Το εκδοτικό πρόγραμμα για τον μήνα Σεπτέμβριο με 7 νέα βιβλία θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία
από τις 23 Σεπτεμβρίου 2020.

Έξοδος από το χάος
Κρίση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή
Gilles Kepel

Κατηγορία: Μελέτες
Μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη
ISBN: 978-960-645-100-3
Κωδικός: 60032
Διαστάσεις: 14 x 20,5 εκ.
Σελίδες: 544
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 23/09/20
Τιμή: 17,70 €

Ο Ζιλ Κεπέλ είναι Καθηγητής στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, προβεβλημένος μελετητής του αραβικού κόσμου με πλούσιο συγγραφικό έργο και πυκνή αρθρογραφία, από τους βασικότερους συντελεστές του δημόσιου διαλόγου στη Γαλλία για το θέμα του ισλαμισμού, της τζιχάντ και της τρομοκρατίας. Το Έξοδος από το χάος έχει ήδη μεταφραστεί στα Αγγλικά, τα Γερμανικά, τα Ισπανικά και τα Ιταλικά. Μια διεξοδική και εμβριθής καταγραφή της πολιτικής ιστορίας και των συγκρούσεων των τελευταίων δεκαετιών στη Μέση Ανατολή
Η Μέση Ανατολή είναι μία από τις πιο ασταθείς περιοχές του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια, μετά την αισιοδοξία αλλά και τη μεγάλη απογοήτευση που έφερε η Αραβική Άνοιξη με την άνοδο και την πτώση του Ισλαμικού Κράτους, η περιοχή αποτελεί σημαντική πρόκληση για τη διεθνή ασφάλεια. Με την απειλή της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, την ένταση των μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων, αλλά και τον ανταγωνισμό για τον έλεγχο του πετρελαίου, η περιοχή φαίνεται πως θα παραμείνει ένα καζάνι που βράζει. Τι είναι όμως εκείνο που προ-κάλεσε μια τέτοια αστάθεια;
Το βιβλίο Έξοδος από το χάος διατρέχει την πολιτική ιστορία συγκρούσεων τεσσάρων δεκαετιών στη Μέση Ανατολή, εξετάζοντας τις επιπτώσεις που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Ζιλ Κεπέλ, που οι New York Times αποκάλεσαν «τον διασημότερο μελετητή του Ισλάμ στη Γαλλία», μας δίνει μια σαφή αφήγηση των βαθύτερων αιτιών της έντασης, τεκμηριώνοντάς τη με προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα.
Από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ του 1973 μέχρι τις επιπτώσεις της Αραβικής Άνοιξης, το βιβλίο Έξοδος από το χάος ξετυλίγει τα νήματα των σχέσεων στη Μέση Ανατολή και τα συνδέει με τον παγκόσμιο αντίκτυπό τους. Με την οξυδέρκεια που πηγάζει από την πολυετή του πείρα στη μελέτη της περιοχής, ο Κεπέλ εντάσσει αυτές τις χαώδεις δεκαετίες σε ένα ευρύτερο πλαίσιο και φωτίζει τη δυναμική που τις χαρακτηρίζει. Ταυτόχρονα, διερευνά την προοπτική εξόδου από αυτή την κρίση, προκειμένου οι λαοί της Μέσης Ανατολής, αλλά και ολόκληρου του κόσμου, να εξασφαλίσουν ένα λιγότερο αβέβαιο μέλλον.

Είπαν για το βιβλίο:
«Μια εξαιρετική εισαγωγή για όσους θέλουν να γνωρίσουν την περιοχή με τρόπο ουσιαστικό… χωρίς τις παραμορφωτικές ιδεολογικές παρωπίδες που αλλοιώνουν πολλές φορές την οπτική σε άλλα βιβλία με αντικείμενο τη συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου, τα οποία είναι διαποτισμένα από φανατισμούς
Michael J. Totten, The New York Times
«Ο Ζιλ Κεπέλ αποκρυπτογραφεί με εξαιρετική διαύγεια τις κρίσεις στη Μέση Ανατολή, προσφέροντάς μας ένα κορυφαίο μάθημα γεωπολιτικής. Το Έξοδος από το χάος είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία του
Christian Makarian, L’Express
«Ένα βιβλίο απαραίτητο σε όσους θέλουν να καταλάβουν τι συμβαίνει σήμερα στη Μέση Ανατολή
Jean-Pierre Elkabbach, CNews

Ο καθηγητής και διάσημος μελετητής του Ισλάμ Gilles Kepel, έρχεται να φωτίσει την πολιτική ιστορία της πολύπαθης περιοχής της Μεσογείου και Μέσης Ανατολής μέσα από την καταγραφή των συγκρούσεων των τελευταίων δεκαετιών. Το βιβλίο μας δίνει μια σαφή και πειστική αφήγηση των βαθύτερων αιτίων της έντασης, τεκμηριώνοντάς τη με προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που έζησαν τα γεγονότα.

Σειρά Μεγάλες Ιδέες

Καινοτόμα και ενημερωτική, προκλητική και πειστική, η σειρά βιβλίων Μεγάλες Ιδέες προσεγγίζει με μια εντελώς νέα ματιά τις θεμελιώδεις ιδέες που έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή μας και στον κόσμο μας σήμερα. Η μοναδική εικονογραφημένη προσέγγιση και το έξυπνα οργανωμένο κείμενο διευκολύνουν στην κατανόηση των πολύπλοκων εννοιών. Ανάλογα με τον χρόνο που μπορεί κανείς να διαθέσει, διαβάζει:

Μεγάλες ιδέες
Μήπως η τεχνολογία μας αρρωσταίνει;
Ένας οδηγός για τον 21ο αιώνα
Ian Douglas

Κατηγορία: Εκλαϊκευμένες επιστήμες
Μετάφραση: Μιχάλης Μικέδης
ISBN: 978-960-645-078-5
Κωδικός: 85069
Διαστάσεις: 15 x 23 εκ.
Σελίδες: 144
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 23/09/20
Τιμή: 13,30 €

Ο Ian Douglas αρθρογραφεί για την επιστήμη, την τεχνολογία, την υγεία, τη διαπαιδαγώγηση και για τους τρόπους που όλα αυτά αλληλοεπιδρούν. Εργάστηκε επί σειρά ετών στην Telegraph ως αρθρογράφος των παραπάνω θεμάτων και επιμελητής ψηφιακής έκδοσης. Επίσης, εργάστηκε ως διαχειριστής του ιστότοπου της Βρετανικής Βιβλιοθήκης και ως διευθυντής του ψηφιακού τμήματος στον Spectator. Έχει μιλήσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς BBC Radio 4 και NPR, και σε αρκετές διαδικτυακές ραδιοφωνικές εκπομπές για πολλά θέματα, από τη χρήση επιστημονικών μεθόδων στην ανατροφή των παιδιών μέχρι την αποκρυπτογράφηση των κωδικών στο Μπλέτσλεϊ Παρκ. Καινοτόμα και ενημερωτική, προκλητική και πειστική, η σειρά βιβλίων Μεγάλες ιδέες προσεγγίζει με μια εντελώς νέα ματιά τις θεμελιώδεις ιδέες που έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή μας και στον κόσμο μας σήμερα.
Η μοναδική εικονογραφημένη προσέγγιση και το έξυπνα οργανωμένο κείμενο σας διευκολύνουν στην κατανόηση των πολύπλοκων εννοιών και σας δίνουν όλα όσα χρειάζεστε για να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει βελτιώσει τη ζωή μας ποικιλοτρόπως. Ωστόσο, μήπως όσο η τεχνολογία μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην προσωπική μας ζωή μάς βλάπτει περισσότερο απ’ ό,τι μας ευεργετεί;
Μήπως γινόμαστε αγχώδεις, καταθλιπτικοί και κοινωνικά απομονωμένοι, Αυτό το βιβλίο εξετάζει με διεισδυτική και διορατική ματιά τις συνέπειες της καθημερινής αλληλεπίδρασής μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές και του υπερβολικού χρόνου που αναλώνουμε μπροστά στις οθόνες τους –τις συνέπειες στις προσωπικές επιλογές, τις σχέσεις, και την ψυχική και σωματική υγεία μας– και προτείνει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα.
Επιμέλεια σειράς: Matthew Taylor

Αυτό το βιβλίο του αρθρογράφου Ian Douglas εξετάζει με διεισδυτική και διορατική ματιά τις συνέπειες της καθημερινής αλληλεπίδρασής μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές και του υπερβολικού χρόνου που αναλώνουμε μπροστά στις οθόνες τους –τις συνέπειες στις προσωπικές επιλογές, τις σχέσεις και την ψυχική και σωματική υγεία μας– και προτείνει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα.

