ΛΕΩΝ Α. ΝΑΡ | ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ | ΝΑ ΒΡΩ ΞΑΝΑ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ…
ΣΧΕΔΙΑΣΜΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στις 12:00 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου του Λέων Α. Ναρ, με τίτλο «Να βρω ξανά του νήματος την άκρη… Σχεδίασμα ποιητικής βιογραφίας του Θανάση Παπακωνσταντίνου». Ένα βιβλίο για τον στιχουργικό κόσμο του Θανάση Παπακωνσταντίνου, που έχει αγαπηθεί πολύ χάρη στα τραγούδια του.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν
Δημήτρης Αγγελής, ποιητής, διευθυντής του περιοδικού «Φρέαρ»,
Γιώργος Αλλαμανής, δημοσιογράφος,
Ντόρα Ρίζου, διευθύντρια παραγωγής στη «Λύρα»,
Θανάσης Τριαρίδης, συγγραφέας και
ο συγγραφέας

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24 και θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.

Link βιβλίου: https://bit.ly/3BXwNPn
Link εκδήλωσης: https://bit.ly/3BvfiER

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Πρόλογος: Άκης Σακισλόγλου
Στα δύο μέρη αυτού του σχεδιάσματος ποιητικής βιογραφίας –«Με τη δική του περπατησιά» και «Θεματική και καταβολές»– εξετάζεται, μεταξύ άλλων, η κοινωνική διάσταση των στίχων του Παπακωνσταντίνου, που με ποικίλους τρόπους αποτυπώνουν την ένταση της υπαρξιακής αγωνίας, καθώς και η σχέση τους με το δημοτικό τραγούδι και τη νεότερη ποίηση.
Επιχειρείται επίσης, μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα τραγουδιών, η κατανόηση του βλέμματος του δημιουργού προς τον κόσμο και τον εαυτό του, την κοινωνία και το άτομο, το παρόν και το παρελθόν, τη μνήμη και το όραμα, την Ανατολή και τη Δύση.
Στην προσπάθεια σύνθεσης του βιβλίου αυτού συνέβαλε ο ίδιος ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, απαντώντας πρόθυμα σε ερωτήσεις του συγγραφέα σχετικά με την ποιητική του κοσμοθεωρία.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
O Λέων Α. Ναρ γεννήθηκε το 1974 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Κλασική Φιλολογία (Α.Π.Θ.), έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο Νεοελληνικής Φιλολογίας, Βιβλιολογίας και Διδακτικής της Λογοτεχνίας από το ίδιο πανεπιστήμιο (2000) και το 2007 αναγορεύτηκε διδάκτωρ Νεοελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. Το 2017 ολοκλήρωσε μεταδιδακτορική έρευνα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το 2019 δίδαξε δημιουργική γραφή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Ε.Α.Π. […]