Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Sebastian Faulks
H ηχώ του Παρισιού

Ένα πρωτότυπο και συγκινητικό μυθιστόρημα για τις σκοτεινές πλευρές της Πόλης του Φωτός, ιδωμένες μέσα από τα μάτια δυο νέων ανθρώπων που περιπλανώνται και αναζητούν απαντήσεις για τον εαυτό τους και το παρελθόν τους.

image description


Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
H ηχώ του Παρισιού
Οι αντίλαλοι του παρελθόντος στο μέλλον
Sebastian Faulks

Κατηγορία: Μυθιστόρημα
Μετάφραση: Κλαίρη Παπαμιχαήλ
ISBN: 978-960-645-041-9
Κωδικός: 84221
Διαστάσεις: 17 x 20.5
Σελίδες: 400
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/20
Τιμή: 15,50 €

Ο Σεμπάστιαν Φωκς είναι ένας από τους πιο γνωστούς και καταξιωμένους σύγχρονους Βρετανούς συγγραφείς. Πολλά βιβλία του έχουν μπει σε λίστες best seller. Σπούδασε στο Κολέγιο Ουέλιγκτον και στο Κέμπριτζ. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην Independent. Έχει γίνει γνωστός για τα βιβλία του που διαδραματίζονται στο Παρίσι. Έχει εκδώσει τα βιβλία The girl at the Lion d’ Or και Birdsong, που μαζί με τη Σάρλοτ Γκρέι αποτελούν τη «γαλλική» τριλογία του, το The Fatal Englishman και τελευταία το On Green Dolphin Street. Το 2008 έγραψε το Μυθιστόρημα με το διάβολο, μια αριστοτεχνική συνέχεια της παράδοσης του James Bond. Ένας γαλλοαλγερινής καταγωγής νεαρός και μια Αμερικανίδα ερευνήτρια, εξερευνούν τα σκοτεινά σημεία της ιστορίας του Παρισιού
Η ηχώ του Παρισιού είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για τις χαμένες ψυχές στη γαλλική πρωτεύουσα. Η ιστορία του διαδραματίζεται με φόντο το Παρίσι όπως δεν το έχετε ξαναδεί ποτέ –μια πόλη όπου σε κάθε σε κτίριο φαίνεται να αντηχεί ένα κρυφό παρελθόν, οι σκιές του Βισύ και της Αλγερίας.
Η Αμερικανίδα μεταδιδακτορική ερευνήτρια Χάνα κι ο νεαρός Μαροκινός Τάρεκ, που το ’χει σκάσει από το σπίτι του, μπορεί να μην έχουν πολλά κοινά μεταξύ τους, επηρεάζονται ωστόσο από τα φαντάσματα που κυκλοφορούν με το φως της μέρας στο Παρίσι. Η Χάνα ακούει τις απίστευτες μαρτυρίες των γυναικών που έζησαν στη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής· θέλοντας να κατανοήσει τις ζωές τους, και μέσα από αυτές και τη δική της, ανακαλύπτει μια πόλη γεμάτη στοιχεία και διασυνδέσεις.
Στα προάστια των μεταναστών, ο Τάρεκ ψάχνει τη μητέρα, που γνώρισε ελάχιστα. Αθώος όπως είναι, το κάθε βουλεβάρτο, ο κάθε σταθμός του μετρό και η κάθε γωνιά του δρόμου αποτελούν γι’ αυτόν πηγή έκπληξης. Σ’ αυτό το βαθιά συγκινητικό μυθιστόρημα, ο Faulks ασχολείται με τα ζητήματα της αποικιοκρατίας μετανάστευσης, της αδικίας και της ταυτότητας. Με μεγάλη πρωτοτυπία και σκοτεινό χιούμορ, η Ηχώ του Παρισιού μας κάνει να αναρωτηθούμε πόσα χρειάζεται πράγματι να ξέρουμε ώστε να ζήσουμε μια ζωή που να έχει αξία.

Είπαν για το βιβλίο:
« Ένα βιβλίο το οποίο έχει πολλά να μας διδάξει για την περίπλοκη ταυτότητα της πόλης του Παρισιού και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το παρελθόν.»
Sunday Times
«Ένα μυθιστόρημα που φιλοδοξεί να ανασυνθέσει τις κρυφές πτυχές τις Ιστορίας που παραμονεύουν πίσω από κάθε όμορφη γωνιά της
Guardian
«Σε αυτές τις σελίδες διαβάζουμε για το Παρίσι όπως δεν θα το παρουσιάσουν ποτέ οι ταξιδιωτικοί οδηγοί, για προφανείς λόγους, όπως οι κακόφημες περιοχές και τα προάστια στα οποία συνωστίζονται οι μετανάστες
Herald

Antonio G. Iturbe
H βιβλιοθηκάριος του Άουσβιτς

Η μυθιστορηματική βιογραφία της Ντίτα Κράους, μιας κρατούμενης που επιβίωσε από το στρατόπεδο του Άουσβιτς και μας αποκαλύπτει τη μικρότερη και πιο επικίνδυνη βιβλιοθήκη που υπήρξε ποτέ στον κόσμο.

image description


Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου
Η βιβλιοθηκάριος του Άουσβιτς
Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της Ντίτα Κράους
Antonio G. Iturbe

Κατηγορία: Ιστορικό Μυθιστόρημα
Μετάφραση: Αγγελική Βασιλάκου
ISBN: 978-960-645-043-3
Κωδικός: 84223
Διαστάσεις: 17 x 20.5
Σελίδες: 528
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/20
Τιμή: 17,70 €

Ο Αντόνιο Ιτούρμπε γεννήθηκε στη Σαραγόσα και μεγάλωσε στη Βαρκελώνη. Σπούδασε δημοσιογραφία και εργάζεται ως πολιτιστικός συντάκτης και βιβλιοκριτικός. Είναι από το 1996 διευθυντής του περιοδικού Que Leer. Η ιστορία της μικρότερης και πιο επικίνδυνης βιβλιοθήκης στον κόσμο, ειπωμένη από μια κρατούμενη του Άουσβιτς που κατόρθωσε να επιβιώσει.
Ιανουάριος του 1944. Η έφηβη Ντίτα Κράους με τους γονείς της μεταφέρεται από το γκέτο των Εβραίων της Τερεζίν στην Πράγα στο στρατόπεδο Άουσβιτς-Μπιρκενάου. Μόνο η Ντίτα Κράους και μια χούφτα ακόμα κρατούμενοι επέζησαν, έπειτα από παραμονή ενός έτους, πριν από την απελευθέρωσή τους από τους Συμμάχους την Άνοιξη του ’45. Παρατηρεί τα πάντα, θυμάται τα πάντα και αφηγείται τα πάντα στον Αντόνιο Ιτούρμπε: Τον φόβο, τους συντρόφους που βρίσκαν νεκρούς το πρωί από την πείνα και το κρύο, την καταναγκαστική εργασία κάτω από τα γρονθοκοπήματα των «Κάπος», τις περιοδικές «επιλογές» που ξεχώριζαν τους υγιείς από τους αρρώστους που οδηγούνταν στα κρεματόρια.
Μα πάνω απ’ όλα, θυμάται τον Φρέντι Χιρς, τον αρχηγό του παιδικού μπλοκ 31. Στη μαύρη λάσπη του Άουσβιτς που καταπίνει τα πάντα, ο Φρέντι Χιρς έκτισε μυστικά ένα σχολείο. Οι Ναζί δεν το ξέρουν. Όπως δεν γνωρίζουν και την ύπαρξη της μικρότερης, κρυμμένης και παράνομης δημόσιας βιβλιοθήκης που υπήρξε ποτέ. Περιλαμβάνει έξι «ομιλούντα» βιβλία και οχτώ τυπωμένα. Τα τελευταία, η νεαρή Ντίτα τα κρύβει κάτω από το φόρεμά της με κίνδυνο της ζωής της.
Το βιβλίο τιμήθηκε με το βραβείο TROA και μεταφράστηκε σε 22 γλώσσες

Είπαν για το βιβλίο:
«Ένα μυθιστόρημα που παρότι δεν χρυσώνει το χάπι για τις αδιανόητες θηριωδίες των στρατοπέδων θανάτου, αποτελεί ύμνο για τη ζωή
Kirkus Reviews
«Ένα αξέχαστο, σπαρακτικό μυθιστόρημα.»
Publishers Weekly

Βιβλία προσωπικής και επαγγελματικής εξέλιξης
Napoleon Hill
Σκέψου και πλούτισε

Αναθεωρημένη και εμπλουτισμένη έκδοση του εμβληματικού βιβλίου του Napoleon Hill, απαραίτητου οδηγού για κάθε άνθρωπο που θέλει να κατακτήσει τους πιο πολύτιμους στόχους του.


Μετάφραση: Ευαγγελία Σταυροπούλου
Σκέψου και πλούτισε
Ο σημαντικότερος οδηγός επιτυχίας που γράφτηκε ποτέ
Napoleon Hill

Μετάφραση: Ευαγγελία Σταυροπούλου
Κατηγορία βιβλίου: Προσωπική Βελτίωση
ISBN: 978-960-645-070-9
Κωδικός: 63190
Διαστάσεις: 14 x 20.5
Σελίδες: 512
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/20
Τιμή: 16.60 €

O Ναπόλεον Χιλ γεννήθηκε στη Βιρτζίνια και εργάστηκε σε εφημερίδες από την ηλικία των 13 ετών. Μετά από μιας καθοριστικής σημασίας συνέντευξη με τον Άντριου Καρνέγκι, ξεκίνησε μια πολυετή έρευνα σχετικά με το πώς τα ισχυρά πρόσωπα κατακτούν την επιτυχία. Τα συμπεράσματα αυτής της έρευνας περιλαμβάνονται στο βιβλίο του Σκέψου και Πλούτισε. Ο Ν. Χιλ απεβίωσε στη Ν. Καρολίνα το 1970 σε ηλικία 87 ετών.
Ο Ρος Κόρνγουελ είναι ακαδημαϊκός, συγγραφέας και εκδότης. Είναι πρόεδρος και διευθ. σύμβουλος των οργανισμών Mindpower Press, Achieve it και Cornwell As-sociates.

Γραμμένο το 1937 μετά από 25ετή έρευνα, το βιβλίο αυτό θεωρείται ένα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα αριστουργήματα στον τομέα της προσωπικής ανάπτυξης

Η φιλοσοφία του βιβλίου επικεντρώνεται στην παραδοχή ότι κάθε στόχος μπορεί να κατακτηθεί μέσω του οραματισμού του και της φαντασίας. Μπορεί κανείς να γίνει ό,τι το μυαλό του θεωρεί πιθανό. O Χιλ αποκαλύπτει μια διαχρονική και παντοδύναμη φόρμουλα επιτυχίας που μας δίνει τη δυνατότητα να κατακτήσουμε τους πιο πολύτιμους στόχους μας.
Σε αντίθεση με τις περισσότερες εκδόσεις του βιβλίου του Χιλ, αυτή η έκδοση επαναφέρει το αριστούργημά του στην αρχική του μορφή και πρόθεση. Περιλαμβάνει σημαντικό υλικό για το πώς να ευημερήσετε σε δύσκολες οικονομικές περιόδους, το οποίο είχε αφαιρεθεί από μεταγενέστερες εκδόσεις, αλλά είναι απίστευτα επίκαιρο σήμερα. Αυτή είναι η μόνη έκδοση που περιέχει πλήρη σχολιασμό και χρήσιμο ευρετήριο, τα οποία παρέχουν σημαντικές λεπτομέρειες για τη ζωή του Χιλ και την εποχή του, για τη διά βίου έρευνά του και για τους ηγέτες των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, τους οποίους μελέτησε προκειμένου να συγκεντρώσει τις
ανεκτίμητες βασικές αρχές της επιτυχίας που θα ανακαλύψετε σε αυτό το βιβλίο.
 Οι πωλήσεις του βιβλίου έχουν ξεπεράσει τα 20.000.000 αντίτυπα
 Πρόλογος του Ross Cornwell

Είπαν για το βιβλίο:
«Αυτό είναι το καλύτερο βιβλίο για την προσωπική επιτυχία που γράφτηκε ποτέ. Με αυτό έγινα εκατομμυριούχος – ξεκινώντας από το μηδέν.»
Brian Tracy, συγγραφέας του Getting rich your own way

Το κλασικότερο όλων των κλασικών βιβλίων
Harvey MacKay, συγγραφέας του Swim by the sharks without being eaten alive

Διάβασα το Σκέψου και πλούτισε πριν από πολλά χρόνια και με βοήθησε να γίνω ο μεγαλύτερος πωλητής στον κόσμο. Αποτελεί υποχρεωτικό ανάγνωσμα αν θέλετε να γίνετε κάποιος.
Joe Girard, No 1 πωλητής παγκοσμίως, όπως πιστοποιείται από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες

Πληροφορική
Joan Lambert, Curtis Frye
Ελληνικό Microsoft Office 2019

Ένας χρήσιμος και πρακτικός οδηγός για την εκμάθηση και πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων του Microsoft Office 2019 & Office 365.


Μετάφραση: Παναγιώτης Καναβός
Ελληνικό Microsoft Office 2019
Joan Lambert & Curtis Frye

Κατηγορία: Πληροφορική
Μετάφραση: Παναγιώτης Καναβός
ISBN: 978-960-645-018-1
Κωδικός: 56146
Διαστάσεις: 21 x 29
Σελίδες: 496
Τύπος εξωφύλλου: Μαλακό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/20
Τιμή: 39.90 €

Η Joan Lambert έχει γράψει περισσότερα από πενήντα βιβλία σχετικά με τα Windows και το Office, ανάμεσα σε αυτά το Mi-crosoft Office 2016 Step by Step, καθώς και πέντε σειρές των οδηγών μελέτης για την πιστοποίηση Microsoft Office Specialist. Ο Curtis Frye έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία, μεταξύ των οποίων τα Microsoft Excel 2016 Step by Step και Brilliant Office VBA Program-ming. Ο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να μάθετε τα ελληνικά Microsoft Office 2019 και Office 365

Μάθετε εύκολα πώς να χρησιμοποιείτε το Microsoft Office 2019 ή το Office 365 και πώς να κάνετε περισσότερα πράγματα πιο γρήγορα. Με τα βιβλία της σειράς Βήμα Βήμα θα βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε, τη στιγμή που τις χρειάζεστε:

Τα σύντομα μαθήματα και οι αναλυτικές εικόνες σάς δείχνουν ακριβώς τι πρέπει να κάνετε!

Ανακαλύψτε συντομεύσεις πληκτρολογίου για το Word, το Excel, το PowerPoint και το Outlook οι οποίες σας βοηθούν να εργάζεστε πιο γρήγορα.

Μορφοποιήστε, οργανώστε και δημιουργήστε μαζί με τους συνεργάτες σας έγγραφα στο Word τα οποία θα έχουν το αποτέλεσμα που θέλετε.

Καταστρώστε χρήσιμα, αξιόπιστα φύλλα εργασίας στο Excel, και αναλύστε σύνθετα σύνολα δεδομένων.

Ετοιμάστε εξαιρετικά αποτελεσματικές παρουσιάσεις με τα νέα οπτικά εργα-λεία που σας παρέχει το PowerPoint.

Αυξήστε την παραγωγικότητά σας χρησιμοποιώντας το Outlook για να διαβάζετε την ηλεκτρονική αλληλογραφία σας, να κανονίζετε το ημερήσιο πρόγραμμά σας, και να διαχειρίζεστε τις επαφές σας.

Εκμεταλλευτείτε τις νέες δυνατότητες των προσωποποιημένων αναφορών που σας παρέχει το Outlook, καθώς και των τριδιάστατων εικόνων στο Word, το PowerPoint και το Outlook

Εντοπίστε εύκολα τις εργασίες και τα μαθήματα που σας χρειάζονται.

Κατεβάστε τα αρχεία εξάσκησης Βήμα Βήμα από τη διεύθυνση:
www.klidarithmos.gr/Office2019SBS-Practice

  1. Απλά, αριθμημένα βήματα
  2. Λεπτομερείς εικόνες
  3. Χρήσιμες συμβουλές

Παιδικά βιβλία 3+

Τρία νέα παιδικά βιβλία έρχονται να εμπλουτίσουν τη σειρά βιβλίων της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας (APA).

Shaina Rudolph, Danielle Royer
Όλες μου οι ρίγες

Μια τρυφερή ιστορία για την κατανόηση της ιδιαιτερότητας των παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

image description


Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Όλες μου οι ρίγες
Shaina Rudolph & Danielle Royer

Κατηγορία βιβλίου: Παιδικά
Εικονογράφηση: Jennifer Zivoin
Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Ενδεικτική ηλικία: 6-8
ISBN: 978-960-645-038-9
Κωδικός: 86041
Διαστάσεις: 20,5 x 25.5
Σελίδες: 36
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/20
Τιμή: 11.10 €

Η Shaina Rudolph εργάζεται ως εκπαιδευτικός εδώ και 12 χρόνια σε ποικίλα κοινωνικοοικονομικά περιβάλλοντα. Επιδιώκει να υποστηρίζει κάθε μαθητή ώστε να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του, ενώ εργάζεται ως ειδικός ανάγνωσης με παιδιά που έχουν μαθησιακές ιδιαιτερότητες στην ευρύτερη περιοχή του Los Angeles.