Σειρά Μεγάλες Ιδέες
Μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη;
Alice Bell

Ένας οδηγός για τον 21ο αιώνα

Κατηγορία: Εκλαϊκευμένες επιστήμες
Μετάφραση: Ευαγγελία Σταυροπούλου
ISBN: 978-960-645-079-2
Κωδικός: 85070
Διαστάσεις: 15 x 23 εκ.
Σελίδες: 144
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 23/09/20
Τιμή: 13,30 €

H Alice Bell (PhD) είναι ακτιβίστρια, συγγραφέας και ερευνήτρια που ειδικεύεται στην ιστορία και την πολιτική της επιστήμης, της τεχνολογίας και του περιβάλλοντος. Έχει εργαστεί ως ακαδημαϊκός και δημοσιογράφος. Αυτή την περίοδο συν-διευθύνει την Possible, μια φιλανθρωπική οργάνωση για την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, γράφει ένα βιβλίο για την ιστορία της κλιματικής κρίσης. Η Alice δωρίζει τα συγγραφικά της δικαιώματα από το βιβλίο στην οργάνωση Possible. Καινοτόμα και ενημερωτική, προκλητική και πειστική, η σειρά βιβλίων Μεγάλες ιδέες προσεγγίζει με μια εντελώς νέα ματιά τις θεμελιώδεις ιδέες που έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή μας και στον κόσμο μας σήμερα.
Η αλλαγή του κλίματος προκαλεί χάος στον πλανήτη, οι ωκεανοί πνίγονται στο πλαστικό, τα φυσικά οικοσυστήματα της Γης έχουν αποδεκατιστεί, και ένα εκατομμύριο είδη φυτών και ζώων κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Έχουμε ήδη προ-καλέσει υπερθέρμανση του πλανήτη κατά περίπου 1°C από τον 19ο αιώνα έως σήμερα. Μπορούμε άραγε να εκπληρώσουμε τον φιλόδοξο στόχο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή, που έγινε το 2015 στο Παρίσι, και να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη στο όριο των 1,5°C;

Είμαστε σε θέση να στραφούμε εξολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας; Μπορούμε να αποτινάξουμε την «εξάρτησή» μας από τα πλαστικά μίας χρήσης και να ανακυκλώσουμε τα υπόλοιπα; Μπορούμε να φυτέψουμε νέα δάση για να δημιουργήσουμε περιοχές που θα απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα; Αυτό το εύστοχο και αφυπνιστικό βιβλίο της σειράς Μεγάλες ιδέες εξετάζει μια εκτενή γκάμα από τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές δράσεις που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να σταματήσουμε την καταστροφή που προκαλούμε και να φτιάξουμε έναν πλανήτη στον οποίο μπορεί να ευημερεί κάθε είδος ζωής.

Επιμέλεια σειράς: Matthew Taylor

Tο εύστοχο και αφυπνιστικό βιβλίο της σειράς Μεγάλες ιδέες από την PhD ακτιβίστρια Alice Bell εξετάζει μια εκτενή γκάμα από τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές δράσεις που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να σταματήσουμε την καταστροφή που προκαλείται και να φτιάξουμε έναν πλανήτη στον οποίο μπορεί να ευημερεί κάθε είδος ζωής.

ΓΛΥΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Πωλήσεις με τη μέθοδο Sweet
David K. Sweet, PhD

Κατηγορία: Marketing – Πωλήσεις
Μετάφραση: Ευαγγελία Σταυροπούλου
ISBN: 978-960-645-089-1
Κωδικός: 41262
Διαστάσεις: 14 x 20,5
Σελίδες: 176
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 23/09/20
Τιμή: 14,40 €

Ο ∆ρ Ντέιβιντ Σουίτ διαθέτει
εικοσαετή και πλέον πείρα στον
τοµέα του ανθρώπινου δυναµικού,
µε δωδεκαετή εξειδίκευση στην
ιαπωνική αγορά, και είναι
ευρέως γνωστός ως οµιλητής
και συγγραφέας. Έχει γράψει
επίσης τα βιβλία Sweet Success
και Recruit. Είναι ∆ιευθύνων
Σύµβουλος της εταιρείας
συµβούλων ανθρώπινου
δυναµικού FocusCore Group

