Μια αρκετά αποκαλυπτική ερωτική ιστορία ξετυλίγεται στις σελίδες του βιβλίου της Τατιάνας Τζινιώλη, χωρίς προκαταλήψεις και κόμπλεξ, λέγοντας τα πράγματα με το όνομά τους, ακριβώς όπως τα αισθάνονται οι νεαροί πρωταγωνιστές.
Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε να είναι, όταν ο αληθινός έρωτας, ορμητικός και χειμαρρώδης χτυπάει με τα βέλη του δύο νέους ανθρώπους μόλις εικοσιδύο και εικοσιπέντε ετών;
Η φαινομενική διαφορά τους ενώνει για ένα βράδυ που θα σημαδέψει και τους δύο ανεξίτηλα, αλλάζοντας τον τρόπο που μέχρι τότε έβλεπαν τη ζωή. Η Κέιτ εγκλωβισμένη σε ένα περιβάλλον που ασφυκτιά, θέλει να κάνει την επανάστασή της αλλά δεν μπορεί, δεν έχει το σθένος να αντιπαλέψει όλα όσα την πνίγουν. Ο Άνταμ από την άλλη είναι ένα αγόρι που έχει πάρει τη ζωή στα χέρια του αλλά τα φαντάσματα του παρελθόντος που τον κυνηγούν, δεν τον αφήνουν να διεκδικήσει αυτό που θέλει με όλο του το είναι.
Η Θεά τύχη όμως βάζει το χεράκι της και οι δυο τους θα βρεθούν για δύο μέρες να ταξιδεύουν -και μαζί τους κι εμείς- στους απέραντους δρόμους των πολιτειών της Αμερικής, γνωρίζοντας ο ένας τον άλλο σε βάθος, και αφήνοντας στην άκρη όποιες ανασφάλειες και διαφορές τους χωρίζουν.
Η ανεμελιά και ο έρωτας στην τόσο τρυφερή ηλικία των πρωταγωνιστών, μας κάνει να αναπολούμε και τα δικά μας εικοσάχρονα νιάτα, τις επιθυμίες που αφήσαμε για τα πρέπει της κοινωνίας, τα ανεκπλήρωτα όνειρά μας, την επανάσταση που ίσως ποτέ δεν κάναμε…
Όμως όταν ο έρωτας είναι αληθινός και οδηγείται από την τεράστια επιθυμία, την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη μεταμορφώνεται σε βαθιά αγάπη και βρίσκει τις επιθυμητές λύσεις σε όλα τα προβλήματα που προκύπτουν.
Με πρωτοπρόσωπη αφήγηση, γρήγορους διαλόγους και κινηματογραφική πλοκή δεν μπορεί παρά να κερδίσει τον αναγνώστη, να του δημιουργήσει όμορφες εικόνες από τις περιγραφές της Αμερικής, με ζωντάνια και νοσταλγική διάθεση για τα όσα ίσως δεν αφήσαμε τον εαυτό μας να ζήσουμε όταν είχαμε τη δύναμη των νιάτων.
Γιατί όταν φτάνει η ώρα της ωριμότητας και κοιτάς πίσω σου, ανακαλύπτεις ότι οι επιλογές που έκανες για να εξασφαλίσεις την ασφάλεια σε ένα γάμο που δεν σε γεμίζει πια, δεν σου επιτρέπουν να αλλάξεις και πολλά πράγματα. Κι επειδή η Κέιτ έχει το ζωντανό παράδειγμα της μητέρας της με τις δικές της ασφαλείς επιλογές, δεν θέλει με τίποτα να φτάσει κι εκείνη σε μια τέτοια στιγμή και να αναπολεί όσα θα ήθελε να ζήσει και δεν το έκανε.
Όταν η αποφασιστικότητα και η πίστη ότι μπορείς να τα καταφέρεις σε καθοδηγούν, τότε αφήνεσαι και απολαμβάνεις τα οφέλη που μπορείς να αποκομίσεις…
Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της ζωής… να μην αφήνεις τις στιγμές να χάνονται, να τις ζεις με ένταση και πάθος, όπως ακριβώς ταιριάζει στον αληθινό έρωτα που μόνο αν αφεθείς τον ζεις ολοκληρωτικά!

Το Road trip κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΠΗΓΗ

road-trip-tzinioli
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

– Είμαι ο Άνταμ.
Και είμαι η Κέιτ.

– Εκείνη μένει σε έπαυλη στο Μπέβερλι Χιλς και εγώ στο βόρειο Λος Άντζελες.

Είναι ντράμερ, με τατουάζ στο χέρι και σκουλαρίκι στο χείλος. Πολύ διαφορετικός, εξωτερικά και εσωτερικά, απ’ όσους έχω συναντήσει έως τώρα.

– Είναι περιτριγυρισμένη από κόσμο, όμως φαίνεται τόσο μόνη.

Τον γνώρισα σε ένα κλαμπ και όλα ξεκινούν εκεί.

– Την επόμενη μέρα έχουμε αποκλειστεί από την κακοκαιρία και μου αποκαλύπτει πως έχει αγόρι.

Φεύγω από το σπίτι του πιστεύοντας ότι δεν θα τον δω ποτέ ξανά.

– Τις μέρες που ακολουθούν προσπαθώ να μην την σκέφτομαι, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία.

Φεύγω από το σπίτι του πιστεύοντας ότι δεν θα τον δω ποτέ ξανά.

– Ένα ταξίδι που δεν ήθελα να κάνω, αλλά έπρεπε να βοηθήσω τον κολλητό μου.

Δύο μέρες ταξιδιού, έξι πολιτείες και πολλές ώρες μόνη μαζί του.

– Είναι αμήχανα… στην αρχή.

Με κάνει να γελάω και με μαθαίνει πως αξίζει να ρισκάρεις για τα όνειρά σου.

– Με κάνει να πάρω πίσω τον σημαντικότερο όρκο μου.

Μία βδομάδα που αλλάζει τα πάντα.

– Μία βδομάδα που αλλάζει τα πάντα.