Η Danielle Royer λατρεύει τη διδασκαλία μικρών παιδιών και έχει εμπνευστεί από τα νεαρότερα αδέρφια της που έχουν μαθησιακές ιδιαιτερότητες, θεωρώντας το πολύ σημαντικό να νιώθουν όλα τα παιδιά άνετα με το ποια είναι. Διδάσκει στην περιοχή της Santa Monica.

Μια απλή αλλά αποτελεσματική ιστορία για την κατανόηση της ιδιαιτερότητας των παιδιών που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού.

 

Το ταξίδι αυτογνωσίας του Ζέιν, μιας νεαρής ζέβρα με αυτισμό, που αγωνιά για το πώς βλέπουν οι γύρω του την «ξεχωριστή» του ρίγα και μαθαίνει με τη βοήθεια της μητέρας του να είναι υπερήφανος για κάθε μοναδικό του χαρα-κτηριστικό.
Περιλαμβάνονται Οδηγός ανάγνωσης, με πρόσθετες πληροφορίες για τις δια-ταραχές του αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), και Σημείωμα για γονείς και εκ-παιδευτικούς με συμβουλές σχετικά με δομές στήριξης.
Πρόλογος από την Alison Singer, πρόεδρο του Autism Science Foundation (Επι-στημονικό Ίδρυμα Αυτισμού)


Διακρίσεις του βιβλίου:
 Βραβείο Gold Medal
 Mom’s Choice Awards


Είπαν για το βιβλίο:
Μας διδάσκει να αποδεχόμαστε όχι μόνο το ποιοι είμαστε αλλά και το ότι οι άνθρωποι γύρω μας είναι μοναδικοί, χάρη στις εκπληκτικές πολύχρωμες ρίγες τους
–Stan Lee, Chairman emeritus of Marvel Comics
Oι Rudolph και Royer ρίχνουν φως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί με αυτισμό. Πέραν από αυτό, μας δείχνουν πόσο μοναδικά και τρυφερά είναι αυτά τα παιδιά. Ο Ζέιν είναι ένας ήρωας, όπως κάθε παιδί που αντιμετωπίζει το ζήτημα του αυτισμού αλλά και η μητέρα του είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση, αποδεικνύοντας πως με πολύ αγάπη όλα είναι πιθανά.
Russell Simmons, Philanthropist and founder of Def Jam Recordings

Lysa Mullady, PhD
Τρία πουλάκια κάθονται

Ένα βιβλίο για την αντιμετώπιση του κουτσομπολιού στις κοινωνίες των μικρών παιδιών και για το χτίσιμο υγιών σχέσεων μεταξύ τους, αποκτώντας χρήσιμες κοινωνικές δεξιότητες.

image description


Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Τρία πουλάκια κάθονται
Lysa Mullady, PhD

Κατηγορία βιβλίου: Παιδικά
Εικονογράφηση: Kyle Reed
Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Ενδεικτική ηλικία: 3-6
ISBN: 978-960-645-040-2
Κωδικός: 86043
Διαστάσεις: 20.5 x 25.5
Σελίδες: 36
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/20
Τιμή: 11.10 €

