Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι εκδόσεις Κλειδάριθμος, διοργανώνουν παρουσίαση του νέου βιβλίου της Μaja Lunde, με τίτλο «Η ιστορία των δέντρων».

H Maja Lunde, από τους πρωτοπόρους του λογοτεχνικού είδους climatefiction, επιστρέφει με το τέταρτο, αυτοτελές βιβλίο της, ολοκληρώνοντας ένα από τα σπουδαιότερα έργα της νορβηγικής λογοτεχνίας.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας, η οποία και στη συνέχεια θα συζητήσει μαζί με την Όλγα-Ιωάννα Καλαντζή, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Ειρήνη Μπαλτά, ενώ την εκδήλωση συντονίζει η Κική Τσιλιγγερίδου, δημοσιογράφος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bitly.ws/Wq5H

Link εκδήλωσης: https://bitly.ws/Wq5u

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Νορβηγία, 2110

Σ’ ένα απομακρυσμένο νησί κοντά στον Βόρειο Πόλο, βρίσκεται ένας θόλος – το θησαυροφυλάκιο των σπόρων που έχουν συλλεχθεί απ’ όλες τις γωνιές ενός κόσμου. Η Λουίζ, μέλος μιας κοινότητας που έχει κόψει κάθε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, είναι η φύλακας των σπόρων. Λίγο πριν φύγει από την ζωή, ζητά από τον εγγονό της, Τόμι, να διαφυλάξει τους σπόρους με κάθε τρόπο.

Κίνα, 2110

Η Τάο ζει με τις αναμνήσεις του γιου της, του Γουέι-Γουέν, τον οποίο έχασε πριν από δώδεκα χρόνια. Λιμοκτονεί, όπως ολόκληρη η ανθρωπότητα, σε μια έρημη και εξαντλημένη φύση, όπου πολλά είδη έχουν εξαφανιστεί. Μια μέρα όμως η κυβέρνηση της ζητάει να ηγηθεί μιας αποστολής στον βορρά με σκοπό να πάρει τους σπόρους από το θησαυροφυλάκιο.

Ένας θησαυρός που ο κόσμος νόμιζε ότι έχει χαθεί για πάντα.

Άνθρωποι που αγωνίζονται να επιβιώσουν σε έναν πλανήτη αφιλόξενο.

Και η ελπίδα για ζωή.

Ένα μυθιστόρημα με κινηματογραφική πλοκή, γεμάτο συναισθήματα και εικόνες που θίγει για άλλη μια φορά τα πιεστικά ζητήματα της εποχής μας.

Η Maja Lunde γράφει για τις οικογενειακές σχέσεις, για τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων καθώς και για τη σχέση μας με τη φύση. Παρελθόν, παρόν και μέλλον υφαίνονται μαζί καθώς η συγγραφέας αναρωτιέται: πώς ο άνθρωπος άλλαξε τα πάντα;