Σύνταξη Βιργινία Αυγερινού

[…Ένοχος! Στα μάτια της αστυνομίας, στα μάτια της κοινωνίας, μα πρώτα απ’ όλα ένοχος στα μάτια τα δικά μου. Αν πονάω; Δεν ξέρω ακόμη. Ένα μούδιασμα νιώθω, που ξεκινάει από το κεφάλι μου και μου παραλύει τα άκρα. Φαντάζομαι, όσο περνάει ο καιρός και κρυώνει το τραύμα… ναι. Ίσως τότε να αισθανθώ τον πόνο.
Είσαι εκείνος που μπόλιαζε τη νύχτα μου με αστέρια, που μπόλιαζε τον ύπνο μου με όνειρα. Και τώρα τι μου μένει; Αργεί να ξημερώσει και τα βράδια με καταπίνει το σκοτάδι. Ύπνο χωρίς όνειρα είναι θάνατος, νύχτα χωρίς αστέρια είναι έρεβος, ανυπαρξία. Άδεια νύκτα… χωρίς μια ευχή να κρέμεται στο μαύρο της στερέωμα. Άδεια και τα χρόνια που έζησα ως τώρα δίπλα σου. Προδομένα χρόνια. Μα σε ποια αυταπάτη παγιδεύτηκα; Ποιον εαυτό σου πίστεψα; Ποια εκδοχή σου αγάπησα; Τα χρόνια δίπλα σου ήταν φενάκη. Κάλπικα όλα όσα περάσαμε, ανίσχυρες, καμουφλαρισμένες απόψεις. Έζησα την λάθος εντύπωση, έζησα την πιο εξεζητημένη σου εκδοχή. Έζησα λάθος…
]

ΤΟ ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ. Από την νέα της εκδοτική οικογένεια, των εκδόσεων Μίνωας, κυκλοφορεί εκ νέου το έργο της, η Ειρήνη Βαρδάκη.
Κοινωνικό, αστυνομικό με γρήγορη πλοκή και ανατροπές. Ένα δυνατό ψυχογράφημα των ηρώων, μια πρωτοπρόσωπη αφήγηση από διαφορετικές αφηγηματικές φωνές, το έργο της Βαρδάκη είναι ένα δυνατό μυθιστόρημα, μια δυνατή παρτίδα σκάκι για ένα οικογενειακό δράμα.

Και το πλυντήριο θα συνεχίσει να γυρνά στις χίλιες στροφές του. Χωρίς τα ρούχα σου.
Και η κοινή μας ζωή θα συνεχίσει να είναι κοινή.
Χωρίς να είναι πια ζωή.
Και η ευτυχία θα είναι πάντα πλάι μας.
Αλλά ποτέ δική μας.
Ένας γάμος που καταρρέει, ένα παιδί σακβουαγιάζ του Σαββατοκύριακου και μια παρτίδα σκάκι με βασίλισσα την ερωμένη.
Η Ειρήνη Βαρδάκη δημιουργεί μοναδικά ψυχογραφήματα σε μια συγκινητική ιστορία που θυμίζει Μορενικό ψυχόδραμα.

Η ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με τον κλασσικό χορό και τον αθλητισμό. Εργάζεται στο χώρο της υγείας, ενώ παράλληλα ασχολείται με την εγκληματολογία.
Στα μυθιστορήματα της το έγκλημα έρχεται σε ένα ιδιάζον γκρο πλαν, με το ψυχολογικό θρίλερ να αποκαλύπτει διαρκώς νέες, διαφορετικές πτυχές του.
Έργα της από τις εκδόσεις Bell, η ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ, ΤΟ Ρ ΤΗΣ ΕΡΩΜΕΝΗΣ, ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ, ΤΣΙΧΛΟΦΟΥΣΚΑ.
Από τις Εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης, Ο ΜΕΝΤΟΡΑΣ, ΖΩΝΗ 5, Ο ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ, ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ.