«Αν θέλεις να κρατήσει η ζωή σου για πάντα, μην την παρομοιάζεις μ’ αυτή τη νύχτα, γιατί μπορεί να μην υπάρξει άλλη τέτοια ποτέ. Κι αυτή εδώ, όταν ξημερώσει, τελειώνει. Ζήσε την, απλά. Μη σκέφτεσαι το μετά, γιατί μπορεί να είναι ίδιο με το χτες».

Ο έρωτας όταν ωριμάσει, γίνεται βαθιά αγάπη και μπορεί να κρατήσει για πάντα! Όποιος είναι τυχερός και τολμηρός ώστε να καταφέρει να νιώσει αυτή τη διαφορά, να γευτεί τον απόλυτο έρωτα που θα κουβαλάει μέσα του όλα τα στοιχεία ώστε να γίνει μια απόλυτη αγάπη, τότε, έχει βρει το κλειδί της ευτυχίας!
Πολλές φορές στη ζωή τα παιδιά, εν αγνοία τους ίσως, ακολουθούν τα βήματα των γονιών τους. Η Μάρθα δεν μπορούσε να φανταστεί τα βήματα που ακολούθησαν οι δικοί της γονείς, καθώς ποτέ δεν τους γνώρισε, ούτε βέβαια να πιστέψει ότι κάποτε θα τα ακολουθούσε και η ίδια κατά κάποιο τρόπο.
Μεγαλώνοντας με τη γιαγιά που ήταν για εκείνη τα πάντα, η μοναδική οικογένεια που είχε και αγάπησε, έτρεφε μέσα της την ελπίδα ότι θα ευτυχήσει να δημιουργήσει μια δική της, ιδανική στα δικά της μάτια, με τον άντρα που γνώρισε και ερωτεύτηκε, που δέθηκε μαζί του με δεσμά που όμως δεν ήταν ικανά να τους κρατήσουν γερά.
Η μοίρα της όμως είχε άλλα σχέδια για εκείνη, και μετά την απογοήτευση που γεύτηκε από το χαμένο έρωτά της, δεν άργησε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και λίγα χρόνια μετά βρέθηκε παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά και ένα γάμο που είχε ήδη βυθιστεί στη ρουτίνα.
Τα κρυμμένα μυστικά της ζωής έφεραν στο δρόμο της την ευτυχία που πάντα αναζητούσε, την επαγγελματική καταξίωση και την οικονομική ευχέρεια, με όλα τα επακόλουθα που έχει το τίμημα της επιτυχίας. Όταν κερδίζεις σε ένα τομέα συνήθως χάνεις σε έναν άλλο και η Μάρθα χωρίς καν να το καταλάβει είδε ότι ο τροχός της τύχης γύρισε και την άφησε μια γυναίκα να παλεύει να μεγαλώσει μόνη της τα παιδιά της, εγκαταλελειμμένη μα αποφασισμένη.
Η μόνη σταθερή αξία στη ζωή της, η μεγαλύτερη δύναμή της ήταν η αγάπη των φίλων της, που αποδείχτηκε σύμμαχος σε κάθε αναποδιά σε κάθε καλή ή κακή στιγμή στη διαδρομή που ακολούθησε.
Ο έρωτας όμως ήταν κάπου καλά κρυμμένος και όταν βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε, εμφανίστηκε ώστε να διεκδικήσει όσα του στέρησαν.
Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε ορισμένες φορές, είναι καθοριστικές, τα λάθη που κάνουμε όλοι μας έχουν μόνο μία αξία, το ποιον πληγώνουν. Ορισμένων ανθρώπων τα λάθη είναι καταστροφικά για τους ίδιους και τον περίγυρό τους, για ορισμένους άλλους όμως, ατσαλώνουν τη θέλησή της, μεστώνουν μέσα τους με το χρόνο και πιο ώριμοι από ποτέ έρχεται επιτέλους η στιγμή που γεύονται όλα όσα στερήθηκαν.
Το μυθιστόρημα «Η αγάπη ποτέ δεν έσβησε» είναι μια όμορφη ιστορία αγάπης, αφοσίωσης, πίστης στα ιδανικά της ζωής, εξύψωσης της πραγματικής και ανυστερόβουλης φιλίας! Είναι ένα βιβλίο που αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι οι συμπτώσεις στη ζωή γίνονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους που χρειάζεται να πονέσουμε, να κλάψουμε, να κουραστούμε ίσως, αλλά όταν ανακαλύψουμε το λόγο που γίνονται να απολαύσουμε και με το παραπάνω όσα στερηθήκαμε…

agapi-pote-400x568

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σε ένα χωριό της Κρήτης η Μάρθα μεγαλώνει κοντά στη γιαγιά της και ονειρεύεται τον γυρισμό των γονιών της. Αυτό το όνειρο, όμως, ποτέ δεν θα γίνει πραγματικότητα. Η γιαγιά τής δίνει αγάπη, αλλά φυλάει καλά κρυμμένα μυστικά.
Μεγαλώνοντας, η Μάρθα παίρνει τη ζωή στα χέρια της και μετακομίζει στο Ηράκλειο. Βιώνει το μεγαλείο της φιλίας και συναντά τον έρωτα αλλά και τον πόνο στο πρόσωπο του Αντρέα. Απογοητευμένη και πληγωμένη, γνωρίζει τον Μιχάλη, έναν νέο άντρα, επίσης πληγωμένο. Είναι περίπου μοιραίο να αγαπηθούν και να αποκτήσουν οικογένεια. Ζει μετρημένα και μέτρια μέχρι τη στιγμή που αρχίζουν να αποκαλύπτονται μυστικά. Όταν όλα μοιάζουν ιδανικά, η προδοσία του Μιχάλη αλλάζει τα δεδομένα. Μόνη πια, αφοσιώνεται στα παιδιά και τη δουλειά της, ώσπου ανακαλύπτει πως η αγάπη ποτέ δεν έσβησε…