Μετά το «ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ» του Guillaume Musso το 2020, ένα νέο έργο του πολυδιαβασμένου παγκοσμίως Γάλλου συγγραφέα κυκλοφόρησε τον Ιούνιο από τις Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ, με τίτλο «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ» σε μετάφραση Γιώργου Ξενάριου.

Μια ιστορία αγάπης, μια ιστορία θρίλερ. Κεντρικοί ήρωες ο Ραφαέλ και η Άννα. Ένα ζευγάρι πολύ ερωτευμένο που βρίσκεται σε διακοπές στην κυανή ακτή και πρόκειται να παντρευτεί μέσα στις επόμενες 3 εβδομάδες. Αν και περνούν καλά, μια μέρα τσακώνονται, γιατί ο Ραφαέλ θέλει να μάθει λίγα περισσότερα πράγματα για την Άννα και το παρελθόν της. Εκείνη φανερά προβληματισμένη, τον ρωτάει αν θα την αγαπούσε ακόμα κι αν μάθαινε ότι έχει κάνει κάτι κακό. Εκείνος της απαντάει ναι. Θα την αγαπούσε ακόμα. Η Άννα τότε ανοίγει και ψάχνει στη τσάντα της, βρίσκει μια φωτογραφία και του τη δείχνει. Εκείνος βλέποντας τη, σηκώνεται, μπαίνει στο αυτοκίνητο του, φεύγει από τη θάλασσα και επιστρέφει στο σπίτι των διακοπών τους. Μετά όμως το μετανιώνει και γυρίζει να τη βρει. Πρέπει να μάθει περισσότερα και κυρίως, ποια είναι η γυναίκα που θα παντρευτεί. Όμως εκείνη δεν είναι πια εκεί. Ή Άννα έχει εξαφανιστεί

Τι έδειχνε η φωτογραφία; Ποια είναι η Άννα; Η Κλερ Καρλάιλ; Τι κρύβει το παρελθόν; Πού μπορεί να οδηγήσει μια τυπική έρευνα εξαφάνισης;

Η τεχνική της πρωτοπρόσωπης αφήγησης σε ένα έργο γραμμένο με συνοχή και κινηματογραφική γραφή, δυνατή στο να αποπροσανατολίζει τον αναγνώστη στη διάρκεια αυτής της περιπέτειας, διατηρώντας πάντα την αγωνία του με σασπένς, έντονα συναισθήματα και προβληματισμούς, οδηγώντας τον σε ένα άρτιο ψυχολογικό – κοινωνικό θρίλερ με δράση και συναίσθημα. Με την ιστορία να ξεκινά στις 31 Αυγούστου 2016 και να ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2016, περνώντας από Νέα Υόρκη, Μανχάταν, Παρίσι, Λωρραίνη και Αλσατία με αναφορές στο 1999, στο 2005, ακόμα και στη δεκαετία του ΄80 η πορεία της αφήγησης μετά την απίστευτη αποκάλυψη της Άννας και την προσπάθεια του Ραφαέλ να βρει την αγαπημένη του.

Πέρα από το αστυνομικό μυθιστόρημα, ο Guillaume Musso δίνει έμφαση στη διερεύνηση και την ψυχολογία των ηρώων του, με τους οποίους ο αναγνώστης συνδέεται αμέσως. Τα μυστικά ανάμεσα στα ζευγάρια, το κρυμμένο παρελθόν, η αληθινή ταυτότητα, η πατρότητα, το πένθος, η ψυχανάλυση, η αγάπη, η συγχώρεση, η γονεϊκή αγάπη, η φιλία, το μίσος, η ζήλεια μέσα στην καταιγιστική δράση του έργου μέχρι το εκπληκτικό, απροσδόκητο και συνάμα συγκινητικό τέλος του. Ενώ ξεχωριστό και το γεγονός πως στο τέλος, μιλούν ένας ένας οι ήρωες, κλείνοντας σκέψεις και συναισθήματα. Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο συγγραφέας είναι διεθνώς καταξιωμένος, τα βιβλία του να έχουν μεταφραστεί σε 42 γλώσσες και έχει ένα αναγνωστικό κοινό που τον ακολουθεί σταθερά.

“Θυμάμαι πολύ καλά τη στιγμή. Αγναντεύαμε τη θάλασσα και τον πυρωμένο ορίζοντα. Και τότε η Άννα με ρώτησε: “Αν είχα κάνει κάτι κακό, θα μ’ αγαπούσες ακόμη;”
Εσείς τι θα απαντούσατε στη θέση μου;
Η Άννα ήταν η γυναίκα της ζωής μου, σε τρεις βδομάδες θα παντρευόμασταν. Φυσικά θα συνέχιζα να την αγαπάω, ό,τι κι αν είχε κάνει. Τουλάχιστον έτσι νόμιζα… Τότε όμως ψαχούλεψε την τσάντα της με χέρια που έτρεμαν, έβγαλε μια φωτογραφία και μου την έδωσε.
“Εγώ το έκανα αυτό.”
Άναυδος, ανακάλυψα το μυστικό που έκρυβε και κατάλαβα ότι η ζωή μας είχε αλλάξει για πάντα. Σοκαρισμένος, σηκώθηκα κι έφυγα χωρίς να πω λέξη.
Όταν γύρισα, ήταν πια αργά, η Άννα είχε φύγει.
Κι από τότε ψάχνω να τη βρω”.