλους όσοι ήρθαν στην εκδήλωση για να κάνουν «Κακό χαμό».

Τα βιβλία της σειράς ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΣΠΑΣΙΚΛΑ κυκλοφορούν στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

????????????????????????????????????