Η Lysa Mullady είναι συγγραφέας και σχολική σύμβουλος. Έχει εργαστεί για περισσότερα από 30 χρόνια ως σύμβουλος προσχολικής ηλικίας. Ένα βιβλίο για την αντιμετώπιση του κουτσομπολιού στις κοινωνίες των μικρών παιδιών και για το χτίσιμο υγιών σχέσεων μεταξύ τους
Τρία μικρά πουλάκια κάθονται και… τσιου! τσιου!… λένε τα νέα τους. Κι ενώ συζητάνε για το κυνήγι σκουληκιών, ο Μπλε καταλαβαίνει ότι δεν είναι καλεσμένος. Έτσι, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση, διαδίδοντας μια φήμη. Πριν καν το καταλάβει, το μικρό του ψεματάκι κλιμακώνεται σε μεγάλο δράμα! Μπορεί ο Μπλε να επανορθώσει πριν να είναι πολύ αργά;
Ένα ιδανικό βιβλίο για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και για τη σημασία του να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας πριν να αντιδράσουμε απέναντι σε κάτι. Αποτελεί μια χρήσιμη εισαγωγή για να μιλήσουμε στα παιδιά γιατί δεν πρέπει να κουτσομπολεύουν και πως πρέπει να απολογούνται όταν έχουν πληγώσει κάποιον, ακόμα και παρά τη θέλησή τους.
Περιλαμβάνει σημείωμα για γονείς, εκπαιδευτικούς με περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να χτίσουν θετικές σχέσεις.


Είπαν για το βιβλίο:
«Το πολύτιμο μάθημα της Mullady μεταδίδεται με τρυφερότητα στους αναγνώστες
Kirkus Reviews

Jo Rooks
To αγαπημένο μέρος του Έκτορα

Ένα βιβλίο που εμπνέει τη γενναιότητα στα μικρά παιδάκια, προκειμένου να ξεπεράσουν τις ανασφάλειές τους και να τολμήσουν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας τους.

image description


Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα

Το αγαπημένο μέρος του Έκτορα
Jo Rooks

Κατηγορία βιβλίου: Παιδικά
Εικονογράφηση: Jo Rooks
Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
Ενδεικτική ηλικία: 3-6
ISBN: 978-960-645-039-6
Κωδικός: 86042
Διαστάσεις: 20.5 x 25.5
Σελίδες: 36
Τύπος εξωφύλλου: Σκληρό
Ημερομηνία έκδοσης: 13/03/20
Τιμή: 11.10 €

H Jo Rooks είναι συγγραφέας και εικονογράφος. Ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, με το σύζυγο και τα δυο παιδιά της, τα οποία αποτελούν για εκείνη διαρκή πηγή έμπνευσης. Αγαπά να δημιουργεί ιστορίες με χαρακτήρες που τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν και με θετικά μηνύματα. Μια τρυφερή, καθησυχαστική και πειστική ιστορία για την εσωστρέφεια και την ανησυχία για το άγνωστο.
Ο Έκτορας είναι ένα σκαντζοχοιράκι που αγαπάει το άνετο, χουχουλιάρικο, ασφαλές σπίτι του. Δεν θέλει να αφήσει αυτή την αίσθηση ασφάλειας και θαλπωρής για να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Όμως όλες οι δικαιολογίες που χρησιμοποιεί για να μείνει μέσα στο σπίτι, σύντομα απομακρύνουν τους φίλους του. Θα βρει το κουράγιο να ξεμυτίσει από την περιοχή ασφαλείας του και να συμμετέχει σε όλες τις διασκεδαστικές δραστηριότητες με τους φίλους του;
Περιλαμβάνει Σημείωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς από τη Julia Martin Burch, PhD, με οδηγίες για το πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να ξεπεράσουν τις ανησυχίες τους και να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους.

Είπαν για το βιβλίο:

«H Rooks προσεγγίζει το θέμα με ανάλαφρη διάθεση και κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών γλώσσα, και τα ανθρωπόμορφα ζωάκια, που μοιάζουν ζωγραφισμένα με νερομπογιές, είναι απολαυστικά
Kirkus Reviews

«Αυτό το βιβλίο περιέχει ένα δυνατό μήνυμα για την απελευθέρωση από τις προσωπικές μας ανασφάλειες και είναι γραμμένο με απλό, φιλικό προς τα παιδιά τρόπο
–Manhattan Book Review

«Ακόμα και εάν δεν είναι κάποιος ανήσυχος ή ανασφαλής, μπορεί πάντα να απολαύσει πολύ ένα εικονογραφημένο βιβλίο με ήρωα ένα σκαντζο-χοιράκι που μαθαίνει ένα πολύτιμο μάθημα για τη γενναιότητα και την πίστη στον εαυτό του
Spooky KidLit

Το νέο του μήνα:

Η Edna O’ Brien με το νέο της βιβλίο με τίτλο Κορίτσι είναι υποψήφια για το Women’s Prize for fiction 2020. Η ελληνική έκδοση θα κυκλοφορήσει τον Απρίλιο.