ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ | ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στις 18:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Παπαζήση, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη με τίτλο, «Το πάντα είναι στο τίποτα».

Η ελληνική ψυχή έχει μνήμη και αμνησία. Κάθε φορά είναι σα να βρέχει και ξεπλύνει όλα τα ατοπήματα και τις ανθρώπινες αμαρτίες. Εύκολα γυρίζει σελίδα και ξαναγράφει την ιστορία της σε λευκό χαρτί. Ελπιδοφόρα και δυναμική, ανοίγει τα φτερά της και ταξιδεύει για ένα καλύτερο αύριο σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Παρουσιάζει το βιβλίο ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης.
Αποσπάσματα διαβάζει η Άννα Αδριανού & ο Δημήτρης Μαζιώτης.

Συντονισμός εκδήλωσης: Ηλίας Μαλανδρής.

Θα προβληθούν video της Λίτσας Μοσκιού.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

*Η παρουσίαση γίνεται υπό την αιγίδα των Ομοσπονδιών Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων Αθήνας & Ρόδου, του Συλλόγου Απανταχού Κασίων και της Δωδεκανησιακής Μέλισσας.

Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3gChC6B
Λίγα λόγια για το βιβλίο
O Μιχάλης, ρωμαλέος γιος των πάροικων γονιών του, που εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά, αναγκάστηκε να πάρει τη ζωή στα χέρια του και ν’ αγωνιστεί για ένα καλύτερο αύριο. Μόνος, χωρίς καμιά βοήθεια, από την εφηβεία του, θα ριχτεί στον αγώνα της ζωής, με το όνειρο να δημιουργήσει μια ναυτική εταιρεία. Θα παντρευτεί την ωραιότερη γυναίκα της πόλης, κόρη μιας από τις πλουσιότερες οικογένειες της Ελλάδας, θα φτιάξει ένα τεράστιο οικονομικό όμιλο, μ’ ένα στόλο πλοίων, ξενοδοχεία και το μεγαλύτερο πολυκατάστημα του Πειραιά και θ’ ανέβει στη κορυφή της ελληνικής οικονομικής ελίτ, με τη διορατικότητα και το πείσμα του.

Η Ελληνική κρίση και η αγάπη του για μια γλυκιά κοπέλα, από τις νησιώτικες παροικίες, θα τον υποχρεώσουν να τα παίξει όλα για όλα. Ο Μιχάλης είναι απλά το κύριο πρόσωπο του μυθιστορήματος. Γύρω του ζουν και πρωταγωνιστούν πολλοί μετανάστες και πάροικοι, που η προσωπική τους ιστορία, περιγράφεται, με ρεαλισμό και γλαφυ¬ρότητα.

Ο συγγραφέας, περιγράφει, τις σχέσεις των ανθρώπων με φόντο την ελληνική κοινωνία. Μέσα από την περιγραφή αυτής της γεμάτης ανατροπές ζωής των πρωταγωνιστών, ο Νίκος Κωνσταντινίδης, με τη μαγική γραφή του, ξεδιπλώνει συναρπαστικά την πρόσφατη ιστορία των τελευταίων εξήντα χρόνων της Ελλάδας, που εμπνέει, απογοητεύει και γοητεύει. Τα όνειρα, οι χαρές και οι λύπες, οι επιτυχίες και αποτυχίες των πρωταγωνιστών, περιγράφονται με τέτοιο τρόπο που δίνουν απαράμιλλη ζωντάνια στο βιβλίο, που δεν θα θέλετε να αφήσετε από τα χέρια σας.