 

Θέλετε να επιτύχετε στις πωλήσεις πραγματικά;
Στις Γλυκές πωλήσεις, το νέο βιβλίο του David Sweet, παρουσιάζονται αποτελεσµατικές τεχνικές πώλησης οι οποίες σπάνια αποκαλύπτονται στα σεµινάρια πωλήσεων. Ο ∆ρ Sweet χρησιµοποιεί µια πρακτική προσέγγιση που προέκυψε µέσα από την πρόσφατη οικονοµική ύφεση.
Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, µελέτησε τις πρακτικές και τις διαδικασίες που εφάρµοσαν οι εταιρείες οι οποίες, όχι µόνο επέζησαν, αλλά και επεκτάθηκαν, και η έρευνά του αυτή αποτέλεσε τη βάση για τη δηµιουργία του βιβλίου.

Σε αντίθεση µε άλλα εγχειρίδια πωλήσεων, οι Γλυκές πωλήσεις προσφέρουν έναν χρήσιµο οδηγό ανάπτυξης και εξάσκησης των δεξιοτήτων σας, τις οποίες στη συνέχεια μπορείτε να εφαρμόσετε. Με τις κατευθυντήριες αρχές που περιγράφει ο ∆ρ Sweet, ο αρχάριος πωλητής θα γίνει επαγγελµατίας και ο επαγγελµατίας θα γίνει πωλητής παγκόσµιας κλάσης.

Το βιβλίο του Dr David Sweet αποτελεί έναν χρήσιμο οδηγό ανάπτυξης και εξάσκησης των δεξιοτήτων των πωλητών. Με τεχνικές που σπάνια παρουσιάζονται ακόμα και στα εξειδικευμένα σεμινάρια πωλήσεων, το βιβλίο υπόσχεται να καταρτίσει τους αρχάριους στον χώρο των πωλήσεων και να βοηθήσει τους πεπειραμένους πωλητές να θέσουν και να επιτύχουν ακόμα πιο υψηλούς στόχους.

Οδηγός Φορολογικών Ελέγχων
«Παραδοσιακές» και «Έμμεσες» Μέθοδοι Ελέγχου, Θεωρία και Πράξη

Γιώργος Δαλιάνης, Κώστας Νιφορόπουλος
Γιάννης Αρτσίτας, Νική Χατζοπούλου

Κατηγορία βιβλίου: Φορολογικά
Λογιστικά
ISBN: 9789606451249
Κωδικός: 41258
Διαστάσεις: 21×29
Σελίδες: 352
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 03/09/2020
Τιμή: 40,00 €

Ο Γεώργιος Δαλιάνης είναι Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός, Διευθύνων Σύμβουλος της ARTION Α.Ε. & Ιδρυτής του Ομίλου ARTION.

Ο Κωνσταντίνος Νιφορόπουλος είναι Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής, Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας «ΩΡΙΩΝ ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ Α.Ε.» και Αντιπρόεδρος της εταιρείας «BDO ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Ο Ιωάννης Αρτσίτας είναι Λογιστής – Φοροτεχνικός.

Η Νίκη Χατζοπούλου είναι Δικηγόρος παρ’ Εφέταις, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια. Οι φορολογικοί έλεγχοι αποτελούν ένα πολύ ιδιαίτερο πεδίο, το οποίο συμπυκνώνει τόσο το γνωστικό αντικείμενο αυτό καθεαυτό, όσο και την μεθοδολογία που έρχεται να καλύψει το κενό που υπάρχει στην βιβλιογραφία και εφαρμόζεται στην πράξη.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα εγχειρίδιο για τους φορολογικούς ελέγχους και α-πευθύνεται και σε επαγγελματίες του κλάδου (λογιστές, φοροτεχνικούς, νομι-κούς), αλλά και σε ένα ευρύτερο αναγνωστικό κοινό. Πέραν αυτού, όμως, απο-τελεί και έναν χρήσιμο οδηγό σχετικά με τα φορολογικά ζητήματα που αφορούν τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, είτε εμπλέκονται σε φορολογικό έλεγχο είτε όχι.

