O πιο γιορτινός μήνας του χρόνου είναι εδώ και μαζί του ήρθαν και τα νέα μας βιβλία! Τι ανυπομονείτε να βρείτε κάτω από το δέντρο;
Πάμε να τα δούμε αναλυτικά:

Κυνήγι Μαγισσών
Stacey Halls

Σε καιρούς καχυποψίας και διωγμών, το να είσαι γυναίκα είναι ό,τι πιο επικίνδυνο.

Λάνκασιρ 1612. Δύο γυναίκες αγωνίζονται να σώσουν η μία την άλλη, ενώ η περίφημη δίκη των μαγισσών του Πέντλ πλησιάζει.

Μια ιστορία φιλίας, μαγείας και δύναμης βασισμένη σε αληθινά γεγονότα.

Μετάφραση: Χριστίνα Σωτηροπούλου

Τρεις αδερφές
Heather Morris

Σίμπι. Μάγκντα. Λίβια. Η ιστορία τους θα σας συγκινήσει βαθιά. Η πορεία τους θα σας χαρίσει ελπίδα. Τα ονόµατά τους θα σας µείνουν αξέχαστα.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία των αδερφών Μέλλερ, που επιβίωσαν από τη φρίκη του Άουσβιτς – Μπίρκεναου και επέλεξαν τη Heather Morris για να αφηγηθεί την ιστορία τους σε αυτό το µυθιστόρηµα.

Μετάφραση: Λένια Μαζαράκη

Ασυμβίβαστοι
Mario Desiati
Βραβείο Strega 2022

image description

Ο Mario Desiati καταδύεται στις πολυπλοκότητες και τον ερωτικό κόσμο μιας ρευστής, ξεριζωμένης, ασυμβίβαστης γενιάς: της γενιάς εκείνων που –σαράντα ετών σήμερα– απελευθερώθηκαν και δεν φοβήθηκαν να αναζητήσουν τη θέση τους στον κόσμο μακριά από τον τόπο τους.

Ένα μυθιστόρημα για το αίσθημα του ανήκειν, την αυτοεκτίμηση, τις ακλόνητες φιλίες και τις άπειρες μορφές που μπορεί να λάβει η ερωτική επιθυμία όταν αφήνεται να εκδηλωθεί.

Μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Το βασίλειο των Δαιμόνων
Kerri Maniscalco

image description

Με μια ιλιγγιώδη πορεία στο TikTok, το μυθιστόρημα φαντασίας της Kerri Maniscalco, έχοντας πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και με περισσότερα από 57 εκατομμύρια views και 140.000 κριτικές στο Goodreads, έχει ήδη γίνει αντικείμενο λατρείας των αναγνωστών και αναγνωστριών σε όλο τον κόσμο.

Μια ιστορία που συνδυάζει μυστήριο, αγωνία, ανατρεπτική πλοκή και δυνατά συναισθήματα σε εκρηκτικές δόσεις μέχρι την τελευταία σελίδα της.

Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Πίστη, ελπίδα και πόνος
Nick Cave, Seán O’Hagan

image description

Ο Nick Cave μοιράζεται τις πιο βαθιές του σκέψεις σε ένα βιβλίο-εξομολόγηση.
Με αφήγηση που κόβει την ανάσα, μιλά για τη την απώλεια και την αγάπη, τη μουσική και την ελευθερία, με λίγα λόγια για την ίδια τη ζωή.

Το βιβλίο βασίζεται με ειλικρίνεια στη ζωή του Cave, από την παιδική του ηλικία μέχρι σήμερα, τους έρωτές του, την εργασιακή του ηθική και τη δραματική μεταμόρφωσή του τα τελευταία χρόνια.

Μετάφραση: Βάσια Τζανακάρη