Συγγραφέας του βιβλίου «Ο Τσεχούδος και το μαγικό συρτάρι» – Εκδόσεις «Οσελότος»

Ο Τσεχούδος, ένα μικρό αθώο παιδί, που ανακαλύπτει τον κόσμο της μαγείας στη μυστηριώδη πόλη Σοράλτια, πρωταγωνιστεί στην ιστορία του Στράτου Κασιώτη. Η περιπέτεια για κείνον και τους φίλους του ξεκινά, όταν εμφανίζεται η σκοτεινή φιγούρα ενός άντρα, που εύκολα διακρίνουμε και στο εξώφυλλο. Ένα βιβλίο φανταστικής λογοτεχνίας, στο οποίο σημαντικό ρόλο παίζει, εκτός από το «μαγικό συρτάρι» μια τραγιάσκα, μια φλογέρα και η μουσική, που αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο της ζωής του συγγραφέα. Αυτό που θέλει να κρατήσουμε από το βιβλίο του, όπως λέει στο Vivlio-life, είναι: «Την αθωότητα, την μουσική, τον τρόπο που σαν μικρά παιδιά βλέπαμε τον κόσμο. Και πως αυτές οι αναμνήσεις φυλάσσονται στο “Συρτάρι” του κάθε αναγνώστη».