Σε αυτό, ο αναγνώστης θα βρει πλούσιο υλικό σχετικά με τις παραδοσιακές τε-χνικές ελέγχου, αλλά και ένα νέο ταχέως αναπτυσσόμενο εργαλείο των ελεγκτι-κών οργάνων, τις έμμεσες μεθόδους προσδιορισμού του φορολογητέου εισοδή-ματος.

Οι πληροφορίες αυτές αναλύονται τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επί-πεδο μέσα από σειρά παραδειγμάτων, ορισμένα δε από αυτά είναι αντλημένα από διενεργηθέντες ελέγχους.

Τέλος, ένα σημαντικό κεφάλαιο του βιβλίου είναι οι απαντήσεις σε δημοφιλή ερωτήματα που συχνά απαντώνται στην πράξη και απασχολούν επαγγελματίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Περιεχόμενα του βιβλίου: Πρόλογος, Γενικά στοιχεία για τον τρόπο φορολόγησης, Φορολογικός έλεγχος, Πρόγραμμα Φορολογικού ελέγχου απλογραφικών βιβλίων, Πρόγραμμα Φορολογικού ελέγχου διπλογραφικών βιβλίων, Φορολογική Αναμόρ-φωση – εκπιπτόμενες δαπάνες και απαλλασσόμενα σχέδια, Τέλη Χαρτοσήμου, Οι έμμεσες τεχνικές ελέγχου, Η ενδικοφανής προσφυγή, Πρόληψη ξεπλύματος χρήμα-τος (Ξ.Χ.) Ν.4557/2018, Ερωταπαντήσεις, Βιβλιογραφία, Ευρετήριο, Συντομογρα-φίες

Minecraft
Οδηγός για κοκκινόπετρα

Κατηγορία: Hobby
Μετάφραση: Κώστας Καρανικολός
ISBN: 978-960-461-906-1
Κωδικός: 64009
Διαστάσεις: 15 x 21 εκ.
Σελίδες: 96
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 23/09/20
Τιμή: 13.30€

Μπορείτε κι εσείς να γίνετε αρχιμηχανικοί και να δη-μιουργήσετε εκπληκτικές κατασκευές με τον επίσημο Οδηγό για την Κοκκινόπετρα.

Ανακαλύψτε τις χρήσεις των εξαρτημάτων από κοκκινόπετρα, μάθετε πώς να φτιάχνετε χρήσιμα κυκλώματα και δημιουργήστε έξυπνες κατασκευές χρησι-μοποιώντας τις ικανότητές σας.
Με πληροφορίες και συμβουλές από τους ειδικούς της Mojang, αυτό το βιβλίο είναι ο απόλυτος οδηγός για τις κατασκευές σας στο Minecraft.
Κυκλοφορούν από την ίδια σειρά:

Ανακαλύψτε τις χρήσεις των εξαρτημάτων από κοκκινόπετρα, μάθετε πώς να φτιάχνετε χρήσιμα κυκλώματα και δημιουργήστε έξυπνες κατασκευές χρησιμοποιώντας τις ικανότητές σας.

Minecraft
Οδηγός για επιβίωση στον ωκεανό

Κατηγορία: Hobby
Μετάφραση: Κώστας Καρανικολός
ISBN: 978-960-645-085-3
Κωδικός: 64010
Διαστάσεις: 15 x 21 εκ.
Σελίδες: 80
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 23/09/20
Τιμή: 13.30€

ωκεανοί του Minecraft είναι γεμάτοι με παράξενα πλάσματα και σπάνιους θησαυρούς, αλλά στα σκοτεινά βάθη παραμονεύουν κίνδυνοι που κάνουν την επιβίωση μια πολύ δύσκολη υπόθεση!

 

Με τον επίσημο Οδηγό για την Επιβίωση στον Ωκεανό του Minecraft θα μάθετε πώς να αναπνέετε κάτω από το νερό, να ανακαλύπτετε πολύτιμα λάφυρα από βυθισμένα ναυάγια, και να αποκρούετε επιθέσεις από φρουρούς και άλλα απειλητικά τέρατα του βυθού.
Με πληροφορίες και συμβουλές «από μέσα» –από τους ειδικούς της Mojang– αυτό το βιβλίο είναι ο απόλυτος οδηγός επιβίωσης στον ωκεανό του Minecraft.