200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ…
Ο διαγωνισμός συγγραφής διηγήματος
που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο και τον πολιτισμό BOOK PRESS,
με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση,
έφτασε στο τέλος του

Με εντυπωσιακή συμμετοχή, δημιουργικότητα, ταλέντο και φαντασία, ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός διηγήματος που διοργάνωσαν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο και τον πολιτισμό BOOK PRESS.
Από τις 25 Ιουλίου έως τις 15 Νοεμβρίου παραλάβαμε συνολικά 161 πρωτότυπα διηγήματα που άλλοτε κινούνται στο ιστορικό πλαίσιο της Ελληνικής Επανάστασης και άλλοτε εκκινούν από πλευρές της σύγχρονης πραγματικότητας, με κοινό σημείο αναφοράς όλων την εθνική μας παλιγγενεσία.
Η κριτική επιτροπή ξεχώρισε 10 διηγήματα με γνώμονα τη γλωσσική και λογοτεχνική αρτιότητά τους και την πρωτοτυπία θέματος και αφήγησης.

Οι δέκα νικητές του διαγωνισμού με αλφαβητική κατάταξη:
Κυριάκος Αλέξιος Εφραίμ Γατουρτζίδης, «Μόνο για δύο λόγους»
Γιάννης Δενδρινός, «Πρόσωπα»
Μανώλια Κίτσου, «45 τόνοι καφέ»
Βίκυ Κοσμοπούλου, «Γράμμα στη μάνα»
Νόνικα Κωνσταντουδάκη, «Πώς φεύγουν τα κοράκια»
Άννα Μικροπούλου, «Ντροπολιτσά»
Νικόλαος Μπισμπιγιάννης, «Η ώρα ήλθεν»
Γιάννης Νικολούδης, «Κάτω στον δρόμο»
Μαριτίνα Πάσσαρη, «Επέτειοι/Αισθάνομαι ένα βάρος»
Ειρήνη Σκούρα, «Πιάτσα ΗΣΑΠ»


Τα δέκα (10) βραβευμένα διηγήματα θα δημοσιευθούν στη διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο και τον πολιτισμό BOOK PRESS και θα κυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σε ψηφιακή μορφή (ebook) στις 22 Απριλίου 2021.

Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της BOOK PRESS Κώστας Αγοραστός, ο συγγραφέας Κώστας Ακρίβος, ο ιστορικός Θάνος Μ. Βερέμης, ο συγγραφέας και διευθυντής της BOOK PRESS Κώστας Β. Κατσουλάρης και η σύμβουλος ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ελένη Μπούρα.

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ευχαριστούν θερμά όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την αφοσίωση και τον χρόνο τους. Συγχαρητήρια στους διακριθέντες.