  • Στο εξώφυλλο του βιβλίου σας μπορούμε να διακρίνουμε εύκολα τρία πρόσωπα αλλά και μία μορφή, της οποίας το πρόσωπο δε διακρίνεται. Θέλετε να ξεκινήσουμε τη συνομιλία μας αποκωδικοποιώντας το;
    Ουσιαστικά είναι οι τρεις κεντρικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας, τους οποίους παρακολουθεί η σκοτεινή φιγούρα του ανταγωνιστή μας.
  • Η ιστορία σας εκτυλίσσεται στην πόλη Σοράλτια. Περιγράψτε μας αυτόν τον μυστηριώδη τόπο.
    Φανταστείτε ένα μικρό χωριό, γεμάτο πράσινο, να ρέει ένα μικρό ρυάκι γύρω του. Ο τόπος της Σοράλτια εμπνεύστηκε από την πραγματική πόλη της Αλιάρτου Βοιωτίας όπου και πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας.
  • «Τσεχούδος». Ιδιαίτερο όνομα, που προσελκύει αμέσως το ενδιαφέρον. Ποιος είναι ο ήρωάς σας;
    Ένα μικρό παιδί, που ίσως αντικατοπτρίζει τον καθένας μας, αθώος, πεισματάρης, ενθουσιώδης, γεμάτος περιέργεια για ένα κόσμο μαγείας που μόλις αρχίζει να ανακαλύπτει.
  • Το «μαγικό συρτάρι» του τίτλου μας προετοιμάζει για σκηνές με μαγικά. Τι περιέχει αυτό το επινοημένο συρτάρι;
    Η έννοια του συρταριού δεν είναι απλά μια έννοια μαγείας. Δεδομένου ότι δημιουργήθηκε μέσα από πραγματικά γεγονότα, εννοώ όσες στιγμές έχω ζήσει με την παρέα μου μεγαλώνοντας, αντανακλά κάτι περισσότερο από ένα αντικείμενο γεμάτο γνώση, μαγεία και τα συναφή. Βέβαια δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τι πραγματικά περιέχεται μέσα!
  • Μια τραγιάσκα και μια φλογέρα, επίσης, θα παίξουν τον δικό τους ρόλο, σύμφωνα με όσα γράφετε στο οπισθόφυλλο. Δώστε μας κάποιο στοιχείο για τα δυο αυτά αντικείμενα που θα εντείνει το ενδιαφέρον μας.
    Κάθε χαρακτήρας της ιστορίας έχει γραφτεί με τρόπο ώστε να τον αντικατοπτρίζει ένα αντικείμενο. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε την τραγιάσκα του μικρού Νούλη, του κολλητού του κεντρικού πρωταγωνιστή μας αλλά και την μαγική φλογέρα, ένα ξεχασμένο όργανο που τιθασεύει ψυχές.
    Σκοτεινός άρχοντας Κάγγελος. Πρόκειται για τον «κακό» της ιστορίας σας. Πως τον περιγράφετε και ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό του που θα μας εκπλήξει ή θα μας φοβίσει κατά την ανάγνωση;
    Νομίζω πως ο χαρακτήρας του Κάγγελου είναι και από τους αγαπημένους μου. Το κυριότερο χαρακτηριστικό του είναι οι ατάκες από το πουθενά που βαδίζουν όμως παράλληλα με την εξέλιξή του ως άτομο στο σκοτεινό πέπλο της μαγείας. Μπορώ να τον περιγράψω ως ένα “χαμένο” χαρακτήρα, ένα μπερδεμένο κακό που ψάχνει το δικό του είναι.
  • Απέναντι στον σκοτεινό άρχοντα και τη μαγεία τοποθετήσατε ένα γενναίο παιδί που θα τα βάλει μαζί του με όπλα την παρέα του και την μουσική. Μιλήστε μας γι αυτή την νεανική παρέα και τη σχέση της με τη μουσική.
    Ο κόσμος που περιγράφω συνδέεται άμεσα με την μουσική, καθώς η κάθε μαγεία προέρχεται από τα μουσικά όργανα. Οι χαρακτήρες μας μαθαίνουν να παίζουν αυτά τα μουσικά όργανα και δυναμώνουν ενώ παράλληλα μαθαίνουν και την ιστορία του κόσμου και του Συρταριού.
  • «Θα έρθει αντιμέτωπος με έναν κόσμο που οι νότες της φαντασίας χορεύουν ρυθμικά στο πεντάγραμμο της μαγείας», γράφετε και είναι φανερό πως αυτό που θέλετε να εισπράξουν οι αναγνώστες μεταξύ άλλων είναι και η δύναμη της μουσικής. Καθώς έχετε πει πως προηγήθηκε της έκδοσης μια ηχητική version, θέλετε να μας μιλήσετε για τη σχέση σας με τη μουσική;
    Από τα 5 μου ασχολούμαι με την μουσική και συγκεκριμένα με το πιάνο. Έχω μπάντα ονόματι “Quantum VI” με τους οποίους εργαζόμαστε πάνω στην δεύτερη δισκογραφική μας δουλειά με τίτλο “Aρένα”. Οπότε όπως καταλάβετε δεν μου ήταν καθόλου δύσκολο να εντάξω αυτό το κομμάτι στην ιστορία που θέλω να διηγηθώ!
  • Το βιβλίο σας ανήκει στη φανταστική λογοτεχνία. Είναι το είδος που προτιμάτε και ως αναγνώστης;
    Μάλιστα μαζί με τα αστυνομικά μυθιστορήματα, νουβέλες καθώς και όσα βιβλία έχουν σχέση με τον κλάδο των μαθηματικών μαζί με το φανταστικό στοιχείο.
  • Είναι ένα παιδικό βιβλίο ή μπορεί να προσελκύσει με την ιδιαίτερη θεματολογία του και ενήλικες αναγνώστες;
    Το βιβλίο απευθύνεται σε ένα μεγάλο εύρος κοινού, ξεκινώντας από μικρές ηλικίες, ωστόσο ορισμένα κομμάτια του μπορούν να αγγίξουν και ένα μεγαλύτερο, σε ηλικία, κοινό!
    Η μάχη του καλού με το κακό και τα μηνύματα που προκύπτουν για τον αναγνώστη είναι ευδιάκριτα. Τι είναι αυτό που θέλετε, όμως, να κρατήσουμε από τον Τσεχούδο σας;
    Την αθωότητα, την μουσική, τον τρόπο που σαν μικρά παιδιά βλέπαμε τον κόσμο. Και πως αυτές οι αναμνήσεις φυλάσσονται στο “Συρτάρι” του κάθε αναγνώστη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Tι κοινό μπορεί να έχει μια μαγική φλογέρα,
μια τραγιάσκα και ένα μικρό συρτάρι;
Καθώς η σκοτεινή μαγεία τυλίγει τη μικρή πόλη της Σοράλτια, ένα γενναίο παιδί αποφασίζει να εναντιωθεί στα δεσμά του σκοτεινού άρχοντα Κάγγελου. Με όπλα την παρέα του και τη μουσική, θα έρθει αντιμέτωπος με έναν κόσμο που οι νότες της φαντασίας χορεύουν ρυθμικά στο πεντάγραμμο της μαγείας.

Βιογραφικό
O Στράτος Κασιώτης γεννήθηκε το 1995 στην Αθήνα. Σπούδασε Μηχανικός Αυτοματισμού στο ΤΕΙ Χαλκίδας και εργάζεται ως Τεχνικός Η/Υ. Επιπλέον, έχει σπουδάσει κλασική μουσική και πιάνο. Το 2016 ξεκίνησε μαζί με δύο φίλους του την μπάντα «Quantum VI» και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το άλμπουμ Κανόνες Λογικής. Ο Τσεχούδος και το μαγικό Συρτάρι είναι το πρώτο του βιβλίο που εκδίδεται.